影視娛樂

跳至

首頁
12345...36

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

李必模 - 國醫生

基本資料
  • 姓名:李必模 / 이필모 / Lee Pill Mo
  • 出生日期:1974年6月26日
  • 星座:巨蟹座
  • 身高:183 cm
  • 體重:70 kg
  • 血型:A 型
  • 學歷:漢陽大學戲劇電影系專業
  • 經紀公司:Just U Entertainment
  • 出道時間:1995年,舞台劇出道

作品電視劇
  • 2001年 KBS《太祖王建》
  • 2003年 MBC 《大長今》
  • 2004年 KBS《新娘18歲》
  • 2006年 KBS《江河的榮譽》
  • 2006年 KBS《歐巴桑向前衝》
  • 2006年 SBS《拳頭王》
  • 2007年 KBS《媳婦的全盛時代》
  • 2008年 KBS《你是我的命運》
  • 2009年 KBS《松藥店的兒子們》
  • 2010年 MBC《還想結婚的女人》
  • 2010年 MBC《金首露》
  • 2010年 KBS《相信愛情》
  • 2010年 MBC《光與影》
  • 2014年 tvN《急診男女》
電影
  • 1999年 《魚》
  • 2003年 《Arirang》
  • 2004年 《舞動真情》
  • 2010年 《爸爸喜歡女人》
  • 2010年 《事物的秘密》

單元劇
  • 2004年 KBS 《愛情和戰爭221話 ─ 嫂子和小叔子》
  • 2004年 MBC 《Best 劇場單元劇559話 ─ 愛,站在斜路上》
  • 2005年 KBS 《Drama City 單元劇 ─ 大家一起恰恰恰》
  • 2005年 KBS 《Drama City 單元劇 ─ 初夜》
  • 2006年 KBS 《Drama City 單元劇 ─ 令人震驚的結婚》
  • 2006年 KBS 《Drama City 單元劇 ─ 我交往的108個男人》
  • 2006年 MBC 《Best 劇場單元劇625話 ─ 他人的興趣》
  • 2011年 KBS 《Drama Special 獨幕劇 ─ 守護天使金永久》
綜藝節目
  • 2013年 MBC 《世界所有的旅行》 (摩洛哥篇)
  • 2013年 SBS 《叢林的法則》 (第三季紐西蘭篇)
音樂作品
  • 2008年 KBS 《你是我的命運》OST《How Much》
  • 2010年 KBS 《相信愛情》OST《說你愛我》

WAILAI_CAT    發表於 14-2-17 22:30
evaken    發表於 14-2-17 15:47

子爵府

引用:追緊來自星星的你,+中晒毒,+要等一星期!就

原帖由 mickeyeva 於 14-01-27 發表

追緊來自星星的你, 中晒毒, 要等一星期!就睇套急 ...
好睇嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 yp26 的帖子

不錯!睇咗你會愛上第二男主角,國醫生

琥珀宮

lovablebaby 發表於 14-2-16 11:46
我好鍾意d愛情線!不過初初睇智孝個角色好唔鍾意,因為做醫生黎講佢太失魂同大意,好彩後尾呢幾集 ...
同意,我感覺係《惡作劇之吻》裡面嘅湘琴重現,好彩第6、7集

醒番哂,始終做醫生,救人嘅工作不能馬虎。而且吳珍熙仲有一

顆救人熱誠。

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問第八集係咪未播? 我等左2日都未見有UPDATE.

瑪瑙宮

心心媽 發表於 14-2-17 13:08
請問第八集係咪未播? 我等左2日都未見有UPDATE.
由宋智孝和崔振赫主演嘅韓劇《急診男女》前晚播出第7集,而劇組方面為了更多時間製作此劇,所以就宣佈原定噚日播出嘅第8集,就會改由特別篇代替,到時電視台會播出第1至第7集嘅精華片段。

所以今個星期才有得睇第8集, 好期待!

心心媽  Thanks.  發表於 14-2-17 14:17

子爵府

引用:Quote:心心媽+發表於+14-2-17+13:08+請問第

原帖由 mickeyeva 於 14-02-17 發表
由宋智孝和崔振赫主演嘅韓劇《急診男女》前晚播出第7集,而劇組方面為了更多時間製作此劇,所以就宣佈原定 ...
又要等多幾日

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

mickeyeva 發表於 14-2-16 22:29
回覆 yp26 的帖子

不錯!睇咗你會愛上第二男主角,國醫生

我反而愛上左男主角

男爵府

BK Milk勳章

15/2 special 出左冇中字, 睇住頂住引先

瑪瑙宮

迷韓者 發表於 14-2-17 15:25
我反而愛上左男主角

睇繼承者們已愛上他, 但今次實習醫生的角色, 暫時不是十分討好, 因處事不夠成熟, 有幾分衝動, 但不失可愛! 國醫生成熟穏重, 睇吓你鐘意邊類型男仕, 智孝在劇中想試吓國醫生這類型!

