跳至

首頁
23456...38

尾頁

男爵府

cyma,
相比黃金海岸與迪士尼,嘉湖就較遜色,但因為爹哋可以用$29x訂房(就正如妳訂長沙一樣),所以咪成日去囉.如果有位,佢每次最多可以訂兩間房,有興趣的話,下次預埋妳呀!
黃金海岸平日就$4xx,假期$5xx,我哋連續兩年暑假都有去黃金海岸.

原帖由 CheukYiuMame 於 09-9-24 08:05 發表
how much ar?

Yiu Yiu had been to Gold Coast and Disneyland Hotel but never been to 嘉湖. I asked her if she likes Gold Coast or Disneyland and she had chosen Disneyland.

大宅

好呀, 下次預埋我呀!

原帖由 Hei001 於 09-9-24 21:35 發表
cyma,
相比黃金海岸與迪士尼,嘉湖就較遜色,但因為爹哋可以用$29x訂房(就正如妳訂長沙一樣),所以咪成日去囉.如果有位,佢每次最多可以訂兩間房,有興趣的話,下次預埋妳呀!
黃金海岸平日就$4xx,假期$5xx,我哋連續兩年暑 ...

男爵府

no problem

原帖由 CheukYiuMame 於 09-9-24 22:07 發表
好呀, 下次預埋我呀!

男爵府

cyma,
check pm again.
但不知是否成功發出,bk改版之後,唔太習慣.

瑤瑤功課多嗎?返學開心嗎?適應了校園生活了嗎?

伯爵府

heima

甘抵. . . 真係我都好想去!!!
原帖由 CheukYiuMame 於 09-9-24 22:07 發表
好呀, 下次預埋我呀!

男爵府

no problem
但只可以多訂一間房,妳兩個要猜包剪布啦
下次訂房一定通知妳哋

原帖由 benben 於 09-9-25 14:29 發表
heima

甘抵. . . 真係我都好想去!!!

大宅

In Sept, 瑤瑤非常適應校園生活, excited with having 小息 and lunch, and not many homeworks. However, Oct would be different, will have more homeworks and every week 中黙 & 英黙. Not sure how's that in Oct!!!

how's Heihei and Ching Ching????

原帖由 Hei001 於 09-9-24 22:27 發表
cyma,
check pm again.
但不知是否成功發出,bk改版之後,唔太習慣.

瑤瑤功課多嗎?返學開心嗎?適應了校園生活了嗎?

伯爵府

程程都係甘上下啦. 9月, 都好hea, 幾輕鬆, dictation都好easy (even 有minor mistakes, but acceptable!!), 功課亦唔多.

不過, later 就唔知啦.

原帖由 CheukYiuMame 於 09-9-26 10:18 發表
In Sept, 瑤瑤非常適應校園生活, excited with having 小息 and lunch, and not many homeworks. However, Oct would be different, will have more homeworks and every week 中黙 & 英黙. Not sure how's that i ...

哈哈. . . . .
原帖由 Hei001 於 09-9-25 21:29 發表
no problem
但只可以多訂一間房,妳兩個要猜包剪布啦
下次訂房一定通知妳哋

男爵府

benben,cyma,
哥哥基本上沒有適應的問題,除了上學時間長之外.
如果爹地不能送他上學,他每朝要6:40am上車,5:25pm落車,尤其要上體育堂那天,他會顯得特別累.
他最喜歡上科學堂,因為可以到實驗室做實驗,而其他課堂,老師也常跟他們玩遊戲,可以說真正活動教學.他學校的功課不多,而他也能應付.有時候,朗讀課文給家人/同學/朋友聽便是其中一樣功課.
他每天都要寫"我的日誌",每天的心情都是"開心".
上次3號風球,他說希望不要掛8號,因為擔心不能上學.

男爵府

他暫時沒有dict,但聽他說,中文及數學都已經測過驗(我事前並不知道),但天真的他,竟然在我的日誌內說"很喜歡測驗,因為測驗很好玩."
不知道他的測驗成績會如何

伯爵府

heima

hei's school 真係如簡介會中所講 : 小朋友喜愛上學!!
very good ar!!

我都要唸唸咩學校 fit 我細仔. 佢唔係太谷得!!!

