想生BB

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

(我的PC只能打简体中文,SORRY!)

等了4年多了,我终于可以在这里同各位BK姐妹分享BINGO的喜悦。我同无数希望怀孕的姐妹一样,为了生BB,任何方法都试,由最初普通妇科,到帮衬私家不育,IUI, IVF, 从满怀希望,到失败,失望,伤心,放弃,从相信科学,到信命,风水,求神许愿。。。。我以前对中医不以为然,去年开始中医调理,半年后终于成功自然怀孕,现在已经10周,预产期是明年1月。我已是高龄,在我已经用平常心去面对自己生儿育女时,BB悄然来临,我和HUBBY无比欢欣和感恩,同时我真诚地多谢BK姐妹,多年来陪伴我度过低落的日子,互相鼓励,教我各种方法,解答我疑问,我对不育的认知,大部分都是从BK姐妹处学的。不育这条路好艰辛,幸得到你们的扶持,我才成功。所以,各位姐妹特别是准”高龄”妈妈,不要灰心 ,不要放弃,加油呀!祝早日得尝所愿!

大宅

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

christmaslily,

多謝你既分享.介唔介意分享下你大約机多歲呀?

christmaslily 寫道:

等了4年多了,我终于可以在这里同各位BK姐妹分享BINGO的喜悦。我同无数希望怀孕的姐妹一样,为了生BB,任何方法都试,由最初普通妇科,到帮衬私家不育,IUI, IVF, 从满怀希望,到失败,失望,伤心,放弃,从相信科学,到信命,风水,求神许愿。。。。我以前对中医不以为然,去年开始中医调理,半年后终于成功自然怀孕,现在已经10周,预产期是明年1月。我已是高龄,在我已经用平常心去面对自己生儿育女时,BB悄然来临,我和HUBBY无比欢欣和感恩,同时我真诚地多谢BK姐妹,多年来陪伴我度过低落的日子,互相鼓励,教我各种方法,解答我疑问,我对不育的认知,大部分都是从BK姐妹处学的。不育这条路好艰辛,幸得到你们的扶持,我才成功。所以,各位姐妹特别是准”高龄”妈妈,不要灰心 ,不要放弃,加油呀!祝早日得尝所愿!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

thanks for sharing

恭喜!!!! 恭喜!!!

但你做iui + ivf 都唔得

大宅

複式洋房

miffymiffy,我仲要多谢你D“D仔“,我今次全靠“D仔“同中医。之前IUI/IVF全军覆没(不过仲有雪蛋剩)。多谢晒!

複式洋房

RUBY06,高到我都捂好意思讲,总之系搭尾班车啦。。。祝大家好运啦!!!

大宅

恭喜你,你今次是自然懷孕嗎? If yes, 可否講下你心得.
bobochow :

男爵府

==> christmaslily

開心之餘,我覺得妳好勇敢呀,4 年 ... 真的是漫漫長路,能夠令自己一次又一次從跌倒中站起來,要向妳致敬。 (^~^)>

好好享受妳的孕程,祝 BB 健健康康! :mrgreen:

複式洋房

bobochow,
1。调理身体好重要。去年IVF失败后,我D M乱晒,又捂排EGG。于是开始看中医调理,3个月后才恢复排EGG。我前后看了 7个月中医。
2。较准时间DODO。用D仔CHECK住日子,CHECK到上深下深就在当日和隔日DODO。投入D,如果为生BB而DODO,好扫兴嘎。
3。最重要是放松心情。我BINGO那个月是最无心装载的,刚好感冒,几乎过了日子CHECK排EGG,个心已经打定输数。点知最无希望反而变成成功。
RELAX 啦!!!GOOD LUCK !!!

大宅

你之前做左机多次ivf呀?
有冇用supression drugs呀?定係做natural cycle ivf 呀?
醫生話如果高齡,唔用supression drug, 剩係跟住個cycle做stimulation 好d.
我都係好高齡,坐緊尾排車喎隻,所以好心急!!

bobochow,
1。调理身体好重要。去年IVF失败后,我D M乱晒,又捂排EGG。于是开始看中医调理,3个月后才恢复排EGG。我前后看了 7个月中医。
2。较准时间DODO。用D仔CHECK住日子,CHECK到上深下深就在当日和隔日DODO。投入D,如果为生BB而DODO,好扫兴嘎。
3。最重要是放松心情。我BINGO那个月是最无心装载的,刚好感冒,几乎过了日子CHECK排EGG,个心已经打定输数。点知最无希望反而变成成功。
RELAX 啦!!!GOOD LUCK !!!

複式洋房

RUBY06, 我共做左 1次IUI,2次IVF,全部都是NATURAL CYCLE,全部失败,使左20万。身体无问题,年纪是主要因素。我觉得今次中医帮到我。你有无看过中医?

男爵府

朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

男爵府

恭喜!!!! 要保重身體呀!!!

男爵府

男爵府

大宅

多謝你既回覆.
我情況都係差唔多.主要都係年紀問題.所以冇d後生人咁多egg,同埋冇せ質素好既egg.
介唔介意pm你個個醫比我呀?

Many thanks.

RUBY06, 我共做左 1次IUI,2次IVF,全部都是NATURAL CYCLE,全部失败,使左20万。身体无问题,年纪是主要因素。我觉得今次中医帮到我。你有无看过中医?

大宅

christmaslily

我想問你是一直keep住食中藥成功有bb,還是要停了中藥一段時間後才有bb呢?

別墅

Congraulation.

could you pls pm your 中醫to me. Thanks a lot.
Take care.

http://lilypie.com][/url]

大宅

很佩服你的毅力, 4年真是一段長時間,你的個案分享也帶給了一班高齡媽媽很大的鼓舞!

恭喜你 ~ 一齊都是得來不易D

cheers,
babyling

複式洋房

恭喜 恭喜
我都係高齡一族, 你的經歷真的令我很佩服, 我剛26/4做完ivf, 今次都巳是第二次, 巳照到有心跳, 所有媽咪, 大家一起努力啦....

首頁
12345...12

尾頁

跳至