想生BB

跳至

首頁
56789...12

尾頁

別墅

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

christmaslily,
搵親生姊妹呢個方法,政府醫生都有同我講,已我亦有問過我姊,佢都話肯幫我,但佢想先了解整個手術的步驟先.
但我始終唔想麻煩到我姊.

民房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

Hi, I am new here and very happy for you, wish you all the best! Could you please PM the 中医 deatils to me? Thanks a lot. I am also trying to get pregnant.

洋房

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO

o_cat2005

毛醫生好nice。 因我當時心太亂,無法接受egg donation (因我第一次聽到 egg donation,家計會醫生之前仲話我FSH ok架)。o的姑娘話佢係家計會顧問醫生,而我對家計會已非常失望,再加上一些私人理由,無再去睇佢。

若你姊妺肯幫你,加上honey

複式洋房

yy2007,
已经M给你,你LOGIN后在本网页右上角CLICK入"私人信息"就可以看到PM啦.
yy2007 寫道:
christmaslily

唔好意思 我初o黎無耐 點check pm呀??
可不可以email to: [email protected]
麻煩哂!

yy2007

洋房

Thank you very much!

複式洋房

各位姐妹,PLS CHECK PM.

O-CAT2005,其实你仲有机会,不要放弃。见完DOCTOR后上来UPDATE下我地啦。祝顺利!

複式洋房

Christmaslily,

我上星期去見醫生先超到胎囊大約3-4wk, 宜家要等下星期覆診睇吓照唔照到bb心跳,我都好緊張因為舊年試過照唔到心跳, 而且個胎冇長大;所以今次特別心急驚bb吸收唔夠•

我覺得妳好堅強4年時間唔用意,我等咗5個月曾經想放棄.(每個月見到m嚟都好失望)所以生仔唔簡單妳好勁.

祝妳同bb身體健康!

:-P

複式洋房

dear sisters
我今年40,4月頭小產了,這是第一胎,我是新婚的跟本沒有怎樣試就bingo了,小產后一路都有中醫睇緊,近呢個月我轉咗去個專婦產科的中醫,我貪佢會針灸,聽講高齡同蛋的質素有關,我懷疑上次小產係我的蛋蛋唔好.今日我中醫仍然叫我要週理多半年先好再試,我好唔開心,我上一個中醫話3個月就得,但我係信婦產科果個多的,我有的問題想請教一下大家:
1)您地係咪試咗好耐都成唔到孕先要去睇不育?
2)私+唔洗等但係要幾多錢?如果政府要等幾耐?呢到的sister好似無咩睇政府,係咪有咩問題?
3)今日係我day21,佢開3日藥比我呢幾日食,另外3日藥係m時食,下次見佢係next cycle day 10做針灸,我覺鬼好似有的怪,您地睇開中醫會唔會咁ga.
4)您地會唔會set deadline比自己放棄唔要bb呀?會係什麼年紀?

洋房

我年紀同你差不多, 好想有BB但亦有担心, 個BB未大自己已經行唔郁, 有想過如果今年都失敗就放棄, 但唔甘心, 而家仲有少少時間比自己去努力, 希望成功!
我自己起步遲, 今個Cycle先去搵e生開排egg藥, 同搵好多資料又戒食生冷野及奶茶.
祝願所有姐妹早日bingo!

複式洋房

Oh!Baby614,

Let me answer your questions:

1. 我结婚8年,头4年平常心,没有刻意,但REGULARLY DODO。第5-6年见久未成孕,去看普通妇科食排EGG药无效第7-8年看不育私家试过IUI同IVF,失败。转中医,7个月后成功。
2。私家不育每次诊金1,000左右,IUI每次8,000,IVF每次80,000。视乎你用多少针药。我不很相信政府(个人意见),所以没有去过政府。听讲政府不收40+的不育症。
3。我未试过针灸。
4。没有。
捂好比自己甘大压力啦,心情轻松D容易D中嘎!

複式洋房

Hi BBlauBB,多谢.你都要保重啊.
一般要6-7WEEKS先照到心跳.捂好心急啦.而家最重要好好休息.食多D营养野.等BB吸收D.孕妇心情舒畅好重要嘎.
等你的好消息!

複式洋房

PY903, HIHI, WHERE ARE YOU?

我今日去REGULAR CHECK,再次见到阿B,大左好多啦,手仔脚仔都很清楚LU,仲撑下撑下添,我又眼湿湿 :-( 下星期照OSCAR,祝我顺利啦

你呢?嗰肚系咪仲涨?好好保重

別墅

恭喜你!
努力!加油!
你的BB一定會好健康地出世!
希望我都可以擁有屬於自己的BB!

別墅

各位,
請告訴我,我的 FSH:20.9, LH:30.4,是否無可能做IVF? :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

複式洋房

Christmaslily,

我都替你好開心, it is miracle! 你要小心飲食呀! 我相信你照oscar 一定無問題的! 努力!

我收到你pm, 多謝! 不過, 地點真係好遠喎! 老實講, 我依家都無晒信心, 好無心機! :-( :cry: :-( :cry:

複式洋房

Hi Christmaslily,

Could you please send information to me.
[email protected]

Thank you very much!

複式洋房

christmaslily
好多謝您回覆,我都明白呢的野無得心急,只係尋日聽到個醫生咁講我一時迷失jar.請pm中醫的資料參考下,唔該晒您先.

呢道好多高齡成功例子對我地好重要,祝您做oscar順順利利,生個健康快樂bb.

複式洋房

0_cat2005,

D数字麻麻地喔 甘医生点讲?

HAPPYCHIU,多谢你。捂好无心机啦,捂好甘快放弃住!我住港岛,7个月来风雨不改去看中医食中药,都系想尽力,费事以后后悔咋。HAPPYCHIU,加油呀! 等你好消息!

別墅

其實我都知啲數字唔係麻麻地,係好差先真!
政府醫生話要揾到捐卵者先可以做ivf,但係我想用自己的.私家3�7先去睇,希望毛醫生肯用藥喺我身上!

大宅

畀面勳章

你好, 可唔可以pm 你中ec 的資料給我, thanks!

首頁
56789...12

尾頁

跳至