跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家好

我女讀上幼三,叫喬喬,請指教

男爵府

hi.........第一個報到

囡囡下幼三香蕉組,多多指教

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我第二個報到......

囝囝上幼三提子組,多多指教

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 07-9-22 11:55 編輯 ]

男爵府

原文章由 cloudybobo 於 07-9-10 12:15 發表
我第二個報到......

囝囝下幼三香蕉組,多多指教

今日唔駛返學你同囝囝去邊玩呀?

子爵府

原文章由 angeljj 於 07-9-10 12:11 發表
hi.........第一個報到

囡囡下幼三香蕉組,多多指教

我個囝無試過搭車唱,不過如果我遇到此情景,我估我唔會 ,我一定會用欣賞的眼光望住佢,因為我覺得le D童真會隨住時間消失,要好好珍惜。

講開呢首歌,亞囝話一、二; 一、二的動作已改為雙手伸出伸入 (好似打功夫咁,而非好似舉啞呤咁) 好攬笑。

子爵府

原文章由 angeljj 於 07-9-10 12:18 發表

今日唔駛返學你同囝囝去邊玩呀?

我要返工呀,所以邊度都唔洗去。 你呢?

男爵府

原文章由 cloudybobo 於 07-9-10 12:25 發表

我個囝無試過搭車唱,不過如果我遇到此情景,我估我唔會 ,我一定會用欣賞的眼光望住佢,因為我覺得le D童真會隨住時間消失,要好好珍惜。

講開呢首歌,亞囝話一、二; 一、二的動作已改為雙手伸出伸入 (好似打功夫咁,而 ...

對!...應該好好珍惜.

你囝囝好可愛

男爵府

原文章由 cloudybobo 於 07-9-10 12:27 發表

我要返工呀,所以邊度都唔洗去。 你呢?

原本諗住去泳池游水,但我囡囡昨晚發燒........38.9c.........:cry:
所以今日都唔駛指意去玩....:cry: :cry: :cry:

子爵府

原文章由 angeljj 於 07-9-10 12:39 發表

原本諗住去泳池游水,但我囡囡昨晚發燒........38.9c.........:cry:
所以今日都唔駛指意去玩....:cry: :cry: :cry:

咁你個囡退咗燒未呀? 明天返唔返到學呀?

上星期六,我見天氣好好,本打算星期日 (昨天)帶亞囝去游水,但見天陰陰,無太陽,怕水溫低冷到佢,所以取消咗,去咗黃埔食嘢。

別墅

hello
我囝囝出年讀 k1. 都唔知邊間幼稚園好?
肖珍我聽人講d老師好細心.
但係佢教學方式係點呢?
比意見我呀

複式洋房

hi,我都搬來了

子爵府

原文章由 loklam.mama 於 07-9-10 13:22 發表
hi,我都搬來了

SHIRLEY62604----囡 (喬喬) ------上幼三提子組
穎穎媽媽-----------囡 (穎穎) ---- 上幼三提子組
LOKLAM.MAMA-----囡-----上幼三提子組
TUNG.TUNG.MINI-----囡 (桐桐) ----上幼二兔子組
蕃薯楹----------囡---------上幼三提子組
CLOUDYBOBO----囝-------上幼三提子組
happy_mother----囡------上幼三蘋果組
kakaching -----囡 (晴晴) -----上幼一河馬組

ANGELJJ--------囡---------下幼三香蕉組
YINMELODY-----囡---------下幼一熊貓組
JENNYSKY-------囝---------下幼一??組
WING1011------------------下幼一河馬組

updated on 2007.10.18 14:03pm

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 07-10-18 14:04 編輯 ]

子爵府

原文章由 蠢豬仔 於 07-9-10 13:10 發表
hello
但係佢教學方式係點呢?
比意見我呀

我覺得(以下純綷個人意見,如不合用,請不要見怪)間幼稚園好唔好,老師細唔細心好取決於個人經歷,對我來講有活動空間亦非常重要,如想了解肖珍,我建議你你直接打電話去學校問問,如你覺得佢的教學方式合你,又老師(答電話的人)給你的第一個印象係好的話,你不妨比你囝囝試下面試,待學校取錄你囝囝時,再考慮是否比你囝囝讀。

大宅

我女兒叫桐桐, 上幼二, 多多指教!!
她喜歡返學, 但不喜歡搭保母車....

