在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無三個小朋友

各位靚媽咪
可唔可以教我Post d相係下面呀!
我出唔到相,只有一堆字,請問那處出了問題?
Thx!

~~程程媽~~
多謝妳俾了保貴的意見給我!若印傭續唔到,我會俾細仔早D返學.

~~ruby~~
我因為已有Do ra me,所以好決心要紮,其實我有叫老公去紮 但他不肯 :-( 所以我更加要紮.費事夜長夢多呀!

琥珀宮

Carrie,

浸會係基督教醫院,緊係可以幫人紮啦,如果入左天主教,只可以自然避孕,用避孕套都唔得架(如果好虔誠果d真係會跟架),我知有天主教徒因為咁而成為多產人士,所以我入唔到天主教。

程程媽:

我今晚老公去左威,得番我地幾母子女,佢三個係度玩槍,走馬燈咁,嘈到不得了,至攪笑係個細女,羅住支玩具電鑽當手槍,跟住玩具釣魚機,三個頭控埋一齊,生得多至大得益,都係佢地可以自己玩,唔洗煩我。

各位媽咪:

d 小朋友一開學,就又忙到透唔到氣,我兩個仔下星期一先開學,佢地真係已經玩到顛左,嘜都唔記得。

大宅

carrie,

如果你要show幅相出黎, 個url address 應該會係 (.gif) 結尾架. 好似咁:(http://www.baby-kingdom.com/images/smilies/icon_mad.gif) 即係呢個 :-x icon 的 url address. 你去番imagestation幅相度, click張相, 彈左張相的網頁出黎後, 就用mouse個pointer指住張相, 吾好指左去第二度喎, 跟住right click, 選properties, 係address(url)果欄就係你要用的(url address). 你試下得吾得.

程程媽,

我二公子對棋類都好有興趣架, 好可惜我就冇乜興趣, 又冇乜耐性教佢, 加上d棋買左番黎, 好快就比佢地散到一地都係, 所以好少同佢玩 :-(. 不過似家見佢又好似大個左d, 又心郁郁想買番d棋同佢玩, 諗住裁培下佢嘛 . 有機會可以一齊玩大富翁喎.

sandy,

我記得舊年sars停課時, 就真係充份發揮到多產的好處, 果時好多人真係連街都吾敢踏出一步, 好似比人軟禁係屋企咁, 成個月喎, 好多小朋友係屋企悶到發"dean", 但係我3個仔女就日日係屋企玩到發晒"dean".
:wave: :wave:

男爵府

我個大公子初七己經開左學la
大小姐就同姑媽去左日本旅行今日先返 :-P

大宅

~~ruby~~
Thank you!我終於成功了!不過將相很大張喔!等我得閒整番細d個size先!

