美容扮靚

跳至

首頁
56789...11

尾頁

男爵府

引用:有無jm有興趣夾單?朗豪坊? +

原帖由 hommi 於 15-12-26 發表
有無jm有興趣夾單?朗豪坊?
呢個帖之前仲有其他 JM 想夾單架,你試下 pm 佢地啦

大宅

回覆:Pompom0820 的帖子

呢個post好燒呀~
你係咩膚質呀?
我混合性偏油(乾到出油個隻)
雪花秀岩我嗎?或者邊隻岩我啲

子爵府

引用:我有雪花秀+Hera+iope覺得iope性價比最高+

原帖由 Pompom0820 於 15-12-26 發表
我有雪花秀 Hera iope
覺得iope性價比最高 又平一年四季都用得 coverage low但無咩遮既會好岩 查多幾層都唔 ...
我用開Amorepacific 金盒,剛買左雪花秀Brightening cushion 21色。試上手時,覺得23色好黃,舊版23色則比較自然但欠光澤,新版17色則太白,最後買了新版21色。

其實試上手感覺反而係Iope最驚喜,非常濕潤及光澤感高,又平,4百幾已經有2 set. Amorepacific, 雪花秀, Iope全部同一公司,下次一定試再平一截嘅Iope.

男爵府

引用:Quote:原帖由+Pompom0820+於+15-12-26+發表

原帖由 hchu06 於 15-12-26 發表
我用開Amorepacific 金盒,剛買左雪花秀Brightening cushion 21色。試上手時,覺得23色好黃,舊版23色則比 ...
我用新版17色
Ba話係象牙色 原來白過21?
我覺得ok
不過budget有限既話我都會買番iope

子爵府

引用:Quote:原帖由+hchu06+於+15-12-26+發表我用

原帖由 Pompom0820 於 15-12-26 發表
我用新版17色
Ba話係象牙色 原來白過21?
我覺得ok
新版17色係light beige, 21色係light pink, 23色係medium beige. 我本來膚色算白,但我手背更白,試上手都覺得17色比21色明顯白D,而23則太黃。

本來好想試Iope, 但見到咁多JM讚雪花秀,所以買。其實,Amorepacific 仲有一個refill未用,不過應該唔會回購,因為金盒太貴,6百幾蚊,但個cushion 唔係好多粉,唔值。

複式洋房

IloveJJ 發表於 15-12-20 23:17
有無人同時用過雪花秀同Laneige?我用緊Laneige,覺得都好用。但見大家講到雪花秀咁好,我都心思思想試下!

...

我覺得係夾番質,我同兩點個fd用laneige都乾,浮粉

男爵府

引用:Quote:原帖由+meek+於+15-12-21+發表完全睇

原帖由 baby_jkk 於 15-12-21 發表
我未去到出瘡嘅地步就醫好,發出嚟果時兩邊面珠爆晒微絲血管,又紅又乾又痕又腫!但已經好返好幾年,我好錫 ...
想問下點醫好

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

引用:我覺得雪花秀 coverage 一般 同埋個色有啲

原帖由 katherines 於 15-12-26 發表
我覺得雪花秀 coverage 一般 同埋個色有啲黃

用過vdl,iope,hera,etudehouse,innisfree
你提及既,我除左vdl未用過,其他都用過,still vote hera, 已用左幾餅啦,whoo都ok, 但無咁襟用,雪花秀就未用過,innisfree我又ok wor, laneige最5 掂

禁止訪問

引用:Quote:IloveJJ 發表於 15-12-20 23:17 有無

別墅

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

雪花秀新版!
之前用新版,而家用緊舊版,覺得新版妝效更靚!有光澤又夠保濕!

meek    發表於 15-12-27 08:25

水晶宮

回覆:氣墊粉餅 回購雪花秀定試其他好呢?

HERA好似好正

男爵府

引用:雪花秀新版!之前用新版,而家用緊舊版,覺

原帖由 hoiyi0612 於 15-12-27 發表
雪花秀新版!
之前用新版,而家用緊舊版,覺得新版妝效更靚!有光澤又夠保濕!

...
我覺得各有各好!我都都係天氣用邊隻 兩隻我都鐘意!不過新版高返啲遮霞就perfect

複式洋房

回覆樓主:

我用過iope之後心思思轉左vdl,最後回購都係iope,vdl 用完會出油之粒,iope 用完又薄又貼

男爵府

引用:我用過iope之後心思思轉左vdl,最後回購都

原帖由 babymeowcat 於 15-12-27 發表
我用過iope之後心思思轉左vdl,最後回購都係iope,vdl 用完會出油之粒,iope 用完又薄又貼
...
出油脂粒

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+baby_jkk+於+15-12-21+發表我

原帖由 jemappellec 於 15-12-26 發表
想問下點醫好
睇皮專科好返,之後我會避開好焗、好晒、好熱嘅地方,同埋唔食辣嘢。

複式洋房

meek 發表於 15-12-27 14:57
出油脂粒

係呀,仲要好浮粉,又乾,不過都好多人話好用,人夾人啦

男爵府

引用:Quote:原帖由+jemappellec+於+15-12-26+發

原帖由 baby_jkk 於 15-12-27 發表
睇皮專科好返,之後我會避開好焗、好晒、好熱嘅地方,同埋唔食辣嘢。

...
我都有睇但無用

男爵府

回覆 多利是 的帖子

hera 真係我最愛

大宅

我都心郁郁想試呀, 有無朋友有興趣夾份買? 我係銅鑼灣返工, 呢幾日可以一齊去買. 有就PM我丫.

男爵府

引用:我都心郁郁想試呀,+有無朋友有興趣夾份買?+

原帖由 blingtogether 於 15-12-27 發表
我都心郁郁想試呀, 有無朋友有興趣夾份買? 我係銅鑼灣返工, 呢幾日可以一齊去買. 有就PM我丫. ...
#119 JM 想夾咼,你試下 PM 佢啦

首頁
56789...11

尾頁

跳至