樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

遇到勁無賴無理既裝修佬, 可以點解決呀 ~~

裝修己完工, 好勞氣呀,手工服務態度差無得再講, 個cf 仲係勁無賴, 剩底d 垃圾唔清走 (佢話佢有用,佢要既) , 堅時要我過左尾數先肯黎清....真係好過份呀, 根本無道理, 有乜理由要我俾左尾數先, 佢先黎清. 仲cut我線唔接電話, 話唔過數就唔清走. 我可以點做呀 ~ 真係 ...我無晒辨法, 最慘係鉄門條key仲係佢度. 我d家私又等緊入屋, 己經推左遲左成個星期喇.... :-(

禁止訪問

Re: 遇到勁無賴無理既裝修佬, 可以點解決呀 ~~

男爵府

好媽媽勳章

家下佢係一定要我俾左尾數佢, 佢先肯黎清呀...我己經讓步話佢即時清, 我即場俾埋cash佢. 佢都唔肯呀, 話要我俾錢先.........真係激死人呀....邊有人咁無賴

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

但佢本身就係老細呢.. :-( :-( 佢應該係自己開間細公司,自己接自己做咁架, 個陣時我問佢有幾多人去裝修, 佢話我只係小裝修油下油, 唔係大整個d, 所以佢會自己去跟喎. 如果有公司投訴, 我都打左去投訴囉...搞到我E家唔知點搞..我d家私又等緊我通知送貨...哎.......

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我己經作出讓步, 打電話好聲好氣同佢講, 一人退一步, 大家公平d, 佢黎清走我即場俾錢佢, 佢都唔制呀, 仲要係態度勁差個隻....係擺到明勁寸咁話....總之你俾左錢, 我先清...跟住就cut 我線唔听電話. 咁我唯有留言俾佢, 俾左2日幾日時間佢, 今晚係deadline, 我話到今日都收唔到回覆我就用尾數代佢請人搬走1. 但到e家為止佢都無覆過我.

我想問下我條key 仲係佢度, 如果佢唔俾返我, 我可否報警.

禁止訪問

大宅

你裝修前有冇同佢簽合約..如果冇簽合約一般d裝修尾數都會比人走數..佢而定咁串..讓步又唔肯..索性同佢講叫佢唔洸黎清啦.你自尾搵人清...費用係裡而扣返..自己換過把新鎖,費用都係裡面扣...講真就算佢日後比返條key你又點樣呀..你唔怕佢有copy咩..佢一樣可以入到黎..基本上裝修個把大門鎖係一直keep係自己到,到最後師傳交場比你時.你先比把鎖佢即時換...不過點都好...自己換過把鎖最好啦...

洋房

唔洗啦咁忍佢ga, 先發制人, 去小額錢債審裁處告佢施工不良和延誤工程

- 列點記下每項不良頂目
- 每項不良頂目影相
- 出掛號信投訴裝修公司(裝修佬)有關不良頂目及延誤工程, 並強烈要求於指定限期內搞好 (如金錢訐可出律師信, 或call 公証行影相出信)
- 指定限期到就自己同佢清場, 記得 charge 佢有關的額外支出
- 要求管理處發出裝修工人出入紀錄的証明信件(一個星期無開工, 証明係佢拖你)

最後, 請問呢間無賴叫乜名? 喺邊到搵?

首頁

尾頁

跳至