在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無住大圍媽咪

翀媽:
hello...你都上左黎呀!近排忙乜?

洋房

Ki-ki,
o甘你仲o吾快手......不如打電話去問o下,如果06年入讀可能仲有希望呢!
(我心水係乙明救世軍, 不過都未報,)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

mag406mag 寫道:
打攪晒 請指教.........海福幼稚園好嘛?口啤好嘛

此間無特別..............

洋房

thankyou晒妳呀 :lol:

:-P m406m ;-)

洋房

我噙日去乙明救世軍報名都已滿額咯,實在太多人報嘞...........揾第二間啦.

男爵府

樂媽:

前排佢唔舒服, 成個人呆呆"偶偶"咁(肚屙 + 嘔, 仲係幾日呀), 我去完旅行番o黎見到阿仔個樣, 仲以為佢碰就個頭添(個樣傻傻地咁架)....後尾過多一,兩日又正常番, 先至鬆左一口氣咋. 咁樣就瘦左添呀. 有排先谷番佢呀.

其實都無乜忙架....又係日日番工, 放工, 番去同阿仔玩咁囉.:mrgreen:

tszlok 寫道:
翀媽:
hello...你都上左黎呀!近排忙乜?

男爵府

mow:

今晚番去填埋張form先. 我個仔04年2月13日出世, 係咪即係入讀07年學年呀? (要滿3歲先至得?)

mag406mag:

妳指滿額係邊年入學架? 我諗住報07年喎. 知唔知滿未呢?

男爵府

Ki-ki:
亞仔都病左呀,咳到屎屎下,今日轉左個醫生,希望呢個醫生夾佢啦!
你報乙明救世軍?唔近你喎~~~ ?-(

洋房

穎mami ,
Tk U 你有關申請資助的info! :mrgreen:

tszlok,
你試o下用鮮百合煲水比小朋友飲,都OK GA!

Ki-ki ,
幼兒園(Nursery)2歲便可入學,讀4年(N1-N4)升小一,
幼稚園(Kindergarten)要2歲8個月先可入學,讀3年(K1-K3)升小一.
如你報救世軍幼兒園,可報06年8月入學o勒!依家報應該有機會掛,你可以打tel 問o下, 乙明tel:26474897

各位,
我見媽媽會所果邊都有個<大圍媽咪>topic,我地好o吾好轉過果邊傾呢? 可能果邊會多d人睇,多d人回應wor!

[size=medium]CLICK ~ 媽媽會所大圍TOPIC

男爵府

哎呀....樂樂又病左呀. 天氣乾燥左呀, 係易咳d架喇. 好似"海底椰"幾好架.

係呀...救世軍真係唔近架.....不過沙田大圍無乜基督教幼稚園好 (大部份都好舊), 聽人講呢間幾好o麻...咪試下囉.

tszlok 寫道:
Ki-ki:
亞仔都病左呀,咳到屎屎下,今日轉左個醫生,希望呢個醫生夾佢啦!
你報乙明救世軍?唔近你喎~~~ ?-(

男爵府

mow:

thanks for your information.

mow 寫道:
Ki-ki ,
幼兒園(Nursery)2歲便可入學,讀4年(N1-N4)升小一,
幼稚園(Kindergarten)要2歲8個月先可入學,讀3年(K1-K3)升小一.
如你報救世軍幼兒園,可報06年8月入學o勒!依家報應該有機會掛,你可以打tel 問o下, 乙明tel:26474897

洋房

sorry sorry呀 冇睇清濋妳個b係04 bb.咁妳真係要打電話去問定嘞,我知有好多人排隊囉.佢哋都好好人架,知道排長龍會叫妳報多幾間好d.

大宅

本人小女下個月返幼兒園,幼兒園要本人提交有關小女一張有註冊西醫簽署的健康紀錄表,請問各位住大圍區的媽咪,有冇試過找大圍區的西醫做過這份健康紀錄表,價錢需要多少?及哪位醫生呢?

首頁

尾頁

跳至