美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 Lillis 於 07-8-15 12:08 發表

唔......... 我自己會咁諗, 食十二日嘅西柚餐, 一日三餐, 每餐半個西柚, 十二日即係食咗18 個西柚, 一年三百六十五日, 除開即是平均每日食0.049 個西柚, 沒有超標!! 其實, 癌症係醫學角度來 ...

Lillis:

你好勁,我都支持你既講法,我估冇人會連續食3年或以上呢個西柚餐,邊個都會停一停啦,好多野唔過量,問題應該都唔大既(P.S:恭喜你著到未生BB生既褲呀,加油,加油! )

別墅

原文章由 venusma 於 07-8-15 12:26 發表

Lillis:

你好勁,我都支持你既講法,我估冇人會連續食3年或以上呢個西柚餐,邊個都會停一停啦,好多野唔過量,問題應該都唔大既(P.S:恭喜你著到未生BB生既褲呀,加油,加油! )

venusma,

多謝哂呀! 咁你又點呀? 食完個生日蛋糕未呀? 其實你想減幾多呀? 原本我諗住食完呢 round 就算架啦! 唔知係咪身體己經開始習慣咗呢種飲食模式, 所以, 第二 round 落磅好似冇第一次咁快b同咁多, 加上日日早餐都係蛋同煙肉, 諗起都有少少想 C, 但係, 今日著完條牛仔褲之後, 決定咗會食多一 round, 亦會係最後一次囉! 大家人齊為咗 d 舊衫努力啦!

男爵府

原文章由 Lillis 於 07-8-15 15:00 發表

venusma,

多謝哂呀! 咁你又點呀? 食完個生日蛋糕未呀? 其實你想減幾多呀? 原本我諗住食完呢 round 就算架啦! 唔知係咪身體己經開始習慣咗呢種飲食模式, 所以, 第二 round 落磅好似冇第一次 ...

Lillis:

我食左我既生日cake喇,仲食左k buffet,完全破曬戒,所以星期一又開始過西柚餐,我而家120磅,我呢年肥左12磅,就係想減返呢12磅,希望得啦:cry:

大宅

[quote]原文章由 Watt 於 07-8-10 16:44 發表
我其實係第二個topic提過,我跟本magazine做過一個"7日自製蔬果汁+15分鐘收腹運動+5分鐘美腿運動". 第一個禮拜, 個腩收

大宅

Please PM me, thanks.

[quote]原文章由 Watt 於 07-8-10 16:44 發表
我其實係第二個topic提過,我跟本magazine做過一個"7日自製蔬果汁+15分鐘收腹運動+5分鐘美腿運動". 第一個禮拜, 個腩收

男爵府

Watt,
我揾了好多間7-11都只有9月號...找不到8月號...

原文章由 Watt 於 07-8-14 14:19 發表
Vivian,
希望你買到8月號,因呢本magazine好早出下一個月號的.
嘩,你好心水清呀,菠蘿應該係1/8個先啱. 我打錯字,唔好意思.
蘆筍係綠色頭頭個部份,我係City Super買一pack的,現成生的已 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我想問吓你哋食呢個餐會唔會去唔到 (便便)架?
因為我通常要食到第三至四日先有得去, 之後都係兩至三日先再去一次, 所以問吓你哋有冇呢個情形出現

男爵府

原文章由 rebeccawyc 於 07-8-16 11:40 發表
因為我通常要食到第三至四日先有得去, 之後都係兩至三日先再去一次, 所以問吓你哋有冇呢個情形出現

我食左呢個餐後,day day都有得去呀 只要你食得夠菜,如果你擔心冇得去,咪個比例食菜多過肉囉,我發覺食生既菜(即未經煮過),特別易有便意

大宅

Lillis,
你真好彩,我見有d seven冇擺出來,以為要出9月號la.....恭喜晒,努力係會有成果gar!
原文章由 Lillis 於 07-8-15 12:11 發表
Watt,

買咗你講嗰本雜誌啦! 但係仲未得閒睇住, 不過我今日好開心呢! 因為今日膽粗粗攞番未生之前嘅一條牛仔褲出黎試, 可以比我著到仲拉埋條拉練, 雖然都仲係窄咗少少, 但係, ...

大宅

oh,no..........本magazine有條補購熱線: 2267-6128, 你試試....good luck!
原文章由 vvlamho 於 07-8-16 10:40 發表
Watt,
我揾了好多間7-11都只有9月號...找不到8月號...