pingpingchoi    發表於 14-3-17 10:27

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:心心媽+發表於+14-2-17+13:08+請問第

原帖由 mickeyeva 於 14-02-17 發表
由宋智孝和崔振赫主演嘅韓劇《急診男女》前晚播出第7集,而劇組方面為了更多時間製作此劇,所以就宣佈原定 ...
怪唔得無第8集啦,睇左7集都算幾流暢,有笑位有感動位

子爵府

引用:15/2+special+出左冇中字,+睇住頂住引先

原帖由 evaken 於 14-02-17 發表
15/2 special 出左冇中字, 睇住頂住引先
邊度有得睇

大宅

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

唔怪得一直都無得睇,仲以為一星期得一集。好想快d有得睇。

瑪瑙宮

崔鎮赫

崔鎮赫,韓國男演員,2006年出道原以本名金泰鎬的身分進行演藝活動,並曾獲2006年 KBS 明星發掘大賽之冠軍,自2010年電視劇《沒關係,爸爸的女兒》後,才開始使用藝名崔鎮赫。與孫恩書拍攝《我的女兒是花兒》結緣,2012年4月傳出交往傳聞,2013年初由媒體報導後證實兩人已分手之消息。

個人資料
•藝名:崔鎮赫 (최진혁 / Choi Jin Hyuk ) ,另有譯為崔真赫、崔振赫
•本名:金泰鎬 (김태호)
•生日:1986年2月9日
•星座:水瓶座
•身高:186cm
•體重:80kg
•學歷:大真大學 電影戲劇系 (中退)、國際大學模特專業
•專長:足球、運動、唱歌
•家庭成員:爺爺、爸爸、媽媽
•出道日期:2006年
•經紀公司:Red Brick House

演出作品

電視劇
•2006年:MBC《男生女生向前走》
•2006年:KBS《跑為上策》
•2007年:KBS《漂亮的日子》
•2008年:KBS《傳說的故鄉》
•2008年:KBS《親親老爸》飾演 何東虎
•2009年:KBS《2009傳說的故鄉》
•2010年:MBC《料理絕配Pasta》飾演 鮮于德
•2010年:SBS《沒關係,爸爸的女兒》飾演 崔赫基
•2011年:tvN《需要浪漫》飾演 裴承賢
•2011年:SBS《我的女兒是花兒》飾演 具尚赫
•2012年:Channel A《熊貓小姐和刺蝟》飾演 崔元日
•2013年:MBC《九家之書》飾演 具月靈
•2013年:SBS《繼承人們》飾演 金元
•2014年:tvN《急診室男女》飾演 吳昌珉

電影
•2008年:《不良媳婦》
•2012年:《音痴診所》
•2014年:《神之一手》飾演 善秀

MV
•2012年:TGUS《Even If I Choke Up (코끝이 찡해지면)》
•2013年:TAE ONE《快瘋了 (미치도록)》(與金佳恩)

OST
•2010年:SBS《沒關係,爸爸的女兒》— 像要死去一般 (죽을만큼)
2013年:MBC《九家之書》- 過得好嗎 (잘있나요)

2013年:SBS《繼承者們》- 不要回頭 (돌아보지 마)

廣告代言
  • 2013年:三星 Galaxy S4 LTE-A
  • 2013年:DANIEL CREMIEUX
  • 2013年:P&S 吉列剃須刀 (韓國、日本)
  • 2013年:戶外品牌 HAGLOFS
  • 2013年:ARNOLD PALMER (with 趙允熙)
獲獎記錄
  • 2006年:KBS 明星發掘大賽 - 冠軍
  • 2013年:Style Icon Awards - 最佳 K-Style 獎
  • 2013年:APAN Star Awards - 男新人獎 (九家之書)
  • 2013年:SBS 演技大賞 - 新星獎 (繼承者們)

琥珀宮

崔真赫《九家之書》喜怒哀樂通通抓緊我的心。

情迷西裝友係我喜好。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問每個星期幾做架? 咁耐都未有第8集既?

琥珀宮

jackymum 發表於 14-2-22 10:29

韓國琴晚播出第8集,但係手機apps未見。

係韓國應該逢星期五、六播,視頻星期六、日出,

一星期2集,但因拍攝唔切,所以上星期播咗一

集。

瑪瑙宮

jackymum 發表於 14-2-22 10:29
我睇了無中字的第八集, 今晚睇多次中字第八集!

大宅

星期日都未睇到第9集嘅

伯爵府

引用:星期日都未睇到第9集嘅

原帖由 HeninBaby 於 14-02-24 發表
星期日都未睇到第9集嘅
我睇咗

首頁
12345...36

尾頁

跳至