想生BB

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

christmaslily & py903,
Congrutulations you 2! 祝你們同bb都健康快樂!!!

我也是高齡了, 後生時有又唔想要, 到咗年紀大早3年前想要時又發現有個卵巢水囊, 做咗手術後到現在都冇, 我同老公都想要個bb! :-(

christmaslily,
可否pm我中醫的資料, 謝謝!

民房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

Christmaslily,

Can you send the detail of the chinese doctor also.

To all the BK sister, never give-up ah! My friend met a lady at 47 yrs in the clinic who was pregnancy for 2 months. So, we still got a chance.

many thanks!

Casa

複式洋房

Please check pm.

如果你们以前未试过中医,不妨一试。我以前从来不看中医(因为MEDICAL INSURANCE无得CLAIM),但去年IVF失败后开始看中医,大半年来风雨不改,我住港岛,每个星期都去,可能我的恒心感动上天,终于赐个BB比我 所以,BK姐妹们不要放弃啊!

複式洋房

happychiu,
唔好唔開心, 事情巳發生了, 傷心一定會有, 傷心過就算啦, 你現在應該好好休息, 無論怎樣都要調理好身體, 我都試過失敗過, 超高齡又如何, 當然係醫生角度有一定的風險, 但只要你身體調理好, 心理質素ok, 再o黎過是沒有問題的. 好好休息先啦, 之後的再計劃又得, 隨緣又得, ivf/iui又得, 看中醫又得. 呢到有好多同樣的姊妹, 很多人支持你的.

複式洋房

Christmaslily,

Hello, 我上星期發現有咗, 我一樣係高齡孕婦而且第一胎,
請問現時可以食得D嘜?
我已經開始飲孕婦奶粉, 每日一蛋, 請問足夠嗎?
該用戶已被刪除

民房

Hi Christmaslily,

Would you mind PM your Chinese doctor information to me?

mcbb6666

別墅

謝謝你的建議!
我現年28歲,已睇過政府的婦產科了,宣佈我的卵巢無晒功能(多次抽血檢驗後所得的數據顯示),我由17歲開始斷斷續續,隔好耐好耐先自然嚟得嗰幾次(唔超過15次),之後連嚟都唔嚟,要靠食荷爾蒙藥先有得嚟!
啱啱結咗婚,雖然政府醫生話如要自然有BB的話就要等奇蹟,但政府話我的情況製造唔到佢哋要求的10粒(至少)的成熟卵子,所以係唔會幫我做IVF.
現在我BOOK咗睇毛醫生,希望私家的要求與政府的要求會唔同,至少可以給我一個機會...
我亦有睇中醫,亦有食花膠,為的只希望提高我可以做IVF的機會吧!
我知IVF未必一定成功,但連做都無得做的話...
其實我知IVF都幾辛苦,但至少可以給我一個機會,為我的BB出力!

大宅

o_cat2005,

Why they say you ovary has loss all the function.
What`s your FSH reading
Even you have less than 10 eggs doesn`t mean your ovary has loss all the function.
Yeah, i think it is good to go to private to give it a try.
At least you try it and will have no regret later.
How do you husband react, did he know about this before you got marry.

Wish you the best of luck.

Ruby

o_cat2005 寫道:
謝謝你的建議!
我現年28歲,已睇過政府的婦產科了,宣佈我的卵巢無晒功能(多次抽血檢驗後所得的數據顯示),我由17歲開始斷斷續續,隔好耐好耐先自然嚟得嗰幾次(唔超過15次),之後連嚟都唔嚟,要靠食荷爾蒙藥先有得嚟!
啱啱結咗婚,雖然政府醫生話如要自然有BB的話就要等奇蹟,但政府話我的情況製造唔到佢哋要求的10粒(至少)的成熟卵子,所以係唔會幫我做IVF.
現在我BOOK咗睇毛醫生,希望私家的要求與政府的要求會唔同,至少可以給我一個機會...
我亦有睇中醫,亦有食花膠,為的只希望提高我可以做IVF的機會吧!
我知IVF未必一定成功,但連做都無得做的話...
其實我知IVF都幾辛苦,但至少可以給我一個機會,為我的BB出力!

別墅

Ruby,
你好!我英文不是太好,但我知你關心我的.謝謝!
我老公在求婚前已知道我哋有BB的機會係接近0.所以我很高興佢能接受一個唔完整的我.但亦因為如此,我更希望自己可以出力一些,至少可以同自己,老公,未出世的BB講句:我已盡咗力!
醫生話,卵巢無晒功能即表示卵巢無法再自然製造卵子.原因不明,醫生話罕見!

大宅

I see. Sorry, i cannot type chinese in this computer.
i will try to use another computer to type Chinese next time.

I understand how you feel. And I m glad you have such a good husband. You are still young. There are many miracle in this world. Don`t give up. Anything will happen.

Just try.... there are always hope!!

Ruby,
我老公在求婚前已知道我哋有BB的機會係接近0.所以我很高興佢能接受一個唔完整的我.但亦因為如此,我更希望自己可以出力一些,至少可以同自己,老公,未出世的BB講句:我已盡咗力!
醫生話,卵巢無晒功能即表示卵巢無法再自然製造卵子.原因不明,醫生話罕見!

別墅

Ruby,
Thank you!你稱讚我老公!
我都book咗一個姓毛的醫生(都係喺bk睇到的)3/7 睇,到時大約會係點呢,會唔會同你做磁力共震(好似話可以照到個卵巢有無卵子)呢?
Ruby06 寫道:
I see. Sorry, i cannot type chinese in this computer.
i will try to use another computer to type Chinese next time.

I understand how you feel. And I m glad you have such a good husband. You are still young. There are many miracle in this world. Don`t give up. Anything will happen.

Just try.... there are always hope!!

[quote]
Ruby,
[/quote]

複式洋房

Hi BBauBB,
Congratulations!!! 你而家第几WEEK?初期捂需要特别饮食嘎,均衡就得。多食水果和菜。我无饮孕婦奶粉,我饮普通高钙低脂奶+每日1蛋+燕窝+孕妇VITAMIN,不过控制每星期只食 4只蛋黄。老人家话要戒口,要食D正气野
好似海鱼瘦肉等。得闲我地交流下啦。保重

複式洋房

O-CAT2005,
听到你的情况都邓你捂开心。不过我相信私家医生帮到你。如果证实你的身体不能制造EGG,你有无亲生姐妹?我听医生讲过如果女方不能制造EGG,男方正常的话,做IVF可以用女方亲生姐妹D EGG,当然你的子宫FUNCTION要正常同可以比个胎生长。外国都有捐EGG。不过我捂清楚详细。你见医生时问下啦,仲有你老公好好哇 我地支持你,努力加油呀!

大宅

can u pm the chinese doctor info to me?
thx!

洋房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO

christmaslily

唔好意思 我初o黎無耐 點check pm呀??
可不可以email to: [email protected]
麻煩哂!

yy2007

洋房

o_cat2005

我之前也見過仁安毛醫生, 因在家計會錯誤地驗血(在錯誤日子驗的) FSH高達20.x, 佢話無辦法,已接近更年期,只有egg donation. 當

民房

我也是同道中人"高齡"。
可否pm你的中醫師資料給我? Thanks a lot!

複式洋房

可否pm你的中ec資料給我.

Thanks!

別墅

yy2007,
仁安毛醫生OK?
驗錯血應該唔會了!因我自己唔識自然嚟經!

首頁
45678...12

尾頁

跳至