爸爸專區

跳至

首頁
12345...51

尾頁

別墅

回覆:wing_0413 的帖子

我應該都係早你小小~我都好期待呢~

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:wing_0413 的帖子

我8月尾考培正道,已學咗2堂 (3個鐘)

複式洋房

回覆:學車--考培正道既請入...(PASS既可以入黎講下心得)

我考6月阿前面位ching講得好詳細

男爵府

回覆 Koala_Chu 的帖子

GOODGOOD!!感覺如何?亞SIR教得好唔好呀?

男爵府

回覆 cockroach.hy 的帖子

係呀...好好人呀!!你學成點呀???

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 Koala_Chu 的帖子GOODGOOD!!感覺如何

原帖由 wing_0413 於 14-05-06 發表

GOODGOOD!!感覺如何?亞SIR教得好唔好呀?
感覺良好 師傅好有經驗,好認真,但都惡死㗎

男爵府

一開始學咩先嫁???即日有無得開車喇???好緊張呀!!

水晶宮

引用:回覆 Koala_Chu 的帖子一開始學咩先嫁

原帖由 wing_0413 於 14-05-07 發表

一開始學咩先嫁???即日有無得開車喇???好緊張呀!!
第一堂學打燈,入波,開車,停車,回軚。 有出街,喺葵涌來來回回

第二堂由葵涌揸上龍翔道去九龍塘内街學轉彎,再揸出太子落車

男爵府

哦...我以前個個考培正都係會係旺角學添...我個師傅約我旺角學

水晶宮

引用:回覆 Koala_Chu 的帖子哦...我以前個個考培

原帖由 wing_0413 於 14-05-07 發表

哦...我以前個個考培正都係會係旺角學添...我個師傅約我旺角學
我學夜晚多,葵涌同九龍塘夠靜,少車少人。 邊度學都唔緊要,最緊要pass

wing_0413    發表於 14-5-7 18:53

男爵府

就黎6月喇...但我個小朋友要考試...最快都要6月14日之後先可以學

侯爵府

好媽媽勳章

引用:就黎6月喇...但我個小朋友要考試...最快都

原帖由 wing_0413 於 14-05-20 發表
就黎6月喇...但我個小朋友要考試...最快都要6月14日之後先可以學
我book咗8/6學第一堂,希望我都好似我CF個港姐學生咁一take pass啦!

wing_0413  CF個港姐學生???  發表於 14-5-21 10:39

侯爵府

好媽媽勳章

Quote wing_0413 CF個港姐學生???

許亦妮1take pass, 教佢個CF竟然就係我個CF, 不過我9月尾先考,希望都係1 take pass 啦 !

http://the-sun.on.cc/cnt/entertainment/20140515/00470_040.html

男爵府

回覆 小師妹 的帖子

其實我覺得好睇考邊條路...考"葵盛"應該易D...我幾個朋友考"葵盛"都係一TAKEPASS....

大宅

我都係自動波考培正道, 我差d死既位應該係返黎轉上去斜路考斜路停車. 因為一般都係夜晚/weekend學車, 唔知道平日既路面狀況!
大家要有定心理準備, 考車果日一定會出現你學咁耐都未遇過既事, 咁你真係遇到時就可以淡定應付, 因其實考試都係考你應變能力~

我果日一上斜路 (我唔知果條路叫咩名, 但我諗大家應該知我講乜), 考官叫我停o係前面某個位, 撞岩有車落緊客, 我被逼o係前少少既位停一停先, 果度係大廈車場出入口, 我果時心諗: 未到指定個位就要停, 咁我應該點做?! 於是我唯有照足斜路停車再開車既方法, 如是者做左2次~

然後再上, 就遇到有大貨車o係度落貨, 路經時要小心處理, 原來平日呢d時間好多貨車落貨, 又要留意會否撞岩學生放飯時間.

好彩最後都成功過關!!

另外想分享係: 我師傅同我講考泊車時, 如果考官落車check你就即係你泊個位唔岩, 要睇清睇楚, 好危險! 誰知我泊完考官真係落車睇, 嚇到我死, 但我再問番師傅(佢企o係場邊等我)佢又話我泊得都"四正"........... =.=" 所以呢, 係唔駛理考官既反應, 專心應付做ok喇~ 祝大家好運!! :)

wing_0413  嘩~~~淨係聽你咁講都一額汗....我自己好擔心...我考2:00唔知放學多車未???  發表於 14-5-23 21:02
小師妹  你個CF咁好嘅!等埋你考完試!  發表於 14-5-22 21:06

大宅

回覆:kabemama 的帖子

因我借佢車考嘛😅

男爵府

我想知考培正道, 係咪只係考L泊位?唔洗考S位, 同埋考三手掉頭???

子爵府

引用:我想知考培正道,+係咪只係考L泊位?唔洗考S

原帖由 wing_0413 於 14-05-23 發表
我想知考培正道, 係咪只係考L泊位?唔洗考S位, 同埋考三手掉頭???
培正道係泊s位喎

男爵府

回覆 bbmuimui 的帖子

下~~~~但我睇片係L位喎!!!!!

大宅

引用:回覆+bbmuimui+的帖子下~~~~但我睇片係L位

原帖由 wing_0413 於 14-05-24 發表
回覆 bbmuimui 的帖子

下~~~~但我睇片係L位喎!!!!!
下?但我師傅從來冇教泊L位,係有牌先自己試。試場係考S

wing_0413  下~~~咁慘><老公話S位對學者黎講好難...好驚...><  發表於 14-5-24 21:02

首頁
12345...51

尾頁

跳至