美容扮靚

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

我一向都好貪靚, 所以會試好多唔同牌子嘅護膚品,所以皮膚年齡都會比實際年齡少,通常相差 7 至 8 年左右!但一個月前轉用 MENARD 靈芝系列,星期日再去 Fancl 有部在 Roadshow 至有嘅 3D 皮膚測試機 check 皮膚(佢話要港幣廿幾萬,是香港暫時最全面和最準確的皮膚機),今次居然水份及彈性等比實際年齡年輕 15 年, 所以真係好開心呀! MENARD 靈芝系列雖然真係好貴, 但居然有咁嘅效果,所以想同各位姊妹分享吓!

不過,我面部仍然有雀斑問題,可能因為我大汗,塗了防晒好快又冇晒 如果可以根治埋雀斑問題我就會更開心啦!

大宅

Would you pls let me know which product of MENARD 靈芝系列 you have used and how much?

原文章由 B二姑媽 於 07-8-7 11:07 發表
我一向都好貪靚, 所以會試好多唔同牌子嘅護膚品,所以皮膚年齡都會比實際年齡少,通常相差 7 至 8 年左右!但一個月前轉用 MENARD 靈芝系列,星期日再去 Fancl 有部在 Roadshow 至有嘅 3D 皮 ...

大宅

原文章由 hihififi 於 07-8-7 11:18 發表
Would you pls let me know which product of MENARD 靈芝系列 you have used and how much?

我成條 line 用晒,除咗日霜同晚霜,因為都未需要用住,佢哋話年紀再大 d 先要用!價錢如下:-

洗面膏 - $960
保濕水(可能寫錯名,今年新出果支,去角質的) - $960
Liquid - $2,430
精華素(共三支,每支可用個半至兩個月左右) - $2,430
眼霜(部機 check 到對眼一條幼紋 or 皺紋都冇呀) - $1,900
佢哋皇牌果支 Beauness,我都有用,$480(保水好正,我水份有 95%

其實佢哋最貴都係日霜同埋晚霜,各要 $2,830,好彩我未駛用住!我啱啱打去 hotline 問價錢咋,因為我都唔記得,剩係記得好貴 好彩佢哋都肯答我唧

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

原文章由 B二姑媽 於 07-8-7 11:46 發表

我成條 line 用晒,除咗日霜同晚霜,因為都未需要用住,佢哋話年紀再大 d 先要用!價錢如下:-

洗面膏 - $960
保濕水(可能寫錯名,今年新出果支,去角質的) - $960
Liquid - $2,430
精 ...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係唔係只係for dry skin架, 我係oil skin wow, but is really really exspesive ah
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

原文章由 juicypig 於 07-8-7 12:07 發表
係唔係只係for dry skin架, 我係oil skin wow, but is really really exspesive ah

juicypig,

又唔係喎,我係混合性皮膚! 初初都好傷架,不過有咁嘅效果,所以咩都抵番啦!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 B二姑媽 於 07-8-7 11:07 發表
我一向都好貪靚, 所以會試好多唔同牌子嘅護膚品,所以皮膚年齡都會比實際年齡少,通常相差 7 至 8 年左右!但一個月前轉用 MENARD 靈芝系列,星期日再去 Fancl 有部在 Roadshow 至有嘅 3D 皮 ...

是真的嗎?我都想後生d呀!

[ 本文章最後由 blackbeauty 於 07-8-7 13:28 編輯 ]

大宅

原文章由 blackbeauty 於 07-8-7 13:25 發表

是真的嗎?我都想後生d呀!

blackbeauty,

係真架,我都估唔到咁勁咁真, 識我果 d bk 姊妹就知啦,我唔係做美容 or sales 架! 我只係一個非常貪靚嘅 c9 仔咋! 太開心所以想同大家分享吓.......果日攪到 Fancl d sales 姐姐都冇辦法 sale 我呀,因為佢哋部機 check 到年輕咗 15 年....

