母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

喺啦, 我都贊成你的講法, 原本我都諗住遲D先比佢食有味嘢, 但我99成日喺度煩我, 成日話我好唔比阿仔食鹽, 搞到阿仔唔高喎, 又話我唔落味比佢, 所以阿仔成日食到想嘔喎...:tongue:
簡直喺疲勞轟炸, 所以我先响阿仔足1歲就放味比佢, 不過我唔比我99放, 因為佢喺好重味的人, 我只喺會比我工人放, 因為佢都認同唔可以比BB食得咁重味, 所以我好放心比佢搞, 但如果佢放假, 我自己煮, 我都唔會放囉....

原文章由 teresa1208 於 07-11-14 11:34 AM 發表
我要我99盡可能要等BB足歲才加鹽.但都要少少,我唔想仔仔食得太濃味。
咁食鹽食甜E d 野,佢遲早都要食啦!有得拖耐d就拖耐d,唔怕佢第時唔食wo. ...

男爵府

我係一粒粒飯不過軟少少

原文章由 yanlongma 於 07-11-13 17:24 發表
咁其實佢宜家食的粥,都睇唔到水,好似槳糊咁,咁okay嗎?
c火,夠鐘湊女喇,唔講喇,聽日見!

大宅

原文章由 TOTO0925 於 07-11-14 12:54 發表
喺啦, 我都贊成你的講法, 原本我都諗住遲D先比佢食有味嘢, 但我99成日喺度煩我, 成日話我好唔比阿仔食鹽, 搞到阿仔唔高喎, 又話我唔落味比佢, 所以阿仔成日食到想嘔喎...:tongue:
簡直喺疲勞轟炸, 所以我先响阿仔足 ...

同我99一樣:tongue: ,你都好D, 起碼有個工人頂住 。我99佢地又係食得好咸,但我本身食好淡...ops:" /> 我會出口話佢地,因年紀大,就要更加注意飲食. 咁我99都會落得輕手d...
只係我62麻煩d, 話唔聽
我好唔比阿仔食鹽, 搞到阿仔唔高喎<-----乜唔係食得咸野多,先至唔高咩
反而甜既野我就好固執,我唔係太鐘意佢地俾d 甜野仔仔食/飲(湯另外),我只係接受到d 天然甜eg,粟米/竹庶....

不過我個仔唔多鐘意食味濃既野.touchwood...,會食到打冷震

[ 本文章最後由 teresa1208 於 07-11-14 14:14 編輯 ]

男爵府

係唔係個個99都一樣呢?我個99又係話要食鹽咖啦!鄉下d bb 幾個月就咩都食喇!唔食鹽所以唔大隻喎!?-( ?-(
好彩我唔洗同佢住,不過,我都好堅持話佢聽唔可以俾bb咁早食鹽。其他事可以隻眼開隻眼閉(例如佢煮野好咸),湊bb的事,我一定要話事。
不過,雖然係咁,我99都算係好人之中的好人,好sek我地,係有時大家的觀點唔同啫!
原文章由 teresa1208 於 07-11-14 14:11 發表

同我99一樣:tongue: ,你都好D, 起碼有個工人頂住 。我99佢地又係食得好咸,但我本身食好淡...ops:" /> 我會出口話佢地,因年紀大,就要更加注意飲食. 咁我99都會落得輕手d...
只係我62麻煩d, 話唔聽:veryev ...

大宅

longma.我唸真係要開個新topic啦,我又有時睇唔到新post.. 同埋都過左2000

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