自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

/.....

[ 本文章最後由 may2902 於 07-9-28 03:09 編輯 ]

水晶宮

畀面勳章

心悅
初初報名時...旅行社應該會叫你填表架,你應該
會睇倒回鄉卡有冇到期呀
大頭蝦

原文章由 may2902 於 07-8-27 06:21 PM 發表
我個女報咗名跟團反潘禺玩....明天出發....今日先知張回鄉卡已過期.....問咗旅行社可唔可以即時係中國關口做即時証過關......旅行社話未必可以做到.....如果做唔到就要有人帶佢回香港..(呢個就一定冇人可帶回來).... ...

水晶宮

畀面勳章

7月果時....我哋包團去中山玩..旅行社都要我哋填嘛
回鄉卡幾時到期架,

我C6話應該唔會比過關

心悅
你入去http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1113653&extra=page%3D2

原文章由 may2902 於 07-8-27 06:32 PM 發表

佢正係睇香港証件...我去報名時只帶香港証件報名佢話都得..如果佢話要睇迷中國証咁就會知過期...都係我唔好冇睇到張回鄉卡..阿女冇得去..佢好唔開心啊..:-( :-(我仲要冇咗$469團費...我唔齊啊..:-( :-( ...

水晶宮

畀面勳章

咁你博唔博下呀
原文章由 may2902 於 07-8-27 06:41 PM 發表

旅行社都話好難喎..佢話大陸既嘢時得時唔得:-( :-(

水晶宮

畀面勳章

原文章由 may2902 於 07-8-27 06:43 PM 發表
入去做乜啊??..冇嘢睇喎??

叫你入去...留言囉
:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

男爵府

心悅:
唔好:-( ,我都試過你的情況,BK媽咪很熱心地教我如何做。 今次就輪到我教你如何做。:mrgreen:

1. 即時跟領隊聯絡,並叫他留定內地的手提電話號碼給你。因為你一定跟唔到團,你搞掂證件再約他幾點在那個景點JOIN返。

2. 你早上8:30去到羅湖,過了hk關,過了橋,大約行到內地免稅店的位置,準備行樓梯落去過大陸關時,對面有兩間不起眼的小房間,其中一間是中旅社,專門辦理回鄉證過了期,但又急於返內地的hk人。你記得幫囡囡準備定相片和過了期的證件(相片顏色你最好上中旅社網CHECK CHECK),無相的話到時要即影,費時又貴。

3. 去到中旅社,交了相片和$$$$$$$$(我記得要兩舊幾三舊水港紙,抵得上團費),你就要等個幾小時,他們做好證件會叫你。取到證件後就可以過關。

4. 我們上次去中山,所以過關後就自己坐大巴去中山,吃過午飯再乘的士去景點搵返領隊。(你最好帶定多少少人仔,因過關後乘車、吃飯都要自費)

5. 回程時你要由內地居民那條隊離境,必須忍受有人插隊、關員黑起口臉問你仲乜由那兒過關。(誰叫自己失策.........)

有甚麼不明就再問我啦!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

現在立刻去旺角中旅辦超特快証($470),希望5.30pm有得取(若是中午12時前辦,今天5pm就一定有!!!現在已過中午,真要博博!!!!!!!)

原文章由 may2902 於 07-8-27 18:21 發表
我個女報咗名跟團反潘禺玩....明天出發....今日先知張回鄉卡已過期.....問咗旅行社可唔可以即時係中國關口做即時証過關......旅行社話未必可以做到.....如果做唔到就要有人帶佢回香港..(呢個就一定冇人可帶回來).... ...

複式洋房

尋人:尋我在大陸青梅竹馬的may2902 (心悅)

首頁

尾頁

跳至