跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2003年3月媽媽會Part 41

Big Bowl Noodle Fans,
Chloe 12:30 先上校車, 我最快要1:15pm 先到, 你地吃住等我呀

bblong,
都唔關事o既, 係自己呢排有d懶, 又有d自閉姐...........不過同你地一齊又真係會失首就真

男爵府

tungtungmun,
N1已經有功課? 仲要求加默書
啲家長都好高要求喎!!!!
朗朗上年都係填吓color, 每2個weeks做閱讀報告
(應該係家長做...) 咁囉!!!

yuma,
可能開學大家都有啲緊張, 唔知點解我呢幾晚半夜起咗身
都唔係好瞓得著....
我都覺得同2bo一齊食嘢真係食多好多好多!!!

大宅

[size=large]0907 Big Bowl Noodle (thur)
[size=medium]12:15pm, 8pax, Ms. S. Wong, Booking #7

1. new
2. h3
3. yuma
4. 2 doy
5. bblong03
6. hello

come on, friends!!!

bblong...
of course welcome la... you're one of the core eat-pals mah!!! :mrgreen:

伯爵府

畀面勳章

tungma, bblong,
......我見到佢都多啦.......我都唔知點解有d人唸到錯哂.... ?-(
我一個禮拜一本閱讀報告...... 我唸遲d我可以做人肉兒童講故事機

http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

tungmum,
乜你間學校的家長咁"din"呀

yuma,
我仲以為你失身添 "失首"冇左個頭就唔好啦,"失守"算啦 :mrgreen: 你都keep左咁耐,失守一兩次有乜所謂姐

bblong,
咁你係咪即問埋我 ?

Mike,

下個星期可以一齊lunch嗎?

男爵府

今朝睇新聞,話大6(唔記得係廣州/上海邊到?), d大肚婆湧晒去e院趕住1/9前生bb,可以入到學,成間e院都full晒,佢地都要係到等人出院即入,完全唔理bb足月未,真係"din"架

大宅

hi hi,

3,
mud一早就講失身議題ah....莫非失首令你諗番起你失身夜.....

new,
big bowl noodle, 好想join but too far away la.... next time la... :-(

tungtungmum, sil,
點解d學校會咁癲ka. 佢地傻ka?

大宅

bblong
re : 功課
N1其實都係填色/連線/剪貼, 上年插班時每WEEK2次每次1頁 加1本閱讀報告, 跟住家長話少, 剛過的學期每WEEK 3次 每次2頁+ 1本閱讀報告, K1 就每日1頁, 明日開學先知加到幾多 :tongue:

re : 默書
咪係...字都未識寫 , 仲話要埋英文同普通話拼音,真係人都癲

男爵府

New,
你班靚太一邊食, 一邊做yoga keep fit, 我就淨係join食個part, 遲啲個身型相距越來越大, 真係唔敢出嚟見你哋.....

Silvia,
re: 人肉兒童講故事機
朗ba做咗好耐啦, 不過朗朗成日要求講同一個故事, 好悶呀, 唔睇書都背得出啦!!

3,
食飯點少得你, 3bo 一齊食得暢快啲!!

tungtungmun,
都好多功課噃, 朗朗N班時一個月最多1-2張工作紙咋!

民房

Hi, back from Parents' Day... ready for my 12nn yoga (today, tomorrow & Mon take half day off). Just back to office to check mail & go to BK...

yuma
re : 不過做yoga 耐左好似真係食野清淡左, 大部分o既晚餐都係菜湯 + 小量肉
Yes, that's true.. don't know why... that's why so many ppl in India are all vegetarian!

男爵府

coco,
失身ge野都n年前啦,乜都唔記得lu ~~~~ :mrgreen:
你點呀,冇乜事呀? 有冇煲薑"cho"呀?

大宅

re : 癲咗
我都覺....d 家長確係癲咗, 諗住功課多同深就係好, 成日話驚第日上小一追唔上, 學校為有應家長要求加少少囉 , 其實校長都好唔想

大宅

bblong,
yes yes, 仲要一晚講N次同一個故仔tim ah.

bblong03 寫道:
Silvia,
朗ba做咗好耐啦, 不過朗朗成日要求講同一個故事, 好悶呀, 唔睇書都背得出啦!!

伯爵府

畀面勳章

bblong,
我至慘係齊哥唔肯聽佢老豆講, 一定要搵我, 而且......我要扮埋白雪公主食蘋果暈左, 狼來了隻狼點叫, 同埋講大話鼻鼻長左會係點既樣比佢大少睇
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

Silivia, bblong
tungba 都做左差不多2年 , 講左幾十本 :cry:

大宅

Silivia
re : 唔肯聽佢老豆講
哈哈...我一開始就扮唔識講 , 所以佢一定唔搵我

伯爵府

畀面勳章

想問下各working mum,
你地d細路有冇成日打電話比你 ?-(
齊哥2歲後開始成日打黎, 之前佢唔係好識講野, 打完就唔出聲, 只係講聲"媽咪", 跟住"byebye", 而家佢日日打黎問我係邊幾次, 又問我九龍灣咩色, 九龍塘咩色........(即刻地鐵站咩色), 我有時好忙, 唔得閒同佢講野, cut佢線又驚hurt佢, 點算?
教育王國個人空間

伯爵府

畀面勳章

tungtungmun 寫道:
Silivia

...................你就好啦.............. :-(
佢老豆用呢招叻過我, 比佢用左 :-(
教育王國個人空間

男爵府

sil,
cc都係成日打來,開頭cut佢線佢會喊到拆天,但返去同佢explain完,之後佢都ok肯收線 (多數).

tungmum,
我同你一樣唔識 :mrgreen:

tungtungmun 寫道:
Silivia

大宅

3,
e+都ok, 不過好易累 (雖然唔係重左好多磅). 不過我襯暑假成日偷懶, 成10點幾先番工. 5點就撇番屋企訓覺做豬. 但係都係嘆埋今日, 聽日全世界都返工就無呢支歌仔唱lu.
薑醋, yes, 媽咪煲緊la. 抬左22斤8珍返去... 你地記得來食ah.

首頁

尾頁

跳至