大宅

原文章由 Watt 於 07-8-10 16:44 發表
我其實係第二個topic提過,我跟本magazine做過一個"7日自製蔬果汁+15分鐘收腹運動+5分鐘美腿運動". 第一個禮拜, 個腩收咗1吋. 為了keep住, 我第二個禮拜,照做juice加部份exercise, 再減多1/2吋; 今個禮拜 ...

Watt,
麻煩你send pm俾我,唔該晒你呀! and 麥皮餐! Thanks!
我嘅重災區就係肚腩,成日要著鬆身衫先得!
我都想分享係個西柚餐真係掂架,舊年我冇餵人奶後就開始食呢個餐黎減,減咗5磅之後,就冇跟足餐單,間唔中食下早餐,夜晚唔食澱粉,前前後後食咗半年減咗9磅,就點都唔再跌. 到依家都keep咗1年,最近又失守喇,重咗4磅,我要同大家一齊再努力先得喇!

[ 本文章最後由 ringmike 於 07-8-16 16:26 編輯 ]

別墅

原文章由 rebeccawyc 於 07-8-16 11:40 發表

我都冇呢個問題播, 不過, 我係嗰種兩日先一次嘅人黎嘅!!

我尋日啱啱完咗第二輪, 食咗兩 round 總共減咗十二磅, 我就好開心, 尤其是係條腰出番黎, 肚腩收咗, 個 pat 細咗少少, 仲想佢細多d, 今日同聽日休息一吓, 會再開始多一 round, 之後, 應該唔會再食住lu!
大家一齊努力呀!

洋房

我係飲西柚汁代替食架,因為唔係成日都有西柚賣,而且效果都ok 呀!明顯覺得個人輕左,皮膚都好左!

珍珠宮

醒目開學勳章

其實我都已經食好少肉架啦, 都係咁, 食咗一ROUND之係停咗, 因去便便辛苦 , 但應該下星期會再食, 上次食咗9日減咗10磅, 希望今次食可以再減10磅啦
大家一齊加油, 努力

原文章由 venusma 於 07-8-16 12:02 發表

我食左呢個餐後,day day都有得去呀 只要你食得夠菜,如果你擔心冇得去,咪個比例食菜多過肉囉,我發覺食生既菜(即未經煮過),特別易有便意

複式洋房

點解你o地個個食呢個餐都減得咁好o既, 我食成2 round先減得果2-3lbs, 究竟你o地個餐單有乜唔同架 :-(

原文章由 rebeccawyc 於 07-8-17 11:15 發表
其實我都已經食好少肉架啦, 都係咁, 食咗一ROUND之係停咗, 因去便便辛苦 , 但應該下星期會再食, 上次食咗9日減咗10磅, 希望今次食可以再減10磅啦
大家一齊加油, 努力 ...

大宅

請問各位這個餐是否要食西柚先, 再食其他嘢? 掉轉食喺咪無噤好架?

大宅

ringmike,
巳pm給你了. 因我個係"為食"腩,唔知"產後"腩work唔work,希望都得la.
原文章由 ringmike 於 07-8-16 16:25 發表

Watt,
麻煩你send pm俾我,唔該晒你呀! and 麥皮餐! Thanks!
我嘅重災區就係肚腩,成日要著鬆身衫先得!
我都想分享係個西柚餐真係掂架,舊年我冇餵人奶後就開始食呢個餐黎減,減咗5磅之後, ...

珍珠宮

醒目開學勳章

我通常早餐係屋企食煙肉先, 返到公司先食西柚同蛋, 因為一次過食太飽啦 , lunch 呢就一路食沙律一路食西柚, 晚飯因為夜有時係街食咗菜同肉, 返到屋企先食西柚, 所以我諗冇話一定要飯前食掛, 總之減到就得啦

原文章由 pp688 於 07-8-17 13:48 發表
請問各位這個餐是否要食西柚先, 再食其他嘢? 掉轉食喺咪無噤好架?

別墅

rebeccawyc,

你好犀利呀! 每次都可以減到十磅, 我食咗兩輪都係減咗十二磅, 如果可以比我再減多十磅就好 lu!!!

[ 本文章最後由 Lillis 於 07-8-17 16:05 編輯 ]

別墅

原文章由 pp688 於 07-8-17 13:48 發表

我每次都係食咗西柚先食其他嘢架!!

首頁

尾頁

跳至