跳至

首頁

尾頁

大宅

各位老友記,不如趁天氣仲涼涼地攪bbq啦...

好想燒雞翼呢!!!!

襯家

型鬼咩...佢個身...真係無忽好肉...

其實,我都想試同佢睇中醫,但又唔知邊個中醫好...同埋始終自己無睇開,對中藥唔多清楚,都驚驚地...

係呢新抱仔最近呀?多唔多功課做?有無幫手湊希素?

大宅

11b

你脫苦海未?

男爵府

原文章由 小袓 於 08-4-30 09:46 發表
11b

你脫苦海未?

脫左一半, 今日婆婆公公幫手, 我而家返緊工~

別墅

上星期五晚3號風球, 當晚我地係大風之下bbq....哈哈....正!!

原文章由 小袓 於 08-4-30 09:44 發表

好想燒雞翼呢!!!!

襯家

其實,我都想試同佢睇中醫,但又唔知邊個中醫好...同埋始終自己無睇開,對中藥唔多清楚,都驚驚地...

係呢 ...

別墅

厲害!

原文章由 akwong 於 08-4-30 16:52 發表
上星期五晚3號風球, 當晚我地係大風之下bbq....哈哈....正!!

男爵府

咁幾時o者
試下中醫都無妨, 可能都係個底濕毒重, 所以清下可能會好d呢
原文章由 小袓 於 08-4-30 09:44 發表

好想燒雞翼呢!!!!

襯家

係呢 ...

大宅

回覆 #106 dolphin 的文章

dolphin
記得果陣大肚時,我無戒口間中食辣蟹,唉~依家子韜攪成咁,睇怕都係因為我果陣為食...

睇中醫係咪要食中草藥架?煲苦茶?你有無中醫介紹?

大宅

有無人呀)))

依排日日落雨,真係人都癲...

別墅

回覆 #1 小袓 的文章

驕,

Hi! 好耐冇talk, 仲有1個月就放暑假, 到時咪仲困身, 仲悶!!!!

大宅

elaine

子韜已經開始緊佢o既「暑假」喇~!佢返到5月31號就無再返幼稚園,黎緊8月中,新學校就開學lu!

依家,佢每星期淨係忙打網球,學小提琴同上馬術課,平日響屋企,除左練習小提琴,其他時間佢就寫字、睇書、上網同玩咁。估唔到子韜勁鍾意寫字,上星期買左幾本copybook返黎,點知兩,三日就已經比佢寫得8899...

你得閒可以約我出黎喎~!!!Myko放左學之後,我地可以出黎食Lunch,行陣街咁。

最近我一口氣買左部麵包機、雪榚機仲有mixer返屋企,依家無聊就自製麵包、雪榚,d製成品好成功好好食呢~!依家,真正食得健康又可以打發一下時間,同埋幾好玩。

別墅

驕,

哇, 子韜放暑假喇, 咁早呀!

8月中又新學校開學, 好似好緊密咁喎, 佢鍾意寫字咪好囉, Myko 話自己唔鍾意返學, 因為要寫字, 特別係中文字!!!!mouth:

又忙打網球,又小提琴, 又上馬術課, 真係充實!

我要晚上先得閒喎, Myko放學返到屋企都5點, 食Lunch???......

麵包機、雪榚機仲有mixer.....好! 我自己都有自製麵包, 都ok, yummy, yummy!!!

大宅

elaineymso

Myko返全日?定下午班?放學5點幾真係幾晏...

子韜鍾意寫字,但係...唉~你有所不知,佢每日不停拎d A4字黎寫,寫完自己用膠紙4圍貼,佢呀...真係十足十曾x財2世...

你得閒就call我啦...食dinner都ok!

別墅

驕,

哇, 你都好早下喎, 清晨3點幾覆我, 睇怕你現在應該在甜睡中!!!

Myko返下午班, 放4點, 返到屋企咪5點囉.

我覺得子韜鍾意寫字係好事, 似乎仲好有表演慾, 所以寫完先會自己用膠紙4圍貼, 好!!!

我佬剛剛出門去吉隆坡, 可能星期一至返, 所以我好得閒, 幾時出都得!

大宅

Elaineymso

我今朝8點幾就起左身喇...

咁Myko老豆咪連父親節都慶祝唔到law?

喂不如約出黎食dinner啦...下星期你邊日得?依幾日我就得今晚得咋...

大宅

去晒邊呀各位)))))

別墅

回覆 #114 小袓 的文章

驕,

等我諗諗先, 下星期二得唔得?

大宅

原文章由 小袓 於 08-6-7 16:04 發表
elaine

子韜已經開始緊佢o既「暑假」喇~!佢返到5月31號就無再返幼稚園,黎緊8月中,新學校就開學lu!

依家,佢每星期淨係忙打網球,學小提琴同上馬術課,平日響屋企,除左練習小提琴,其他時間佢就寫字、睇書、上網同玩咁。估唔到 ...

買左部麵包機.... 頂,早响,我俾屋企部你,only use few times only

大宅

Noelmama

妖~鬼知咩...你又唔早響...哈哈!

雖然日日msn,但我又無醒起講整麵包依件事...

總之,下次我屋企再需要添置家品 / 電器之前,一定會先打比你~

大宅

咁我留俾11B 啦

大宅

日日落雨真係人都癲...

聽日假期你地有咩攪作咁?

首頁

尾頁

跳至