跳至

首頁
12345...80

尾頁

侯爵府

South Horizons Club

媽咪名 - 座數 - 小朋友名字 (出生:年/月/日)
1. TRACY - 6座 - 瑄瑄(1996/1/1) 婷婷(2000/3/2)
2. JustinBB -18座 - 13 months bb
3. Ms.M - 23A座 - 囝囝(2002/9/9)
4. Maria - 20座 - 囡囡瑩瑩(Rachel)(2002/2/11)
5. Mei - 21座 - 曦曦(2002/9/19)
6. 小彤彤BB - 12座 - 彤彤(2003/6/28)
7. yenki - 33座 - 囝囝 (1994/5/24)
8. jenniferpl - 19座 - rachel(2002/9/22)
9. Pochacco -3座 - 女(2003/9/5)
10.Cutie - 4座 - Nino(2002/3/27)
11.bbho - 33a座 - 嘉榆 (2003/1/08)
12.CWong - 16座 - Isaac (2003/12/?)
13.Cat - ?座 - Jay Jay (2002/?/?)
14.tuenyima - 21座 - 端宜(2003/4/29)
15.Bird - 18座 - Sharon (2003/2/20)
16.ayer--33A座--Desiree(2003/9/8)
17. privacy - 9座 - 囝囝 (2003/7/23)
18. gab - 23A座 - Brennan (2002/10)
19.hoiyin - 17座 - 殷殷 (2004/9/x)

似乎多左好多海怡朋友.歡迎大家入會交換心得.
我在海怡住左差不多四年,感覺海怡是一個十分正的屋苑,而且對於有小朋友的家庭,更加是合適,因為有好多令家長放心的遊樂場.
我大女仲有一日便八歲了,而細女三歲半.

複式洋房

Re: South Horizons Club

瑄婷 寫道:
似乎多左好多海怡朋友.歡迎大家入會交換心得.
我在海怡住左差不多四年,感覺海怡是一個十分正的屋苑,而且對於有小朋友的家庭,更加是合適,因為有好多令家長放心的遊樂場.
我大女仲有一日便八歲了,而細女三歲半.

Hello, I am live in here almost 4 years too and I have BB aged 13 months. I think the environment here is quite good. Why you choose here?

侯爵府

JustinBB
你多唔多同bb去海濱長廊散步,睇日落仲好正.

公爵府

瑄婷
0000000你開新會?重要講明係海怡添!家化你係唔係LAI低我先……
哈哈!我又來交換心得 啊!你好大膽呀!你踢人入會HEHE洗唔洗交會費

大宅

呀。

侯爵府

靜藍媽媽
你唔好誤會呀!南區媽咪會我都一定會出現,至於這個South Horizons Club的成立,我都係想幫南區媽咪會開枝散葉,多個分會.

Ms.M
多謝你過獎啦!我已經好老,今晚同我d中學同學bbq,見到其中有個同學個仔正讀中學,我這個姨姨唔認老都唔得啦!

別墅

瑄婷:

首先祝瑄瑄生日快樂!

開了新club,也不通知一聲 :-x

Anyway,有function記得預我同仔仔 :-P :-P

在此跟住在South Horizons打聲招呼,祝大家新年快樂,心想事成,最重要身體健康!

侯爵府

yenki
THANKS!
收唔收到EMAIL呀?(相片)

別墅

瑄婷:

還沒有,會否send錯了?

Pls check Pm!

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷:
我又報到呀!預埋我可唔可以呀?我個女15個月大. 不過我要04年2月才搬入去海怡呀.但係我而家都成日去海怡架!因為裝修緊!要成日去同師傅夾d野.但係我對海怡都唔熟識架, 唸住搬入去再慢慢習慣啦!

別墅

Hi, All mama,

多多指教!

我小彤彤bb現6個月大,mama 來報到呀!我吔住第12座呀!平時喜歡到club house 的中餐廳、西餐廳蒲嫁.....因住得近嘛,而且個度少d人無甘多細菌呀!

彤彤个人網頁[img align=left]http://image.go2hk.com/image/27/74/71/bb2.jpg[/img]

男爵府

好媽媽勳章

各位住海怡的媽媽:
我想問下大家:
我同我老公都在般含道返工,星期六及星期日都會返church,而間church在堅道與般含道之間.咁我想問下大家海怡是否無車可以直達我返工同返church個度?一或係有而我唔知呢? 咁我第時搬入海怡後星期一至星期日都要轉車先可以返工同返church?
如果真係無直達堅道與般含道的交通工具, 你地估如果同d議員投訴下會唔會有用?可以開條線去到堅道與般含道丫?
mei

侯爵府

Mei
你是否返聖安多利堂?
我都覺得無車去堅道好唔方便,有時去我大女間學校,祗好坐90B在山道天橋前的站落車行去,又或者坐91去,不過兩個方法都係要行.

複式洋房

Hello everybody! I live in south Horizons for about 4 years. I live in Blk 18 and my BB is 13 months old now. It's so happy that we can share our feelings in this club!

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷,
我唔係返聖安多利堂, 但係我同我老公都在個頭附近返工, 而我地間教會就在堅道與般含道交界, 所以星期一至星期日都要去個頭囉, 你估同d區議員投訴下有無幫助丫?我亞媽話佢d friend 有d 咩頭暈身"慶"都同d區議員投訴, 有時真係有用架, 你知唔知海怡總共有邊幾個區議員同佢地的聯絡電話呀? 等我地多d人打電話去叫佢幫下手搵巴士公司開條線經般含道同堅道, 可能真係得. 如果有多d人要求, 佢地可能為佐d選票會盡下辦法架.

大宅

Hello 各位海怡媽咪:

侯爵府

我係時候整理一下你地的資料.
1.瑄婷 - 6座 - 兩女
2.JustinBB -18座 - 13 months bb
3.Ms.M -
4.Maria - 20座 - 23 months bb女
5.Mei - ?座 -
6.小彤彤BB - 12座 - 6 months bb女
7.yenki - 2座 - 囝囝

如有錯漏,請自行更正,thanks!

男爵府

好媽媽勳章

瑄婷 ,
我係住21座架!我個女係02年9月出世, 而家15個月就黎16個月啦!麻煩你幫我更正丫!
係呢,你係唔係唔舒服呀?你要好好保重呀!
祝你早日康復呀!

大宅

1.瑄婷 - 6座 - 兩女
2.JustinBB -18座 - 13 months bb
3.Ms.M - 23A座 - 囝囝
4.Maria - 20座 - 23 months bb女
5.Mei - ?座 -
6.小彤彤BB - 12座 - 6 months bb女
7.yenki - 2座 - 囝囝
8. jenniferpl - 19座 - 15 months bb女

大宅

Hello 各位

我都係住海怡的,我b女而家4個月大,我哋住喺第3座.

[img align=left]http://www.kariskoo.com/DSCN6281_1.jpg[/img]

首頁
12345...80

尾頁

跳至