媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會

[size=large]開o左part 2啦, 去o個邊報到!!!! :-P :-P
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

男爵府

sara:
佢冇通知我家長日喎! 可能我囝囝已經插班讀緊, 所以唔需要o瓜!

Kirima:
係呀, 我造窗簾果間都係叫恆麗呀! 老闆娘幾人o架!
我囝囝返學頭三日都唔錯, 除o左第一日斷斷續續喊, 第二,三日只係入去時喊o左一陣! 不過, 隔o左個星期六,日之後, 尋日又喊番, 雖然係一陣, 但已經喊到嘔! 今日冇嘔, 但都係入去時喊o左一陣! 希望聽日會有進步!

大宅

HI
我都係住葵涌區架.可以點先入到會架?thx
:-o :-D :-o

複式洋房

點去呀??

Jennie 寫道:
[size=large]開o左part 2啦, 去o個邊報到!!!! :-P :-P

洋房

Hi Lovelovema, B-baby,

我都係六月媽咪及荃灣友.

hi B-baby,
舊年六月生日會我坐係你隔離.

我仔仔marco 8月中開學讀N1半日班. 現在學校提供隔一個星期六有playgroup 玩, 用作日後適應返學. 希望 marco 仔8月返學無喊.

大宅

請問如何加入荃葵青媽咪會啊?
我想加入
Rita

男爵府

Ontakma,

我記得,你今年有無參加生日會呀?

請問你囝囝讀邊間?我問過荃灣無半日班,今日剛剛去左邊耀良交表,最快都要等到明年先至有安排.

B-baby

男爵府

Jenie, 唔該晒![size=large]開左partII,去個邊啦!

洋房

B-baby,

我有參加今年生日會呀! 到時見!

當我囝囝三歲 k.1 班 時,會轉去九龍塘區幼稚園讀. 所以今年九月開始要搵學校.
你打算囝囝三歲時讀邊間?

男爵府

Jennie:
點去Part 2?

ontakma:
我囝囝都係6月o架! 生日會見!
係呢, 妳囝囝8月讀邊間幼兒園? 九龍塘有乜心水幼稚園? 我都諗住K1轉!

ontakma 寫道:
Hi Lovelovema, B-baby,

我都係六月媽咪及荃灣友.

hi B-baby,
舊年六月生日會我坐係你隔離.

我仔仔marco 8月中開學讀N1半日班. 現在學校提供隔一個星期六有playgroup 玩, 用作日後適應返學. 希望 marco 仔8月返學無喊.

洋房

HeiHeiMa

生日會見

我囝囝8月返新一代. 九龍塘心水幼稚園 係根德園, st. cathrine, 若瑟 等. 你呢?

複式洋房

Heiheima,

Pls click.

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=155871&forum=36#1854440

男爵府

ontakma:
我D心水同妳一樣!

phywong:
唔該晒! 好耐冇見妳o剌喎!

大宅

我又黎啦
:-o :-D :-o

洋房

Hi Kirima,
好呀!好呀!22号2-3點愉城會所,一齊來玩呀.歡迎你! :-P :-P :-P :-P :-P
我都係請咗一些屋園小朋友和穎瑜playgroup同學仔,大家年紀相約,可以一起玩的.

Hi Ontakma,
你好!
我的心水幼稚园與你差不多,我們都打算K1再轉,N1就在荃灣讀,但無心水-煩 :-( :-( :-(
22号-你有冇時間,不如一齊來玩,交換吓心得呀!

洋房

Hi LoveLovema,

你好! 多謝你的邀請. 22號我已有約會. 你地玩開心D!

N1 煩?
唔駛煩. 如果你想K1轉校,咁讀邊間都冇大分別.

複式洋房

HeiHeiMa 寫道:
phywong:
唔該晒! 好耐冇見妳o剌喎!

Heiheima,
我搵到嘢做, 所以好少上bk, 加上我8月會生第2胎啦, jasper8月都返N1, 都幾多嘢要安排.
Heihei 返學重有無喊呀? 講開Heihei, 妳係咪重比2號奶粉佢食呀? jasper轉咗3號好耐啦, 妳留意吓啦!

複式洋房

[quote]
LoveLovema 寫道:
Hi Ontakma,
你好!
我的心水幼稚园與你差不多,我們都打算K1再轉,N1就在荃灣讀,但無心水-煩 :-( :-( :-(

Lovelovema,

Jasper 報咗St. Monica N1, (麗城), 聴講幾好, 妳TRY吓啦

大宅

Hello,咁多位 mami,我都係荃灣友黎嫁,可以入嚟同大家一齊呀?
我喺荃灣都係去開信明,但後來發覺原來對面有間重平D。好似我買huggies ultra comfort,信明買$79,對面只買$70。念住$70好平,一買就買咗4包。後來石蔭陳萬昌做推廣,$67.5,又買3包。而家一屋都係片!
My Blue Sky 我的楠楠和天天 想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。 咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

男爵府

phywong:
HeiHei今日有少少燒冇返學! 呢兩日佢似乎已經知咩事, 朝早唔肯著校服, 又話唔要我o係出面等(因為我會同佢講媽咪會o係出面等佢放學), 唔肯返學! 不過佢返到學校, 通常入去前就喊, 但Miss帶佢入o左去佢就唔喊!
但唔知係咪因為返學, 呢排佢好似冇乜安全感, 我行開一步都唔得! "痴"到我實! :-(
我仲未同佢轉3號奶粉, D人話2號營養好D喎! 我囝囝咁瘦, 所以咪費事轉o羅!

Sukiooo:
Hi, 我o地o係lasik個topic傾過o剌! 記得我嗎?
信明對面藥房唔單止尿片平, 清潔用品/tissue都平o架!

首頁

尾頁

跳至