跳至

首頁
45678...45

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 meowmeow 於 07-7-18 16:45 發表
我今個星期, 死吓死吓, 腸胃炎呀, 今個星期返得1/2日工, 而家好d啦, 聽日一定會返工, 如果唔係比人炒都似~

CAT~咁你輕左幾多LBS
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

子爵府

BK Milk勳章

GOOD MORNING~~~~~AR

子爵府

BK Milk勳章

C:

咳唔係所有生果都唔食得~係唔好食雪凍左生果﹝WILSON話無記個節目講既﹞,橙、奇異果...有豐富既維他命C對傷風咳係好架。

P.S. 我聽過一個節目個中E話~生果都係叫做生冷野,所以D人話有咳唔好食,咁佢教可以蒸下先食

子爵府

may,

D人話咳唔好食橙, 是因為怕惹痰嘛?
蒸熟D生果來食??????
個醫師自己本人有沒有食過蒸熟的生果呀?

原文章由 mayymlam 於 07-7-19 10:20 發表
C:

咳唔係所有生果都唔食得~係唔好食雪凍左生果﹝WILSON話無記個節目講既﹞,橙、奇異果...有豐富既維他命C對傷風咳係好架。

P.S. 我聽過一個節目個中E話~生果都係叫做生冷野,所以D人話有咳唔好食,咁佢 ...

男爵府

原文章由 misslee 於 07-7-19 10:41 發表
may,

D人話咳唔好食橙, 是因為怕惹痰嘛?
蒸熟D生果來食??????
個醫師自己本人有沒有食過蒸熟的生果呀?

C,

if 彰彰安安咳! 我都蒸/"鄧"橙比佢地食, 西瓜都試過一次.
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 CJBaby 於 07-7-19 11:51 發表
if 彰彰安安咳! 我都蒸/"鄧"橙比佢地食, 西瓜都試過一次.

C:

成個機司人版俾你睇

子爵府

Chris,

張露股相是誰呀?

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cat, chris, cherrie,
北海道真係好靚啊,
不過未到最靚既時間law,
今個星期去應該更加靚,
d相實在太多喇,
有d同一個景同一個post影成十幾張
揀咗好耐,
張張ivan都話唔好delete,
我整理緊d相,
搞掂我就post上來啦~

真係好好玩,
ivan話想出年再去北海道啊,
至於買野,
都係玩具多law.

男爵府

原文章由 misslee 於 07-7-19 12:30 發表
Chris,

張露股相是誰呀?

ha ha 唔話你知~:mrgreen:
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

子爵府

我又唔知steam同燉生果得唔得呀... 只記得個時中醫講咳要停生果, 如要吃則只可吃平果(深紅色五粒的個d normal平果)咋...
橙我一定唔比悠魚咳時吃, 但聽聞連橙皮煮過就有化痰功效, 但我未試過咯... 唔知d味會唔會好怪...?-(
I support autism acceptance!

男爵府

原文章由 wouldbe 於 07-7-19 12:31 發表
cat, chris, cherrie,
北海道真係好靚啊,
不過未到最靚既時間law,
今個星期去應該更加靚,
d相實在太多喇,
有d同一個景同一個post影成十幾張
揀咗好耐,
張張ivan都話唔好delete,
我整理 ...

fanny,

快d啦! 加油! 好想睇啊!

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 misslee 於 07-7-19 12:30 發表
Chris,

張露股相是誰呀?

1﹞照計應該係安安黎~彰彰仲點會除褲俾機司影
2﹞一係o係其他網借人地既大頭相用

子爵府

BK Milk勳章

家下好多人喎~

連咸媽sherri都現身la

男爵府

原文章由 Jolly 於 07-7-19 12:33 發表
我又唔知steam同燉生果得唔得呀... 只記得個時中醫講咳要停生果, 如要吃則只可吃平果(深紅色五粒的個d normal平果)咋...
橙我一定唔比悠魚咳時吃, 但聽聞連橙皮煮過就有化痰功效, 但我未試過咯... ...

sherri ,
燉橙真的有化痰功效, 不過有d苦, 但安安彰彰都肯食.

[ 本文章最後由 CJBaby 於 07-7-19 12:43 編輯 ]

男爵府

原文章由 mayymlam 於 07-7-19 12:34 發表

1﹞照計應該係安安黎~彰彰仲點會除褲俾機司影
2﹞一係o係其他網借人地既大頭相用

子爵府

Chris,

你唔講, 我就會估係你啦!

原文章由 CJBaby 於 07-7-19 12:32 發表

ha ha 唔話你知~:mrgreen:

子爵府

Sherri, may, Chris,

不過蒸/燉熟D生果, 就會殺死晒D維多命C喎!

男爵府

原文章由 misslee 於 07-7-19 12:46 發表
Chris,

你唔講, 我就會估係你啦!

C,

係偷拍藍藍, 你信唔信

子爵府

你當我傻咩!
藍藍個股我日日都睇到, 唔通我唔認得咩!!

原文章由 CJBaby 於 07-7-19 12:54 發表

C,

係偷拍藍藍, 你信唔信

子爵府

BK Milk勳章

c:

我又未試過蒸/燉生果,但係智揚仔咳﹝唔嚴重的話﹞,我一樣有俾雪梨佢食﹝唔凍果d﹞無俾橙,而且我99同姑仔會叫我俾呢樣俾果樣...俾智揚仔食

首頁
45678...45

尾頁

跳至