大宅

畀面勳章

hi 各位kln bay mama,

我係o係kln bay返工gei mama, 公司有美心月餅咭剩, 唔知有無mama需要送禮自用呢? 要月餅咭or現貨(即場係德福美心換都得)均可. $80張.

伯爵府

我公司都有好多月餅.

原帖由 kit1014 於 09-9-28 16:27 發表
hi 各位kln bay mama,

我係o係kln bay返工gei mama, 公司有美心月餅咭剩, 唔知有無mama需要送禮自用呢? 要月餅咭or現貨(即場係德福美心換都得)均可. $80張.

大宅

原帖由 Hei001 於 09-9-26 22:27 發表
他暫時沒有dict,但聽他說,中文及數學都已經測過驗(我事前並不知道),但天真的他,竟然在我的日誌內說"很喜歡測驗,因為測驗很好玩."
不知道他的測驗成績會如何 ...

大宅

真係幾活動教學, 有科學堂做實驗! 可以做咩實驗呀?

原帖由 Hei001 於 09-9-26 22:21 發表
benben,cyma,
哥哥基本上沒有適應的問題,除了上學時間長之外.
如果爹地不能送他上學,他每朝要6:40am上車,5:25pm落車,尤其要上體育堂那天,他會顯得特別累.
他最喜歡上科學堂,因為可以到實驗室做實驗,而其他課堂,老師 ...

子爵府

醒目開學勳章

你地好, 我住麗晶花園, 有無媽咪可以幫忙湊4歲小朋友星期一至五, 下午4:30~6:30. 想搵麗晶花園媽咪湊呀. 如果有興趣PM我啦. THKS.

男爵府

cyma,
都係一些簡單的實驗,如用扭蛋製作不倒翁教"上輕下重"物件不易倒下的原理;製作泥膠小船,解釋為何泥膠製成小船會不沈的原理;還有搭紙橋,然後在紙橋上放螺絲帽,看看誰的紙橋可最堅固等等.
每一課都會在實驗室做小實驗,由他們自己探索,所以他十分喜歡上科學堂.

原帖由 CheukYiuMame 於 09-9-29 22:28 發表
真係幾活動教學, 有科學堂做實驗! 可以做咩實驗呀?

大宅

it's quite creative and interesting, must be 印象深刻! how's your trip? yellow rain on 30 Sep night!

原帖由 Hei001 於 09-10-2 21:23 發表
cyma,
都係一些簡單的實驗,如用扭蛋製作不倒翁教"上輕下重"物件不易倒下的原理;製作泥膠小船,解釋為何泥膠製成小船會不沈的原理;還有搭紙橋,然後在紙橋上放螺絲帽,看看誰的紙橋可最堅固等等.
每一課都會在實驗室做小 ...

男爵府

cyma,
30/9因為大雨,所以遲了出發,加上塞車,所以晚上8時才到達,只吃了晚飯和蛋糕便睡覺了.
1/10 天氣出奇的好,早上在酒店游水,之後到綠田園玩,大家都玩得好開心.
瑤瑤田徑比賽好玩嗎?結果如何?

原帖由 CheukYiuMame 於 09-10-3 23:33 發表
it's quite creative and interesting, must be 印象深刻! how's your trip? yellow rain on 30 Sep night!

大宅

Although I have enrolled 田徑比賽 for 瑤瑤 on 1 Oct, she hadn't attended finally because we had been to Lantau Island for two days holiday on 1 and 2 Oct. I just received 通告 from school last week that they had school day off on 2 Oct therefore we changed mind last minute that going to Lantau instead of 比賽. Anyway, competition is just for fun, not for any 成績!

As u said, 1/10 天氣出奇的好, we had fun at Cheung Sa Beach!

原帖由 Hei001 於 09-10-4 21:56 發表
cyma,
30/9因為大雨,所以遲了出發,加上塞車,所以晚上8時才到達,只吃了晚飯和蛋糕便睡覺了.
1/10 天氣出奇的好,早上在酒店游水,之後到綠田園玩,大家都玩得好開心.
瑤瑤田徑比賽好玩嗎?結果如何?

...

首頁
23456...38

尾頁

跳至