自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

不小心把污漬弄到皮椅上,請問有無人知如何清潔?謝謝。

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

咩污漬呀?-(?-(?-(

別墅

有時隻手污糟又hi落張凳度,搞到張凳黑左一躂,又清潔唔到。因為我都係幫我家姐問,所以唔咁肯定係乜污漬?

原文章由 yinmelody 於 07-8-19 18:16 發表
咩污漬呀?-(?-(?-(

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 shakta 於 07-8-19 19:37 發表
有時隻手污糟又hi落張凳度,搞到張凳黑左一躂,又清潔唔到。因為我都係幫我家姐問,所以唔咁肯定係乜污漬?

嘩....隻手摸咩黎呀...
唔知激落君得唔得呢...?-(
我張梳化...有時比個囡用原子筆晝左一下都得架

水晶宮

皮具最好唔好等污糟係先來抹,應該加皮具潔劑做左層保護先,因為市面上大部份既潔劑都有機會令皮具甩色/fade out.
你可買買一d透明皮腊,加在皮具上.
千奇咪去皮具公司度買,好貴架.
而一般既皮具潔劑已經可以除去呢類唔係特別既污即.

別墅

請問激落君係d乜野黎架?-( ?-( ?-( ?-(

原文章由 yinmelody 於 07-8-19 19:43 發表

嘩....隻手摸咩黎呀...
唔知激落君得唔得呢...?-(
我張梳化...有時比個囡用原子筆晝左一下都得架

別墅

謝謝你,我會叫她去試試。:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 方方媽媽 於 07-8-19 21:50 發表
皮具最好唔好等污糟係先來抹,應該加皮具潔劑做左層保護先,因為市面上大部份既潔劑都有機會令皮具甩色/fade out.
你可買買一d透明皮腊,加在皮具上.
千奇咪去皮具公司度買,好貴架.
而一般既皮具潔劑已經可以除 ...

超級版主

原文章由 shakta 於 07-8-20 02:45 發表

佢係白色既...好似一舊海綿咁...濕水就用得架啦...
好多mami 用佢黎抺磚同磚之間白色條 "la"

大宅

原文章由 shakta 於 07-8-20 02:45 發表

日本百貨公司/日本城有得賣, 一大條長方型, 我都常剪開細細舊, 用到殘就掉鬼左去~~

別墅

謝謝大家,等我去日本城睇下先。

原文章由 kayiii 於 07-8-21 02:01 發表

日本百貨公司/日本城有得賣, 一大條長方型, 我都常剪開細細舊, 用到殘就掉鬼左去~~

子爵府

我都係用激x君擦皮SOFA 呀!得 GA!

首頁

尾頁

跳至