[ 本文章最後由 Tung.Tung.Mimi 於 07-9-10 14:54 編輯 ]

男爵府

原文章由 cloudybobo 於 07-9-10 12:49 發表

咁你個囡退咗燒未呀? 明天返唔返到學呀?

上星期六,我見天氣好好,本打算星期日 (昨天)帶亞囝去游水,但見天陰陰,無太陽,怕水溫低冷到佢,所以取消咗,去咗黃埔食嘢。 ...

仲有小小燒,醫生話要休息多一天,剛剛要囡囡食藥,她哭哭啼啼很
可憐.......:-( .
之前個幾日都已覺她不妥,半夜醒幾次,但沒有傷風咳,又沒有發燒,
現在終於發出來.....:-(

子爵府

原文章由 angeljj 於 07-9-10 15:22 發表

仲有小小燒,醫生話要休息多一天,剛剛要囡囡食藥,她哭哭啼啼很
可憐.......:-( .
之前個幾日都已覺她不妥,半夜醒幾次,但沒有傷風咳,又沒有發燒,
現在終於發出來.....:-( ...

我都發覺半夜醒幾次都唔係好現象,如果我個囝半夜醒幾次,原因有二: 一為室溫唔合佢(太熱)或二: 鼻塞。

係呢,你個囡睇邊個醫生。?

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

喂喂喂...咪留低我好喎....個個都搬晒過黎丫..............
SHIRLEY62604----囡------上幼三提子組
穎穎媽媽-----------囝---- 上幼三提子組
LOKLAM.MAMA---囡??-----上幼三提子組
TUNG.TUNG.MINI---囡----上幼二兔子組
蕃薯楹----------囡---------上幼三提子組
CLOUDYBOBO----囝-------上幼三提子組
WING----囝----上幼一

ANGELJJ--------囡---------下幼三香蕉組
YINMELODY-----囡---------下幼一熊貓組
JENNYSKY-------囝---------下幼一??組

9月20日update

[ 本文章最後由 yinmelody 於 07-9-20 08:24 編輯 ]
雖然我在線,但可能行開左

男爵府

原文章由 蠢豬仔 於 07-9-10 13:10 發表
hello
但係佢教學方式係點呢?
比意見我呀

hi 蠢豬仔

其實之前我囡囡開始選擇幼稚園時,我都不停找資料,結果
就算問邊間幼稚園啲家長都會話自己選擇的是最好,所以
要能夠選擇到自己心儀的幼稚園,是好講求自己要求的準則及
想法,有些人喜歡程度較深,因為上小學時會冇咁辛苦,有些人
較喜歡注重英文,這樣上了國際小學及直資小學會連接倒,有些
人則希望不要太多功課,不要急功近利,因為讀書是要讀的,但
現階段應要多培養主動學習,多激發孩子創作方面等等....

若有了初步的概念之後,則要考慮對選校的比重,例如:

-- 重品德及紀律, 課程內容, 學校環境等,來作決定.

每間學校都有它們的好處及不好的地方,所以選擇幼稚園時,
最好都要想想自己小朋友日後怎樣路程,才選擇....

這是我小小心得,希望幫到你啦!

男爵府

原文章由 yinmelody 於 07-9-10 17:13 發表
喂喂喂...咪留低我好喎....個個都搬晒過黎丫..............

歡迎! 歡迎! :lol :lol :lol :lol

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

做咩你琴日傾傾下.唔見左人呀
雖然我在線,但可能行開左

首頁

尾頁

跳至