大宅

~~wing媽~~

妳就好啦!我還有排挨呀! :-(

伯爵府

好媽媽勳章

我兩個大女初八開左學了
間屋立刻整齊好多
因為佢地一在家...無手尾的搞亂間屋
現在佢地仍未收拾好返學的心情

sars果排...我大住個肚...壓力好大
果時又無工人
又唔敢出街...睇到有大肚婆中左sars就更驚
又驚d仔女有事
又驚老公有事
哈哈

男爵府

carriewu929
叫做輕鬆d,呀仔返學我完全唔駛理,佢自己知醒唔駛叫
個囡就要叫兼要

大宅

~~~ABCD媽咪~~~
呢個大頭照梗係亞C

伯爵府

好媽媽勳章

CARRIE
無錯
呢個就係殺人唔斬眼的亞c了

琥珀宮

Carrie

沙士過排,屋企班老細由朝玩到晚,已經唔記得我老公姓嘜,有時玩到好開心,有時又打架鬧架,好彩我要番工,如果唔係,我肯定俾佢地激到要跳「笨豬跳」!

Wing媽

我都好羨慕妳,我都唔知那年那月那日可甩身,依家都要葺低頭望佢地,我諗要dum 好多時間精神同金錢先可以等到要岳高頭望佢地既一日。

Ruby

依家搵食艱難,我已經收到風,我地隔離section要摺埋,咁我地既工作又加重,做到心都淡,希望有朝一日炒老細尤魚,妳就好啦!指日可待。

ABCD媽

阿C係eye-killer?咁靚女緊係aunt/uncler殺手。

大宅

~~Sandy KL~~
妳部洗衣機返來了,應該好過前排啦!
我果三個Do ra me由朝到晚又跑又叫,我巳習慣了.
反而放假我會舒服d,起碼不用周圍走丫嘛!
我有時還可午睡一會,(話知佢

男爵府

SandyKL
你唔洗羨慕我,個個都係咁 :-P

琥珀宮

Carrie,

我買左金章,係年初七送黎,緊係好好多啦,起碼唔洗慳住d衫著,又唔洗抬住19磅衫去洗衣舖洗衫,妳好運過我,妳部洗衣機係唔係過年前換到架?

妳就好啦,可以目訓 到晏覺,有工人幫真係差好遠架。

Wing 媽:

我都明白各有前因,莫羨人既道理既,唯有繼續做,繼續盼望啦!

男爵府

今日一齊正常,返學既返學,返工既返工。

而家得我一個係屋企好清靜

男爵府

早晨WING 媽>

你細女是否首次到日本旅行?
我大仔至今未曾坐飛機過! 過年時,他的同齡表姐和表弟頻講日本點好玩,我唔知點認佢何時可去日本旅行!!

星期六帶二哥和三妹 睇醫生,三妹晚上咳得很勵害,仲有嘔,不過嘔完精神仲好,她連的痰也吐出,精神好好。今早彈起身話上學。

ABCD媽, 四個病左的話,我諗我也病埋都得 :-x :-x

SandyKL我知金章係幾好,不過歐洲機壞起黎要零件就麻煩,等好耐而且又貴。前年部白朗的唔知帶斷左,唔用得,要換,但又要連個內膽一齊換,要$2000,仲要等。諗諗換個惠而浦好過。部白朗買了2年左右,不知是否菲傭放衫太多而 " 斷纜 " 呢?
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

伯爵府

好媽媽勳章

亞c係激死人才真...
佢呢期成日話..."我要玩野呀"
((因為我地會話.."我要食野"
"我要做野"....佢又醒過頭....玩後面又學人加個"野"字))
如果佢玩緊的話...佢會答.."我玩緊野呀"
真係激死你

程程媽
我試過有年去完旅行全家感冒咳
病足三個月...平均每月用左二千五蚊睇醫生上面
果幾個月真係睇醫生睇到窮

你地有無買門診保險的呀??
我有年買左份門診保險...五百蚊一個人
去睇醫生比廿蚊就得了
不過我現在無再買了
因為我地全家睇開一個醫生
果個醫生又無on list

男爵府

程程媽

阿囡計埋今次己經第3次去日本la
複活節去北海道,暑假去九洲,
今次就去東京狄士尼 :-P
次次都冇我份 :-( 因為3次都係姑媽比$$ :-P :-P

男爵府

ABCD媽

全冢都病,真係幾慘 :-( 我冇買門診保險
因為未必岩睇

男爵府

就去年,SARS 前全家也有病,尤其老=和老三,就二月份就睇左$2000 多,跟著才買$20 果的門診保險,睇果個 doctor 就無 on list , 跟著係沙田轉呀搵其他醫生,而家至 係馬鞍山找到果幾好,好似好夾咋,慳左好多啦!
咁橋果醫生係威爾斯出黎,係果玻漓牌面上見到老二出世時,面黃而留院負責睇佢的醫生,有係牌面提字喎!

大仔就無買門診,只係老二和老三買!

<wing媽 >
你個女亞wing 己到日本多次架拿!
我和大仔講過係暑假和 Daddy 去,但佢音話要成家一齊去,五③之家嘛!成2萬團費,未計其他 點去?
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

首頁

尾頁

跳至