媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 荃葵青媽咪會

Jennie,

I see!! 我其實只係8下咋, 睇睇有冇機會行過果頭, 亦唔會特登走去葵芳買, 否則車費都係番樹 :-P
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

大宅

Hi 各位,

好耐無過黎啦, 同大家打招呼先 :-P
講開藥房, 我附近石蔭有兩間(陳萬昌, 榮華) 都幾抵. 次次禮拜日返教會見到d人排哂隊買野, 配藥, 好似唔駛錢咁!

葵芳德仁我就未去過, 但都早聽聞過關於佢.

荃灣有間都幾抵架, 我買過奶粉(不過唔記得個名), o係舊龍華戲院附近(好多金舖果條街呢?!)--唔好意思, 唔知大家意唔意會到o係邊 :-P

子爵府

ckbbq
你係咪指響娛樂廣場對面o個間????我未響o個樹買過野.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

JENNIE,
我估你講那間係荃威大藥房,而ckbbq指那間係在楊屋道附近的藥房!兩間藥房都係眾安街,我在荃灣返工,所以d野在荃灣的荃威大藥房買多,不過無德仁咁平!

男爵府

CKBBQ:
妳講果間係咪近眾安街尾(近楊屋道)?

不過我覺得荃威都唔算好平, 如果買A+2號奶粉, 我試過o係長春買$132, 噓噓樂尿片o係x成(唔記得個名, o係荃灣街市對面, 小巴站果度)買$50.
有時如果順路去大窩口, 果度D藥房有時仲平!
該用戶已被刪除

別墅

各位:
想問吓愉城"方方幼兒園"&麗城"聖文嘉幼兒園",那間好d?thx!

子爵府

gordonmama

方方我就唔知, 但聖文嘉d 口碑好似幾好, 我朋友個囡e家響o個樹讀緊nursery 下午班, 全班得幾個小朋友咋.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

男爵府

Dear all,
Hello, 好耐無上來啦, 大家好. 講開買野, 我都想知荃灣邊樹買片片同濕紙巾平?

gordonmama,
剛剛在談幼稚園有mummy講愉城"方方幼兒園"唔係幾好, 係睇睇.

男爵府

我都想知荃灣/青衣邊度買nepia學習褲平!

別墅

mandymfl,
係咩....我一陣去look look先!thx!

Jennie,
我老公個friend話聽d同事講聖文嘉d老師成日換喎!所以我咪諗吓方方囉!不過方方學費貴好多!但聽你咁講,我又諗諗先!:-P

大宅

唔好意思搞到大家locate唔到我講邊間藥房.
係呀, 我唔係指荃威, 因為我買過都覺得佢唔算平, 我所指係近楊屋道果邊, 係相連舖(大約對面有間屈人寺) :-P
該用戶已被刪除

複式洋房

Dear all moms,

i will move from HK Island to Tsuen Wan area one month later.......can i join 荃葵青媽咪會?

男爵府

CCbaby:
Of course! Welcome!
得閒多D上o黎傾o下!

大宅

各位,

好耐無上o黎喇, 你地好嗎?
原來做全職媽媽(臨時)真係一o的都唔簡單架, 我要向所有全職媽媽致敬, 佩服, 佩服, 我都係覺得返工好..........

禁止訪問

子爵府

ccbaby
welcome!!!你比d bb 資料我地update, 好冇????....

littlepig
我地o個d 大多數2歲到, 所以出九龍塘要下年9月至得..... :-P :-P

ckbbq
我諗唔到近邊啵???諗唔到邊樹有間屈人寺???近唔近楊屋道街市呀???? 我通常假期會去o個樹買送

各位靚c9
有冇人肯開part II 看住呢個檔呀????我我我呢期真係好好好忙, 所以想搵人幫o下手呀!!!

複式洋房

Jennie,

Adrian係我第一個BB(8/1/2004出世),依家重15磅半,就快5個月大,一兩個月大時自己戒夜奶,仲食緊母乳就快食副食品

仲有什麼要補充請通知我

子爵府

ccbaby
adrain 響邊間e院出世呀???無記錯, 你係住荃灣區???!!!

首頁

尾頁

跳至