跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 1103 媽媽會 - Part 17

szesze.betty,

check pm ar
vv's a/c
係$200先岩呀!

大宅

sandy
已經收到,thanks!!!

cathy
我都係日字廳果隻喎,個廳OK,但房細.我間房擺左床,櫃及Baby Cot之後,一d空位都無.
本來真係一路都想搵3房果d架,不過d租真係貴得厲害,所以先搵左依家呢度law!

男爵府

szesze.betty, sandylam,

想問整cake係要入幾錢去vv a/c呢? $180 or $200??
仲有我地決定左整邊個cake未呀?

大宅

醒目開學勳章

71蛋糕友,

正確錢碼是$200, 如果VVBABY收你地$180的話,可能佢想津貼你地. (sandylam & szesze.betty價錢應該和上次一樣我冇收貴你地的

大宅

mandy
要入$200.
係呀,好似未決定咩蛋糕架.

大宅

各位好~
對不起,我原本幫朋友報名上7.1蛋糕班,不過佢岩岩打黎,佢個女出"水痘"所以黎唔到,想問有無邊位可以頂上呀?
謝謝!

別墅

hi hi...
留反條腳毛先...哈哈

大宅

Dear szesze.betty,

漢賢今年8月入讀Victoria的pre-nursery, 都係靠拉住哥哥衫尾先入到, 副校長講好多人報名, 好似400幾人只收20幾(唔記得確實數字),... 有兄弟姊妹讀緊會優先考慮, 有些小朋友只能安排每星期返兩天或每星期返三天... 賢仔當天面試又遲到, 又未訓醒, 又無表情.... 但都可以編到每星期返五天, 好彩當年聽諸葛神算講, 放棄St.Cat ...

szesze.betty 寫道:
明傑爸爸
哈哈,我不是大富人家,請唔起書童呢!
原來漢賢都係Victoria讀架!我都想遲d比堯堯返下playgroup.

我地係租樓,所以幫唔到你喎!
不過我見樓價都唔係想像中咁貴,大約三百頭都有得諗,但呢個屋苑一係就複式,一係就得六百幾呎.

大宅

明傑爸爸
原來 Pre-nursery收得二十幾人咁少咋!
我打算比堯堯一歲左右讀playgroup,都係每星期讀兩日或三日,平d 也麻,志在佢唔洗成日係屋企同工人你眼望我眼咁law!

大宅

我相信係扣除收自己友後, 給外來者的數目? 而且, pre-nursery的師生比例是1:8, 最多一班可能係24位小朋友加3位老師. 如果班房細, 可能係16位小朋友及2位老師.

妹妹幾時入學? 不過, 賢仔應該入大仔班, 妹妹會入細妹班:)

明傑爸爸
原來 Pre-nursery收得二十幾人咁少咋!
我打算比堯堯一歲左右讀playgroup,都係每星期讀兩日或三日,平d 也麻,志在佢唔洗成日係屋企同工人你眼望我眼咁law!

大宅

vvbaby
已入錢,ref:4769,今早8:20左右.thanks!!!

大宅

明傑爸爸
我唔肯定佢地最細係咪收1歲或1歲半,如果係1歲就9月中左右,如果1歲半就要出年3月.

係呀,漢賢大過堯堯歲幾,一定唔同班.

男爵府

vvbaby,

lunch time 先入錢給你!

你咁快諗定堯堯返playgroup, 我好懶仲未有計劃俾晴晴返playgroup!

all,

最近去左影樓影相, 有相睇啦!

Photo

大宅

As I remember, start from age 1, parent is required accompanying with the baby. From 20 months onward (not sure), children can study there individually.

明傑爸爸
我唔肯定佢地最細係咪收1歲或1歲半,如果係1歲就9月中左右,如果1歲半就要出年3月.

係呀,漢賢大過堯堯歲幾,一定唔同班.

大宅

mandy
我成日覺得堯堯到依家咩都唔識,所以想佢去學下野,否則日日都對住工人,真係好悶.依家見咁近有間學校咪打算叫工人上午帶佢去玩下,因為下午童童放學工人就走唔開.

睇左你地的相,幾好喎,全家幅個d好自然呀,盈盈的小鳳仙裝好靚女,而晴晴就成個男仔樣咁,不過笑得好燦爛.

下星期我地都同堯堯去影,不過都係去返123.

明傑爸爸
剛才我都打左去問,話1歲就可以上playgroup,不過依家仲排緊waiting list,都唔知要幾大先真係可以上到課.

大宅

多謝大家關心.愷然星期一睇左醫生,好在唔係中耳炎,但都要食抗生素.學校今日同聽日都係假期,所以要同佢單打3日.我同daddy又被佢傳染左,咳死cc下.一家3口以抗生素吊命 .星期4會比佢返學校架喇,唔係我一定冇命.

男爵府

晴晴係好男仔, 佢影相果日其實又係唔肯架, 好在果間的攝影師都好努力好有耐性影到佢笑樣, 盈盈見妹妹影又話要影!

晴晴好多攪笑野, 同盈盈細個時好唔同, 可愛好多! 星期六第一次見佢自己爬上sofa, 又自己攞椅子坐, 仲坐上玩具車上玩(架車係冇seat位坐的), 佢好鐘意食野, 星期日去Mcdonald食野, 盈爸一放低食物, 晴晴就攞左條薯條食, 好在盈盈睇到咋!

你工人可以帶堯堯返playgroup都好, 我就冇時間了, 會唔會俾堯堯返nursery呀?

大宅

mandymfl,
d相都幾好呀, 晴晴都有笑呀(雖然都見到有d喊完咁), 不過ok喎, 係呀盈盈套粉籃色衫影得好靚呀, 望下望下初時覺得晴晴似daddy, 而家又覺得有d似你喎
我都想同佢地兩兄弟影, target都係star studio, 可能下個月影, 細佬已坐得幾穩陣了

szeszebetty,
123你上次係邊度影?今次又去邊? 點解影過, 係咪平靚正

男爵府

想問下4歲party個度,係咪有人send form去抽籤架嘞?
攪手, 唔該4點收工後做返呢d緊要野先la!

大宅

mandy
晴晴好勁呀,識

首頁

尾頁

跳至