[ 本文章最後由 B二姑媽 於 07-8-7 13:41 編輯 ]

民房

其實適合邊D皮膚和年齡用o架?
如果真係咁有效,貴D都可以試下.
因為你本身D皮膚已經好好la,所以會唔特別見效先?

大宅

原文章由 lampapa 於 07-8-7 13:43 發表
其實適合邊D皮膚和年齡用o架?
如果真係咁有效,貴D都可以試下.
因為你本身D皮膚已經好好la,所以會唔特別見效先?

lampapa,

佢哋緊係講到好萬能啦,連男士都話用得添,暗瘡皮膚又得喎!廿幾歲就可以用,最多好似我咁,唔駛用埋果兩支超貴嘅日及晚霜,用佢哋平 d 幾百蚊果 d 就得啦!我本身皮膚超勁缺水,又有暗粒,用過好多牌子都唔係好得,估唔到一轉呢隻就得!佢哋話皮膚越差會越見效,會補充您冇嘅先,我依家都信啦!

佢哋買嘢就可以做會員,會員有九折優惠,我記得有位 bk 姊妹有 85 折優惠,但因我之前問過她資料,她已給我,但 bk 轉版時比我 delete 晒,先唔好意思再問佢,唯有自己去買啦,即做會員都有 9 折,我記得果位 bk 姊妹好好人架,佢叫 "helenjoe"!

男爵府

b二姑媽
恭喜呀,有咁靚既皮膚,真羡慕呢,你本身皮膚都好好,依家咪靚到爆?:mrgreen: :mrgreen:
我都想知佢地係邊道有尃門店呀?

民房

咁邊度買,點樣做會員o架?可唔可以PM多D料比我.

大宅

原文章由 crystaltochan 於 07-8-7 14:22 發表
b二姑媽
恭喜呀,有咁靚既皮膚,真羡慕呢,你本身皮膚都好好,依家咪靚到爆?:mrgreen: :mrgreen:
我都想知佢地係邊道有尃門店呀?

crystaltochan,

您還記得我,您 d 皮膚都好白好靚,個樣又好靚,所以見過一次面我都記得您! (我都想靚到爆,但都重未係....) 專門店係咪都可以 post 嘅呢,試吓先

1. 13/F, Tower One, Times Square, Causeway Bay, HK
2. Shop G9-10, Miramar Shopping Centre, TST, Kln
3. Shop 109, Grand Century Place, Mongkok, Kln
4. Harvey Nichols, The Landmark, Central, HK
5. Shop 2317A, Level 2, Gateway Arcade, Harbour City, TST, Kln (呢間唔肯定重有冇)

Cheers,

大宅

原文章由 lampapa 於 07-8-7 14:26 發表
咁邊度買,點樣做會員o架?可唔可以PM多D料比我.

lampapa,

會員即買即做,專門店 post 咗啦,不過唔知會唔會比 bk delete 呢??

禁止訪問

大宅

原文章由 004 於 07-8-7 15:29 發表
B2

我要個樣後生15年得唔得GA? :lol

004,

皮膚靚咗咪即係望落去都後生 15 年囉,唔係架咩??

禁止訪問

男爵府

唔該曬你.有時間去掃貨.:mrgreen:
我皮膚好差架,你無望真姐.ops:" /> ops:" /> .
你果d皮膚先叫靚呀,好鬼羡慕.
原文章由 B二姑媽 於 07-8-7 14:32 發表

crystaltochan,

您還記得我,您 d 皮膚都好白好靚,個樣又好靚,所以見過一次面我都記得您! (我都想靚到爆,但都重未係....) 專門店係咪都可以 post 嘅呢,試吓先 :r ...

[ 本文章最後由 crystaltochan 於 07-8-7 15:46 編輯 ]

大宅

原文章由 004 於 07-8-7 15:39 發表

B2,

不如你SEND 2張相嚟俾我, 睇吓係咪有咁大分別!

004,

"相" 係唔清楚架,出嚟坐底飲吓茶,傾吓計好 d 架!

禁止訪問

首頁
12345...17

尾頁

跳至