跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

原文章由 bb409 於 07-9-15 15:11 發表
我8月頭去廣華第一次check up,
都係睇一個四眼後生女醫生,
唔知係唔係同一個醫生,
我問佢, 我之前喉嚨痛, 唔知有左bb, 食過喉糖, 問佢有冇問題,
佢竟然好求其咁答我: " 喉糖?! 呢d真係唔知喎"
我再問佢, 我老公皮膚 ...

我之前見個位医生係長頭髪,姓陳既!!
如無意外我就一定不会再見她了!!
因為我入左助産士小組!!:mrgreen:
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

原文章由 jo@pong 於 07-9-15 18:39 發表

我so far向廣華都係睇男醫生咋喎, 個個都OK喎, 雖然當中一個手勢粗魯D. 但好好人, 有問必答添喎.

民房

我第一次去廣華看的醫生姓溫的, 年紀大一點但都好像生手一樣, 很多嘢都問nurse. 哈哈, 所以我都會 keep 住看私家, 雖然自己去私家照結構性u/s 比廣華貴好多, 私秩要$1800, 但我唸我私家解 report 比我知時會好過廣華嗰d.

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

其實係出面照3D/4D係咩呢
係咪吾同結構KA~~
有無人知係廣華照結構有無相俾番我地呢

男爵府

以我所知, 公立醫院唔會俾返超聲波既相我地架,
佢地只會自己keep囉,
4d 比3d 睇bb更清楚囉,
平時check up, 3d, 4d都一樣既姐, 都係睇bb size,
通常bb 28weeks時, 好多mami 都會照4d睇bb個樣,
早d知道bb係點樣^^

原文章由 貓MIMI 於 07-9-16 10:09 發表
係咪吾同結構KA~~

男爵府

照結構主要係睇bb既內臟發育得好唔好,
我25號會去廣華照, 照完返黎講俾大家知

原文章由 貓MIMI 於 07-9-16 10:09 發表
係咪吾同結構KA~~

大宅

甘就真係唔知啦?-(
原文章由 vifaivy 於 07-9-14 22:01 發表
點解呢?我3點去返4/f喎!!

大宅

我上胎都係龔羽一醫生到做,不過我今胎34剛剛可以係廣華做,平好多
原文章由 YYPig 於 07-9-14 15:52 發表

Hi Shatintsui,

我係龔羽一醫生到做一站式及抽絨毛的, 遲些做結構性超聲波我都會去番佢到, 我已33歲了

大宅

係冇超聲波既相架,我扮晒可憐佢都話唔比得我.......

原文章由 bb409 於 07-9-16 12:54 發表
以我所知, 公立醫院唔會俾返超聲波既相我地架,
佢地只會自己keep囉,
4d 比3d 睇bb更清楚囉,
平時check up, 3d, 4d都一樣既姐, 都係睇bb size,
通常bb 28weeks時, 好多mami 都會照4d睇bb個樣,
早d知道bb係點樣^^

...

男爵府

原文章由 bb409 於 07-9-16 12:57 發表
照結構主要係睇bb既內臟發育得好唔好,
我25號會去廣華照, 照完返黎講俾大家知

好ar~~你25號咁快就照
到時記住上黎分享下

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我預產期28/3, 18/9在廣華第一次產檢, 且入左助產士小組第一組, 除了驗血及照超波的護士沒有禮貌外, 其余醫生&阿嬸都好好人. 至於結構性超聲波會在 1/11照.

另17/9 在威院照Oscar is low risk, 我由抽血至講報告時都好緊張, 所以, 我知道結果後, 房都未出,就已經唔記得左姑娘講左d咩, 總之係low risk. :-P :-P

係呢, 妳地有冇book過廣華的講座呀? 我只係Booked產前產後運動, 其餘fully booking.

大宅

我係3月3日架, 廣華約左我10月10做結構性u/s, 到時同大家share下o唔ok啦~

大宅

係好full架,你1/10上綱book啦!1號開新班呀!

原文章由 sqq321 於 07-9-19 14:42 發表
我預產期28/3, 18/9在廣華第一次產檢, 且入左助產士小組第一組, 除了驗血及照超波的護士沒有禮貌外, 其余醫生&阿嬸都好好人. 至於結構性超聲波會在 1/11照.

另17/9 在威院照Oscar is low risk, 我由抽血至講報告時 ...

男爵府

好媽媽勳章

唔係呀, 1號係假期呀, 2號先有新班資料報名呀!!

原文章由 pocket 於 07-9-19 20:36 發表
係好full架,你1/10上綱book啦!1號開新班呀!

男爵府

好媽媽勳章

唔好咁老定呀, 入o左助産士小組, 中期定後期都要見多一次醫生呀!!

原文章由 jo@pong 於 07-9-15 18:39 發表

大宅

原文章由 貓MIMI 於 07-9-14 07:43 發表

咁我會問下媽咪識吾識sin,我尋晚個肚扯住痛,15-20min痛幾下,
我好驚ar,我家姐尋晚叫我去急症,但11點又無咩痛,所以今日會去see醫生~~

你地個肚仔吾係攪肚痛個d,係肚臍個位有扯住痛ka~~ ...

貓MIMI
想問下你個次痛係左定右? 因我昨晚又好似你咁呀, 不過係左邊呀, 個肚係咁抽住好痛好痛, 原本想今日找醫生睇, 但找唔到, 要等明天, 所以現在好擔心

男爵府

原文章由 shatintsui 於 07-9-20 15:23 發表

貓MIMI
想問下你個次痛係左定右? 因我昨晚又好似你咁呀, 不過係左邊呀, 個肚係咁抽住好痛好痛, 原本想今日找醫生睇, 但找唔到, 要等明天, 所以現在好擔心 ...

我個日痛係由肚臍開始,但左面係痛多d~~
醫生話咁高位置,bb吾係個度,我痛係因係腸ar,
有d感冒菌令到d腸抽搐,加上我仲日日飲奶
咪好多風,扯到我鬼咁痛ar:-( 又驚左成晚

大宅

原文章由 貓MIMI 於 07-9-20 20:51 發表

我個日痛係由肚臍開始,但左面係痛多d~~
醫生話咁高位置,bb吾係個度,我痛係因係腸ar,
有d感冒菌令到d腸抽搐,加上我仲日日飲奶
咪好多風,扯到我鬼咁痛ar:-( 又驚左成晚 ...

貓MIMI
thanks! 我巳睇左醫生啦, 醫生都係話我腸痛:-| 跟住叫我要日日去大大, 唔好唔去, 如果唔係對bb唔好

個晚我都好驚呀, 仲要驚左2日先睇到醫生:-|

男爵府

原文章由 shatintsui 於 07-9-24 10:23 發表

貓MIMI
thanks! 我巳睇左醫生啦, 醫生都係話我腸痛:-| 跟住叫我要日日去大大, 唔好唔去, 如果唔係對bb唔好

個晚我都好驚呀, 仲要驚左2日先睇到醫生:-| ...

無事就好啦~~

男爵府

有冇人知道book產前講座有冇到診紙架?

首頁
45678...9

尾頁

跳至