跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 傾下講下一樂也

RainyDay 寫道:
我係度 !! 明日你地去邊呀 ?

rainyday,

你咁遲先出現? 連hide&seed都找不到你...你最近如何呀? :-P

洋房

眨下眼復活節假又過去了! 漫長的"正常生活"又要展開喇!

你們的假期怎樣?

叮鈴: 你近日身體好些了嗎?

keogh: 你工人放了幾多日假?

假期我沒有帶他們四處去, 因為阿仔頭皮做了割粉瘤手術, 拆線後仍有傷口, 要天天幫他洗傷口2次...只去了觀塘看了一次戲...阿女遺了手袋在toilet轉頭俾人取走了, d人真係可惡, 咁貪心, 細路女野都要取, 阿女好傷心, 因為有她的gameboy和袋是她最喜愛的, 仲有張octopus, 已經係第n張了... :-(
該用戶已被刪除

洋房

hide&seed,

見到你真好! 你明天終於還半個自由身喇! 我上week已還, 不過仍是馬不停蹄.....暑假開始便可開拓新生活了...

我昨天去聽了個有關十六種性格的講座, 那個是浸信會神學院的院長, 我問他九型和十六型的分別, 他說十六型會比九型更好用....於是今天立即去library找來了一本書, 如獲至寶, "個性教養經典"~"新手父母"出版, 很詳細講解十六種性格孩子的特質與管教方法, 如果我見到我想我都會買, keogh, 相信可解決你對大仔教養的疑惑...你快去借來一看!

洋房

今天老公在大陸病了, 發燒, 所以沒有回來, (上week也沒有)...有些納悶...於是帶了他們去黃金海岸游水, 真是很喜歡那處, 去極都唔厭! 如果有生之年可以在那處住就perfect lah! :mrgreen:

洋房

蕭遙,

gold coast好近我, 好方便!

我張咭借晒書添, 否則一定今日去借!

洋房

今年開始要諗個仔暑假做乜好, 漫漫長路

洋房

蕭遙:

你老公點呀? 好番未? 本書睇晒未? 我見library借出左, 可能要book先有!

大仔又咳, 鼻竇炎睇左幾次e生好番晒, 唔夠十日, 唔知係咪冷親, 個鼻又有倒流, 又咳... 日日食藥的日子

洋房

KEOGH 寫道:
蕭遙:

你老公點呀? 好番未? 本書睇晒未? 我見library借出左, 可能要book先有!

大仔又咳, 鼻竇炎睇左幾次e生好番晒, 唔夠十日, 唔知係咪冷親, 個鼻又有倒流, 又咳... 日日食藥的日子

本書未睇哂, 因為都幾厚, 16型咁多, 如果不代入認識的人的類型, 就不會太明, 所以我都只看了不夠一半...

我都找了你來做"人辦"呢...果然幾準!

你阿仔咁既情況, 認真戥你煩! 希望佢身體健康早日穩定D!

我老公? 3 weeks 沒回家, 我屈到很悶, 他"竟然"對我仍有d影響力! 前天阿女生日, 他終回來了, 一起去了阿仔學校的旅行, 但都沒有認真傾計, 跟住又走了, 我已麻木哂! :-| 他居然呷個女醋, 成日在仔女面前, 口口聲聲話我偏錫個女, 聽落真的不是味兒...幾十歲人都唔化既! 自己又做唔出氹下佢, 日日已經忙到顛...(我都需要人氹下, 但無!)

他似開始積極面對現實, 尋找新客戶, 希望解決危機, 似沒時間抑鬱, 不過成日話病law....

大宅

我又浦上黎啦, 我呢排都係返工食藥揍仔咁啦, 你地上次有無出黎呀 ? 點解唔見叮嚀既 ??

洋房

Rainyday:

我呢排都係返工食飯湊仔湊女咁啦

果真是天下無不散之宴席, 呢版睇怕都快消失了 不過你仍可在bk見到"蕭遙"既真身陰魂不散...

祝大家身體健康, 萬事如意 :mrgreen:

洋房

HI! 我又黎LAH!

黎緊我會多好多時間上黎LAH!

因為我又失業喇, 公司改了電腦system, 不須咁多人手入機, 我俾人cut了! 番埋下monday...

本來諗住做到6月阿仔考呈分先resign, e+要提早resign了! (佢叫我當自己resign)

都好, 我可以游番水減下肥, 又可以多d時間幫阿仔準備考試喇...7月又到我自己要番學, 繼續埋個course...

總括而言, 做左呢3個月part-time都幾開心, 幫我過了很多down down既時間!

你地最近點呀? 唔好一齊玩失蹤啦!?

首頁

尾頁

跳至