懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實你地可以負擔到私家的話, 點解仲要去政府都睇? 睇完又要同私家比較(梗係覺得政府唔好, 一分錢一分貨). 我由頭到尾只係睇政府(健康院), 我覺得ok喎~ 試過一次緊急情況下睇左私家, 服務真係好好, 但係好貴lor!! 我自問真係afford唔起~

大宅

原文章由 momoyoyobb 於 07-7-20 16:15 發表
其實你地可以負擔到私家的話, 點解仲要去政府都睇? 睇完又要同私家比較(梗係覺得政府唔好, 一分錢一分貨). 我由頭到尾只係睇政府(健康院), 我覺得ok喎~ 試過一次緊急情況下睇左私家, 服務真係好好, 但係好貴lor ...
一分錢一分貨??
其實好多人就算唔去政府醫院睇醫生. 都一樣比緊錢.
政府醫院可以唔收錢或者收好少,
都係因為有呢D所謂負擔得起既人交稅.
其實我諗大家唔開心係因為, 其他政府部門都不斷提升服務質數.
但係醫院就越來越差.

複式洋房

今日去左健康院做首次產檢,感覺好流!

原文章由 kelly_0404 於 07-7-20 17:10 發表
一分錢一分貨??
其實好多人就算唔去政府醫院睇醫生. 都一樣比緊錢.
政府醫院可以唔收錢或者收好少,
都係因為有呢D所謂負擔得起既人交稅.
其實我諗大家唔開心係因為, 其他政府部門都不斷提升服務質數.
但 ...

It's better to check at both public and private.

複式洋房

我自己政府c+2邊睇, 當然政府認為你ok冇事就係無得照u/s, 但如果唔好彩如果血糖高, 政府會安排你見營養師, 食營養餐, 入院睇你進展, c+就冇呢d服務啦, 又或者好貴 !! 35歲以上媽媽可以做oscar.

我35週時bb太細, 都有安排我入院2次照u/s, 度bb心跳, 醫護人員都好細心, 係我估唔到架 !! 如果bb/媽媽有任何不妥, 政府醫院都會提供好好既服務, 起碼唔駛$$$担心 !! 所以我認為點都要係政府留個登記, 起碼到最後自己有得選擇係邊度生, 尤其事當你知道bb可能唔係好好狀態 (不用担心, 檢查後發現我bb係正常的, 只是size 較細)

首頁

尾頁

跳至