心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你地點睇長毛當議員

小精靈,
跟你說下去已經再沒有意思,
有興趣的網友,請翻前一頁,看清楚我打的一字一句
誰胡址? 公道自在人心

我的立論相當清楚,--->請不要用似是而非、故弄玄虛的辯解方式,在網上發放不負責任的言論,以圖加強自己觀點的說服力

「屈」即誣蔑, 你有事實根據去支持自己的論點嗎? 係無
我只想指出,你那「知情人士」的嘴臉,想網友在觀看各方言論時,要小心過濾一下,究竟,對方是甚麼一回事,僅此而已

我屈你, 我誣蔑你? 我舉出以上論點, 是表述一個事實,
我誣蔑你甚麼? 誣蔑你 以[size=small]故弄玄虛的方式,在缺乏證據去支持你口中所說長毛私穩?, 我在反對你辯解的方式而已,何「屈」之有?

請再看清楚我反駁的一字一句, 我不想一而再,再而三, 換過方式,去講明我的論點

對你,我就此打住

小米米,我真係唔知你係度求救,定係扮受害者,由始至終,我都冇話過支持長毛唔啱喎,我覺得佢冇料,所以你先黎問,跟住我話我有d野我知你唔知,你就話我混淆視聽,手法低劣,我由頭到尾冇說服人要反對佢喎,但你就唔同,處處維護,慌死冇人知你係佢fans。

你都唔係一個好記性既人,話自己係c9(可能你唔知c9=師奶啦)都唔記得,仲話我話你係師奶,好多師奶都有雪亮眼睛架,唔好係度認師奶,降低曬師奶level,既然你知道長毛行為有不是之處,你都仲係好「體諒」佢,真係要講句「眾人皆醉你獨醒」囉,批評佢既人就係對佢有成見,咁你對批評佢既人又何嘗唔係有成見,長毛有你理個伯樂,佢知道實好感動,不過我覺得毛管豎起,你真係好似謝霆鋒上果單「妨礙司法公正」上庭時,企係法庭門口等住佢既女fans。其他人有眼睇,唔係我小精靈一句說話就附和既,你真係當其他人死架。

唔該你唔好係度講埋曬d咩「公道自在人心」大道理,令人以為你真係好有道理,人人認為你理據正確先得架。我由頭到尾唔需要用上呢句,睇輿論及教育界人仕點睇長毛咪知囉,佢果種死不道歉精神,如果用係楊永強身上,又唔知係點呢?問你俾唔俾d仔女跟佢,你又從來唔回應我,呢d就係你所支持佢既理據,mjzz話你係佢fans,我真係非常同意架。

你反駁得都好倦勒,都係時間打道回府,你都係匿番去你既象牙塔入面適合d,現實始終殘酷架,尤其政治呀,師奶女士!

大宅

基本上,選得長毛既都出自一種對抗心理,根本唔預期佢會有任何建樹,而且,佢全力搞串party,已就對選佢既人有交待,以現時保皇泛與民主派互相攻擊情況,立法會只會持續在爭論不休,遲d,香港人可能選更多長毛入局,長毛只係一個"果"而"因"為何而成,相對大家都知...

睇哂小米米言論,似乎並不在"討論",而是用高超文字技巧捍衛自己看法,感覺有點霸道...而在bk,小米米確難逢對手!

小精靈,我可看出你想表達的,更欣賞你遇上高手仍努力作戰,但長毛只是在這歪曲時代畸型產物,過客而矣,可是要看小丑表演四年...便沒有人會覺得愉快...

我只是路過,沒意思得罪任何人,如有冒犯,多多包涵!
[img align=left]http://yip.lui8.com/Q.picture/line-01.gif[/img]

複式洋房

johnny_english, 我本人對此人如你所說,[size=medium]長毛只是在這歪曲時代畸型產物,過客而矣 非常同意。

我都其實係一個等緊睇佢攪熱鬧既人,董朝政府我唔幫,長毛怪行我更加擰頭,好似睇緊鬧劇,我唔覺現世選佢出黎唔啱,只不過有人盲目攪個人崇拜,好似d小朋友咁,只要你唔認同佢鍾意既偶像,你就係同佢作對,總之佢睇得起既人,就一定係好,睇唔過眼此人之低b,所以動下手打下字,同佢玩下文字遊戲,逗下大家開心啫---就如同佢偶像係立法局之孤獨、空洞叫囂一樣,有意義咩? :mrgreen: 我、你同有d呢度既人,都尚算有善心,啋下佢,俾著有d人,回應都不屑。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

長毛被人選得出黎, 就証明佢係有一批支持者, 無可否認佢係一個敢言既人, 好努力去為民請命.
但有一樣野我就唔係好欣賞, 入得立法局, 就要尊重會規, (就如返學一樣, 都要遵守校規啦).希望佢真係係立法會內, 用理性既態度去幫市民爭取權益, 唔好再去抬棺材、攪示威, 比其他食飽唔憂米既議員多多藉口.

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

複式洋房

我都係一個等緊睇佢攪熱鬧既人....me too...

不過我希望佢學下遵守規則....

日日聽Radio都仲係講緊佢....我地好悶架

複式洋房

擒日已經聽到係立法局有熱鬧:

長毛 vs 鄭經翰

政府正著手討論在辦公室、食肆、卡拉OK及學校內全面禁煙,長毛提出反對,其理據全面禁煙係剥奪吸煙者嘅權利.,仲撐話多數人決定壓制少數人自由(香港有85%非吸煙人口),仲搬埋捷古華拉出嚟講,講成有強權冇公理咁,鄭經翰反駁佢,話知道佢係吸煙者芸芸,所以反對,雙方係立法會展開罵戰。

大佬,成日係上述地方俾人強迫吸毒氣,吸煙者夠剥奪緊非吸煙者健康,自己死好啦,仲要將自己快樂建築係人地痛苦身上。

佢令我突然間諗起一個人-----[size=small]丁蟹 果種打橫嚟講態度,永遠佢有理人地冇道理蝦緊佢,嘜佢唔係為民請「命」既咩?不如佢唔好叫長毛,叫[size=small]毛蟹吧啦 ?-(

複式洋房

好媽媽勳章

小精靈 寫道:
不如佢唔好叫長毛,叫[size=small]毛蟹吧啦 ?-(

洋房

果個長毛大佬真係走火入魔呀!
成日話代表香港市民,大陸官員唔鐘意佢,
佢就話人地侮辱香港人民,真係傻傻地,頂佢唔順!!!!
最緊要開心 :-? :-D :lol: :hammer:

子爵府

Is so good! :mrgreen:
[size=small]My little baby Vivian !

首頁

尾頁

跳至