爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

HK炎夏40度C, 汽車泠氣維修大旺市!

HK炎夏40度C,車身50度C,車內??度C,

高壓喉入氣閥(Valve)漏雪種,唔識整,要成條喉換?

氣Pump極力子壞, 要連氣Pump換?

凍Coil污漕,拆出來洗不如換新?

唔夠電力會影響冷氣Pump唔夠凍,要換新電池和打南磨?

這不是汽車冷氣維修, 這叫做汽車冷氣更換服務!

全套HK萬多元,真係抵,一勞永逸!!!!唔駛煩

男爵府

Re: HK炎夏40度C, 汽車泠氣維修大旺市!

唉, 我架車咪又係咁, 凍就夠凍呀, 不過唔知邊度漏雪種, 舊年夏天已經換過哂所有喉同全新正廠冷氣pump, 點知用用下又漏, 隔左個冬天唔洗點開冷氣, 點知今年一入夏要開啦, 完全冇料到, check下發覺d雪種全部漏哂, 唔理咁多打番滿佢捱住先, 到現家差唔多兩個月, 近幾日開始覺得唔夠凍, 睇o下捱得幾耐先, 如果可以再捱o下, 咁遲小小又打多次種, 捱得到冬天就唔鬼理佢, 出年先整 :evil:

大宅

全套HK萬多元系我就唔比
番廠都唔洗咁貴啦

你架咩車幾年車呀
成皮野太過份啦

漏雪種90%接口喉碼膠老化
一個幾蚊雞
冷氣喉好難穿
好多冷氣維修握錢就系咁出手叫你換喉
小心小心

漏雪種可以先打補漏劑去試幾十蚊

貨比三家問多兩間車房省好多

別墅

Long 寫道:
全套HK萬多元系我就唔比
番廠都唔洗咁貴啦

你架咩車幾年車呀
成皮野太過份啦

He He! It is another victim!
My SAAB's all old A/C components
are normal, just found the R134 leaking place
(高壓喉入氣閥) at last saturday due to extreme Hot weather!

首頁

尾頁

跳至