自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:爸爸走咗3個月啦,因為一個伯伯,我已經喊咗成日!

珍惜眼前人

男爵府

引用:樓主保重,希望果位伯伯都身體健康,我齋睇

原帖由 熱狗媽 於 16-04-05 發表
樓主保重,希望果位伯伯都身體健康,我齋睇文字都好感概
係!我都現在,一諗起伯伯,D眼淚都忍唔住!可能因為伯伯性格同外型同我爸太似,而且我爸之前成日話最佩服伯伯的為人,我一諗起佢就諗起我爸!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:睇到我喊出來, 我父母都年紀大了, 我都好

原帖由 miffyumiffy 於 16-04-04 發表
睇到我喊出來, 我父母都年紀大了, 我都好少去探佢地, 原因係我c6不會成日想去, 所以我都少去, 一個月 ...
陪佢地多d,珍惜相處既時光,我爸爸上一年六月走左,到依家我仲未能平复情緒,有時搭緊巴士又會流眼淚,返返下工又忍唔住喊,想叫爸爸,想同佢一齊食餐飯,想同佢去公園行下,想同佢講我好掛住佢…………依家有機會盡量多d同爸爸媽媽相處,陪佢地傾偈,多d同爸爸媽媽講愛佢地……

大宅

回覆:miffyumiffy 的帖子

所以你要好好珍貴呀!唔係就最心痛是愛得太遲

男爵府

引用:Quote:原帖由 MrsWong 於 16-04-05 發表爸

原帖由 mercy_mama 於 16-04-05 發表
我性格似足阿爸,我妺似足阿媽,我父母兩個關係好差,而我自細同我媽關係亦唔好。
我爸係世上唯一懂我的人 ...
我好有體會,我同你好相似,爸爸特別懂我,我地感情好好,佢最後既時間係我一直陪住佢,佢上年六月走,到依家我仲係一諗到佢就掉眼淚,有時返返下工,有時係巴士,都忍唔住喊,我真係好掛住佢………

複式洋房

樓主節哀保重!祝福你!

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 16-04-05 發表

原帖由 千千萬萬 於 16-04-05 發表
我好有體會,我同你好相似,爸爸特別懂我,我地感情好好,佢最後既時間係我一直陪住佢,佢上年六月走,到依 ...
係!有時飲茶聽到人地叫我爸最愛的點心,我D眼淚又黎。
現在家中已經沒有人再懂我,我亦比以前更少說話。
唯有喺哩度講!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

翡翠宮

加油!!

翡翠宮

我麻麻走左7年,我地有時講起佢我都可以喊唔停!唯有同自己講想喊就喊,想笑就大聲笑!佢地係天堂都想我地好好生活落去!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

加油

首頁

尾頁

跳至