跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

:-( :-( :-( :-( :-(

典解你知佢地同邊個坐ge
原文章由 chloemummum 於 07-7-5 22:57 發表
因為而家chloe坐係心佁隔離, 日日對住, 想o吾鐘意都o吾得la 心怡係比較慢熱既人, 時間長o左佢就會好似chloe o甘玩得好放, o吾使擔心, 至於講野大細聲, 係好個人既, 正如媽媽你講野都好斯文, 好細聲, 心怡 ...

公爵府

好媽媽勳章

chloe o吾食早餐架, 不過而家我早o左返工, 所以佢一定會趕到8點前返學校食早餐, 我諗小朋友都會貪得意, 見到你食又會跟住食, o甘咪可以食多d野lor

[quote]原文章由 MaMehar 於 07-7-6 16:20 發表
心怡之前朝早飲奶, 叫到我斷氣都未飲完, 之後我改

公爵府

好媽媽勳章

學校生活相見過佢地一齊位, 而且呢排chloe淨係提住心怡, 之前坐佢隔離係QQ, 所以我知道

原文章由 portiabb 於 07-7-7 10:05 發表

男爵府

原文章由 portiabb 於 07-7-7 10:05 發表

Phoebe,

好easy,慇慇如果o果排成日提住一個或兩個同學仔,你就問佢系唔系同邊個坐,可能答到比你知。try下!

Bertha

琥珀宮

慇慇呢排心情麻麻呀....都無提學校d野比我聽....經過幾日觀察....我諗係因為呢排得我一個接佢放學....因為早排慇慇daddy得閒....day day都可以一齊接送我地返學放學....佢呢2日一見到得我一個....都無乜反應....嬲爆爆咁....返到屋企又話:2個一齊接ga麻 尋日慇慇daddy已經盡趕....到我地買完送....佢趕到返yl車埋我地返屋企....佢一上車就話:應該2個一齊接ga麻 ...到開飯佢又講:聽日1個兩個接放學 跟住慢慢同佢講一大輪道理...佢就up頭....但係伏係檯面好似好唔開心咁:( :( :( :( :(
原文章由 berthanokching 於 07-7-7 11:02 發表

Phoebe,

好easy,慇慇如果o果排成日提住一個或兩個同學仔,你就問佢系唔系同邊個坐,可能答到比你知。try下!

Bertha

大宅

如果心怡有啖, 我會俾佢飲多啲水. 或者燉川貝加蜜糖俾佢食. 心怡之前咳, 食猴棗散都唔得, 食燉川貝, 食咗3次左右, 就無咳, 可能同川貝夾啲!

原文章由 berthanokching 於 07-7-5 17:52 發表

SWIMMING!幾時,好呀,現在NOKCHING多數星期六都跟我。

NOK CHING都勁有啖。

BERTHA
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

大宅

慢慢佢就慣, 加油!

原文章由 portiabb 於 07-7-7 11:17 發表
慇慇呢排心情麻麻呀....都無提學校d野比我聽....經過幾日觀察....我諗係因為呢排得我一個接佢放學....因為早排慇慇daddy得閒....day day都可以一齊接送我地返學放學....佢呢2日一見到得我一個....都無乜反應... ...

琥珀宮

低b都要問....今個week仲駛唔駛帶書返學

男爵府

原文章由 portiabb 於 07-7-9 09:00 發表

放假o拉?我唔知呀?有冇人知呀?

公爵府

好媽媽勳章

因為上星期無帶書, o吾知是否已教完? 今日放學問下學校先

係呢, 你地今日有無俾小朋友帶生果番學校? chloe帶o左車厘子

原文章由 portiabb 於 07-7-9 09:00 發表

琥珀宮

我比左無核荔枝慇慇帶返學呀....不過只係比左5-6粒佢帶返去....因為比慇慇daddy食晒
原文章由 chloemummum 於 07-7-9 10:07 發表

係呢, 你地今日有無俾小朋友帶生果番學校? chloe帶o左車厘子

琥珀宮

我發覺我真係好大朦.....上個week又無簽handbook....今日又唔記得擺番件冷氣褸書包

珍珠宮

原文章由 chloemummum 於 07-7-9 10:07 發表

d 書教晒架啦,試都考完lor....
QQ 今日帶左幾隻皇帝蕉,我教佢係 BB 香蕉!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

原文章由 webjen 於 07-7-9 10:18 發表

d 書教晒架啦,試都考完lor....
QQ 今日帶左幾隻皇帝蕉,我教佢係 BB 香蕉!!

NOKCHING帶左藍梅,因為雪櫃得這樣的生果。

Bertha

伯爵府

遠頌帶西瓜 昨晚 9:30入百佳得番 3 個西瓜

大宅

心怡帶咗個橙, 因為我太忙, 今朝先見到張notice, 所以俾咗個橙佢就算!

大宅

心怡今朝又發燒, 100度左右, 見佢又無乜特別唔正常!

俾佢食退燒藥, 佢又好怏退燒, 今日都有返學.

唔知點解發燒?!

伯爵府

係呀, 遠頌由上星期六 (30/6) 煷下停下咁, 有一晚直情塞肛都吾退煷, 成舊炭咁熱, 03 July無返學, 現左有D & 鼻水, 有時又慶慶 . 佢從未試過咁, Now 又廋了很多, 成支火柴咁廋 :-(

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我頭先手洗套新運動服,d紅色'luck'色'luck'得好勁,洗左4次都係咁,想問o下你地有冇咁既情況?? Thx !!

琥珀宮

eee...今日6典幾我見有個mami去拎新校服....係咪你黎ga ...我個女果套運動衫有甩色....所以咁耐以黎佢d校服我都係搵手洗
原文章由 chan-loretta 於 07-7-9 18:16 發表
我頭先手洗套新運動服,d紅色'luck'色'luck'得好勁,洗左4次都係咁,想問o下你地有冇咁既情況?? Thx !!

首頁

尾頁

跳至