影視娛樂

跳至

首頁
12345...36

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

追緊來自星星的你, 中晒毒, 要等一星期!就睇套急診男女, 而且有慒智和崔振赫做, 所以捧吓場, 第一集都OK!

講述吳真熙(宋智孝飾)和吳昌珉(崔振赫飾)在大學時相遇,因[好像無法再相見了]的姻緣而結緍,但緍後突變為[再也不想相見了]的惡緣而離婚。曾經是夫婦的二人,六年後都成為了實習生在同一家醫院的急診室再次相遇,[仇人]相見分外眼紅,事事針鋒相對,關係緊張得一觸即發,上演了一出[血壓上升羅曼史]。以醫院急診為背景,在挽救患者生命的過程中,成長的一對情侶的浪漫愛情喜劇。
導 演: 金哲奎《大物》《天堂牧場》《黃真伊》《永不服輸》
編 劇: 崔允貞《LIFE特別調查組》《聚光燈》《三姐妹》《女帝》《對我說謊試試》
主 演: 宋智孝 / 崔振赫 / 李必模 / 崔汝真 / Clara / 權敏 / 尹仲勛 / 朴俊琴

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一集黎講佢唔算悶,有d笑位.

珍珠宮

回覆:韓劇 - 急診男女 宋智孝和崔振赫

下集預告有少少似鬧劇,不過都會追看:hei::fat::gung::choi:

琥珀宮

為了崔真赫,所以會開嚟睇,宋智孝演技唔睇好,不過都頂住先,

了崔。

大宅

因為阿女鍾意智孝,睇咗少少第一集,始終都麻麻地智孝

琥珀宮

睇咗一集啦!崔真赫嘅演技真掂宋智孝冇預期中咁呆。

故事似日劇講對離婚律師夫婦共事之後,發現仍然愛對方,

故事藍本幾相似。呢齣有點鬧劇感覺,希望講醫療方面唔

好咁亂嚟,攪笑還攪笑。

大宅

其實覺得宋智孝做戲好OK。尤其係宮時的二女好唔鍾意佢。=P
等佢做多幾集聽聽口啤先追。:hei:

男爵府

回覆:mickeyeva 的帖子

睇左第一集,都有笑場嘅,但真係唔覺得好有吸引力囉!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睇到第四集,都ok,我第一次睇智孝做戲,她比預期好,我鍾意首片尾曲,好輕鬆和動聽,我會繼續追下去。

大宅

引用:睇到第四集,都ok,我第一次睇智孝做戲,她

原帖由 mickeyeva 於 14-02-02 發表
睇到第四集,都ok,我第一次睇智孝做戲,她比預期好,我鍾意首片尾曲,好輕鬆和動聽,我會繼續追下去。:exc ...
請問第四集邊度有中字?

瑪瑙宮

bo_chi 發表於 14-2-2 17:47
請問第四集邊度有中字?

未有中字, 心急睇住先咋!

大宅

引用:+本帖最後由+mickeyeva+於+14-2-2+18:24+編

原帖由 mickeyeva 於 14-02-02 發表
Oic

大宅

暫時都覺得幾好睇
捧下智孝同崔振赫場

男爵府

我覺得好睇喎

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

個男醫生 fat 左喎 (呀頭) 男1 我mama 樣怪怪

琥珀宮

女主角吳珍熙似護士多過醫生。

原來呢齣個編劇係《對我說謊試試》,中伏添,《說謊》個劇本

好差

子爵府

引用:女主角吳珍熙似護士多過醫生。原來呢齣個編

原帖由 SandyKL 於 14-02-04 發表

唔係掛依套野勁悶,一啲都唔好睇一尾只係kisskisskiss

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+14-02-04+發表女

原帖由 小小葉 於 14-02-06 發表
唔係掛依套野勁悶,一啲都唔好睇一尾只係kisskisskiss
你指《對我說謊試試》? 我睇咗5集棄咗,演員冇問題,係個劇本好大問題。唔記得係第一定第二齣棄嘅韓劇,我不輕易棄,亦不飛劇睇,除非重重複複播番前面片段。

果排棄咗呢齣同《千次的吻》,因有50集,睇咗5集,俾劇中阿豬媽即呢齣女主角個阿媽嚇到走人。

瑪瑙宮

SandyKL 發表於 14-2-4 18:39

吳珍熙和Clara, 其實個樣都唔靚, 暫時4集都OK, 國醫生都好有型!不過每個人睇劇的感覺都唔同! 好似好多BK媽咪話閣樓好好睇, 但我又覺得一般, 好多反駁位, 第二女主角又唔靚, 男一第一次睇佢做戲, 雖然他好紅, 但我覺得麻麻地!

複式洋房

宋智孝

首頁
12345...36

尾頁

跳至