嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

背脊有熱痱可以搽咩?

民房

Re: 背脊有熱痱可以搽咩?

呢排天氣熱!我亞b都出熱痱出都好痕!痕到喊!我俾左d熱痱水佢搽!第二日散左好多無再痕!我覺得熱痱水溫和d,我唔敢成日幫佢搽葯膏

珍珠宮

cway,

Vendome cream 都幫到 d ga

侯爵府

用寶寶金水開水同佢沖涼...

正!!

大宅

又平又正
嚴重既時候用黎開水沖涼再搽少少會重好
RonicaKwok 寫道:
用寶寶金水開水同佢沖涼...

正!!
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

子爵府

2018復活節勳章

用六一粉當爽身粉日日搽,可以預防/ e好去熱痱架!!

男爵府

我個仔通常係頸出,我會幫佢搽蘆薈gel,第朝瞓醒消大半,唔再痕。

珍珠宮

waiwen 寫道:
呢排天氣熱!我亞b都出熱痱出都好痕!痕到喊!我俾左d熱痱水佢搽!第二日散左好多無再痕!我覺得熱痱水溫和d,我唔敢成日幫佢搽葯膏
其實熱痱水係咩成份黎架

珍珠宮

professor 寫道:

cway,

Vendome cream 都幫到 d ga
阿仔好似5係太work, 5知係咪因為太多

珍珠宮

RonicaKwok, happyiris1208,

寶寶金水我都聽過個名, 好似係專 for 比蚊咬止痕既, right

寶寶金水邊樹可以買到架 "寶寶金水" 係咪就係個名呀 會5會有幾隻牌子都係叫寶寶金水架 同埋知5知成份係咩黎架 5好意思, so many questions

珍珠宮

bongbongmum 寫道:
用六一粉當爽身粉日日搽,可以預防/ e好去熱痱架!!
61粉又係乜黎架 未聽過

珍珠宮

bbdou 寫道:
我個仔通常係頸出,我會幫佢搽蘆薈gel,第朝瞓醒消大半,唔再痕。
蘆薈gel 係咩牌子呀

自己去街市買塊蘆薈返黎打成蓉幫阿仔搽5知得5得架呢, 咁咪好天然

男爵府

乜牌子都冇所謂,不過買的時候要揀蘆薈純度高d的,消炎功效會好d,自己打我嫌麻煩,未試過。我個仔搽嗰支係Bioglo,有200%的高濃度活性蘆薈成份,同埋有國際蘆薈科學協會 (IASC)的純度認證,$35一支,一支有60ml,要專登去去傳銷門市買,下星期我應該會去一次,如果有需要我可以幫手買。

cway 寫道:
[quote]
bbdou 寫道:
蘆薈gel 係咩牌子呀

自己去街市買塊蘆薈返黎打成蓉幫阿仔搽5知得5得架呢, 咁咪好天然 [/quote]

珍珠宮

bbdou 寫道:
乜牌子都冇所謂,不過買的時候要揀蘆薈純度高d的,消炎功效會好d,自己打我嫌麻煩,未試過。我個仔搽嗰支係Bioglo,有200%的高濃度活性蘆薈成份,同埋有國際蘆薈科學協會 (IASC)的純度認證,$35一支,一支有60ml,要專登去去傳銷門市買,下星期我應該會去一次,如果有需要我可以幫手買。
5該晒你呀 不過我阿仔個背脊5可以再等喇 佢呢兩晚訓左覺都 "ar" 呀 :-( 我打算一陣就要落街去藥房求救喇 :-( :-(

大宅

cway, 你去左藥房求救未呀?藥房d人點講呀?

寶寶金水係普通藥房有得賣架喇∼
應該得一款架咋
成份我記得係有金銀花菊花咁
不過陣味有d似跌打酒
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

珍珠宮

我終於買左金草, 金銀花幫阿仔沖涼, 我見到2樣效果都不錯, 不過金銀花成本就平d :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至