想生BB

跳至

首頁
23456...12

尾頁

複式洋房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

Chrismaslily,

恭喜!恭喜!

我都係同妳o既情形有d相似,我又很係"高齡",個Egg又唔係太好,我想看看妳個中醫是否合我,麻煩妳PM妳個中醫給我, 謝謝!!

大宅

恭喜哂! 可否PM你個中醫資料給我

恭喜哂! 可否PM你個中醫資料給我,

我都希望快d做高齡媽媽...

謝謝....

複式洋房

Re: 恭喜哂! 可否PM你個中醫資料給我

hi sisters, please check pm. good luck ...

大宅

恭喜你!我想知多D情況.請CHECK PM

JO JO PIG

大宅

好媽媽勳章

Congratulations, pls pm to me for the ec details. Thanks a lot!

民房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

其實超過幾多歲就係高齡產婦呢?我今年29了,但仲未同我老公傾得掂生bb,所以我想知我有幾多年時間等到佢想要bb!希望大家唔好介意我咁問!

複式洋房

Usually after 35 is 高齡. You still have time. But don't delay la, have baby as early as possible.

複式洋房

Dear Christmaslily,

i am also a 高龄 lady and would like to have a baby. Much grateful if you could give me information of Chinese doctor to me. Many many thanks for your help in advance.

可否 pm 我 or email to [email protected]

民房

christmaslily,
多謝妳既回應,睇過呢個網先知完來有bb係唔易架!所以我都擔心!我都唔知點可以說服我老公!
在此祝福所有媽媽,盡快收到好消息,bb好快親近妳地架啦!

複式洋房

燕窩我就無食, 因本身有個廇係到, 之前中醫又叫我不要吃, 所以唔知有無影響唔敢吃, or 膠.....有什麼好, 只知道是補品, 但唔識怎樣吃, 煩介紹一下.

係呀...唔使反工....未有bb前都真係幾開心的, 可以學下自己想學的東西, 玩下煮飯仔, 現在就.....很多地方都不敢去, 又怕多人, 條街又熱, 就算有冷氣行一陣就好累, 呢兩個月都無勁行街...... :cry:

現在未決定係邊到生, 仲考慮中, 醫生又無話我知預產期幾時, 等我星期一問下私家先, 咁你幾時呀?

我所有下身衫都係著唔到, 可能我做IVF時打了些針, 個肚好谷, 個廇又大左, 現在兩個月巳經好似人地四個月咁 我巳係H&M買了兩條大肚衭, D牛仔衭好型好靚, 又唔係好貴. 有時間你都去睇下....OK的. 著得舒服D, 自己同亞B都唔洗咁辛苦.

大宅

Dear christmaslily,

I did not receive the chinese doctor's info. Would you pls also send it to me? Many thanks.

:-P

複式洋房

dionbaby,
其實係唔係高齡產婦, 當然醫生有一套計法, 但我覺得心境, 心理, 生理, 思想都好緊要, 而且呢樣野最好係兩公婆相量好, 有共識, 先得 當然你都要話比你老公知, 現代人生活緊張又有工作壓力以及其他其他因素, 如果到想要bb的時侯, 一開始就bingo就大家開心啦, 唔好彩....有其他不明理由, 唔知試幾耐先bingo, 咁就無人知! 好似我有些朋友 (其實我都係咁, 但我仲唔好彩, 仲有小小病) 之前有好多計劃, 又想去完邊幾到旅行, 又想讀完什麼書, 又想儲幾多錢, 又想買到樓先....等等....之後到現在仲排緊隊...等做ivf....都唔知為了什麼, 有計劃唔係唔好, 但有時未必係你計算之內, 好好相量一下, 祝你們開心快樂

複式洋房

dionbaby,
py903讲得全对,我就系其中一个,生育的黄金时期我就读书,全心做野赚钱,到文凭到手,有层楼的时候,想要BB,点知人算不如天算,仲争D MISS左尾班车。所以顺其自然啦,你先29岁,捂好甘大压力呀。我相信你老公捂会抗拒BB的,到你真系有左,他会好开心嘎!

複式洋房

cancan06, chanftt-baby, peanutbutter,

Please check pm. Good luck la ......

複式洋房

HI PY903,
OR胶做法: 用冻开水将一片1寸 X 1寸左右的OR胶潧过夜,加入一碗肉汤,慢火边煮边较匀,滚左同埋OR胶全部溶晒,即可。我都捂知OR胶有物好,中医建议食。

我预产期1月初,但好可能12月底生得。我心大心细,私家定政府,后来惊政府多大陆人,要训走廊,最后决定私家,贵系贵D,老公话之前使左甘多做IUI,IVF,捂争在使埋喔。。。

我除左返工基本都捂出街。琴日落大雨,我走去MOTHER COURT买左几条孕妇裙(斯文型)同LEGGING(如果捂系无得着,打死都捂出)。我返写字楼,捂方便太CASUAL。下星期去H+M LOOK下先。哗,你个肚好似4个月甘大?好劲哦!点解IVF D针药谷到而家?问下医生好喔。

Take care ......

別墅

christmaslily

可否pm中醫資料比我呀,我今年年頭剛小產了,希望盡快再bingo,我都33age la
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1037.gif[/img]
該用戶已被刪除

複式洋房

我今日8週4去左睇私家, 比上次大過左好多, 好似粒花生咁, 好得意 仲見到佢手腳都有動, 醫生話size各樣都ok, 而且仲有張cd比反我, 預產期20/01, 我好開心, 但醫生話都要我小心, 其實我個肚咁大, 係因為之前做ivf打荷爾蒙針會影響個廇更加大, 以我來說係正常, 無辦法啦, 現在keep住密d到醫生, 加上我政府私家兩邊睇都ok的, 今天都book了私家醫院了, 醫生話其實都係預備定, 萬一想要怕無位, 如果你巳決定私家好快些book定先, 聽講d位都好緊張, 咁如果錢唔係唔緊, 當然私家好些啦, 起碼屋企人來陪你幾時都得, 唔洗政府咁限時間, 地方環境心理上都好似好些. 其實我早產的機會都好大好大, 私家就話如果萬一我早產就係QM好些, 如果bb早產要瞓箱或有其實treatment大約都成萬元一日(only bb每日收費), 兩邊hold住先. 另外你需唔需要做抽羊水? 祝你和bb都健康快樂, 除了工作.....多休息呀.
ThreeCats 該用戶已被刪除

複式洋房

py903,
好开心又收到你回应。我预产期早你2个星期。我差捂多11周啦,下星期(12周)先有得再去见医生,好心急见阿B呀。。。。上次照医生都有话阿B郁,仲指比我看,但我点都看不到,死蠢!

医生建议如果我OSCAR结果HIGH RISK先至抽羊水,否则就捂好啦,因为抽羊水可以引起小产(1/20机会)。我已经BOOK左私家啦,好爆啊。

听你甘讲,我都觉得私家政府两边BOOK定稳阵D,请问我应该点BOOK政府呢?我应该去QM。系米要排队嘎?

你个瘤是否跟住个胎大?小心D啊,我有个FRIEND,CASE同你一样,个瘤后来压住BB,8个月要开刀生,大细平安。相信你的私家应该帮你MONITOR住既。

多谢你呀。我会注意休息嘎啦。你都要保重哦!

首頁
23456...12

尾頁

跳至