懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問開奶茶幾大可以食同邊只牌子好?

侯爵府

回覆:bbkc2013 的帖子

幾大就唔知,最好買一包包既,係藥房執,順便問埋幾大飲囉,因我囡喂人奶一歲後先煲比佢飲

大宅

回覆:開奶茶

余仁生,自己煲,真空包裝,清潔衛生,約$20,我個仔個半月開始飲,清奶粉熱氣好好,便便通。怕太細個飲就煲多d水,開淡/稀d, 有剩大人飲都得,當去濕水飲。

複式洋房

引用:幾大就唔知,最好買一包包既,係藥房執,順

原帖由 Meir079 於 14-02-11 發表
幾大就唔知,最好買一包包既,係藥房執,順便問埋幾大飲囉,因我囡喂人奶一歲後先煲比佢飲

...
唔該曬

複式洋房

引用:余仁生,自己煲,真空包裝,清潔衛生,約$2

原帖由 lunglungbb 於 14-02-11 發表
余仁生,自己煲,真空包裝,清潔衛生,約$20,我個仔個半月開始飲,清奶粉熱氣好好,便便通。怕太細個飲就煲 ...
請問一包煲幾多水呢?可以放雪櫃留下次返熱用?唔該曬!

大宅

回覆:開奶茶

包裝後面有寫點煲,幾多水,煲幾耐,由於我會睇bb幾大而定。Bb個多月,例如佢話煲6碗水,我會煲夠10碗,淡/稀d(驚太涼) , 大多少少才落少d水。
我煲左會入暖壺keep warm, 留下餐開奶用,bb太細便便唔ok我才1-2星期煲1次,1日1-2 餐,睇下飲成點及觀察便便,若ok我唔會再俾,唔ok就俾多餐佢飲。若便便ok, 我成個月先會煲1次。
餘下唔會雪,唔會隔夜,大人當水飲喇,清熱去濕,好淡架。

複式洋房

回覆:lunglungbb 的帖子

:choi:thanks

首頁

尾頁

跳至