想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 決定放棄la

csf01
祝你成功啦! 雖然我地知道辛苦,但我覺得如果成功就完全無所謂(辛苦)。但係失敗就>>>>>

別墅

我都決定放棄啦!!!

因為我真得唔想再為生唔到 bb 而煩惱啦, 可能真係我同 bb 係無緣份啦

[quote]
Zidane 寫道:
我於2006年2月9日做了刮宮手術, 當時8weeks左右, 之後手術做得

大宅

好媽媽勳章

其實我都係其中一份子, 今年34歲, 由05年尾進行生仔計劃到宜家都未有...我由今年3月開始睇婦科亦都食左一個cycle既排卵藥但都失敗左, 身邊既朋友, 表妹甚至剛剛結婚既同事都已有喜 or 生了bb, 我都未有聲氣…都唔知要唔要繼續或者放棄, 尤其最近幾個月真係勁灰心, 成日都無晒心機, 個個月M小姐來就喊...日子覺得好難過!親戚成日問點解唔快的生返個, 我都唔想o架, 唔通周圍同人講我無得生咩, 又唔知睇唔睇不育科好?好煩呀!

男爵府

mona,

我好同意你既講法,生bb,呢d係天意,亦係緣份!!!
"不強求,不強求,永遠等候"

雖然我只係試o左既個月,但都經歷過大家所講o既痛苦同失望,但後來學識o左放鬆,開心d面對。

各位,繼續努力呀!!!

靚靚mona 寫道:
Dear M34,

你的無奈、失望,我好明白,加上你已經做了那麼多努力。有時我覺得有沒有bb其實是個天決定的,『命裹有時終須有、命裹無時莫強求』,請你別誤會我不是在撥冷水,我是希望你可以振作一點吧,你應該放鬆一點,或是可能是你太緊張,所以才沒有成功呢?我見有很多bk 媽媽,她們說一放鬆自己很快就成功了,你可能試一下這個方法,成功是屬於有毅力的人,亦是上天給你的考驗,只要能過關,成功就是你,我精神上支持你,加油

我都是試了很久都沒有成功,可是我從來沒有感到不快樂,因為我是一個很相信緣份的人,我覺得我命中如果註定是有小朋友的話,他遲早會來找我的,只是現在時間未到,就由他吧,緣份不是可以由我們控制,希望可以解開你的小小心結,想找人聊天,你可以pm給我。

mona

男爵府

大家忍耐啦! 我都係Try了六年才今天生了bb, 之前你們所講的辛苦療情全部都試過, 但最終都唔得, 今次是自然有bb,所以耐心等待。

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

軒軒BB ,
我個case同妳差不多,剛剛35,上年才開始進行生仔計劃,到宜家都未有,之前都以為好易中,但事與願違. 我覺得妳應該快d睇不育科,因為妳已經try咗年幾,我們時間唔多,睇不育科都要好多時間,一個月得一次機會.我都剛剛book咗不育科醫生,下個月first visit, 不育科醫生好難book o嫁.

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
其實我都毫無頭緒, 又唔知去邊度睇不育科? 我睇開既婦科醫生叫我食多一個cycle既排卵藥, 老公話聽下醫生講~你睇邊個不育科醫生?同埋book左幾耐?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

軒軒BB ,
我book咗董曉芳醫生, 見到好多bk sister話佢幾好,而且沙田比較方便我, 佢尖沙咀,沙田,仁安都有得睇.

大宅

好媽媽勳章

咁你睇完董曉芳醫生, 記得上黎俾d竟見呀~我住港島區, 沙田唔係好方便...

大宅

高齡產婦,
我都係try左成年都唔成功,我今個月尾都book左睇董醫生,希望成功啦

大宅

hi all,

我同你一樣成日比d親朋戚友問"仲未有呀???努力d啦!!!"真係好難受;我仲諗住唔做嘢專心生bb,睇埋e生睇咗幾個月,點知都係得個桔,本來今個cycle以為有機啦,keep住高溫十幾日,點知今日係day33,突然變day1,唉......流啡呀,當堂 :-( :-( :-( 咗出嚟,我明天去e生度覆診,依家決定放棄,唔去喇!!! :-(

男爵府

好媽媽勳章

nicole722

check pm pls
~~~~~~~~~~~ 我們的雜果兵團 ~~~~~~~~~~~

大宅

hi jelly123,

Thanks a lot!!! :-( :-( :-(

伯爵府

軒軒bb,
妳可以check吓 dr tay or 周美仙醫生, 好多bk sister 都話好, but all are in kowloon.

liapril,
妳係唔係first visit? 可唔可以睇完返來update吓,我好心急, 但要book到六月中先有得睇.
妳在那裡睇呀?

nicole,
唔好灰心啦 大家加油呀!!

複式洋房

Dear Mona,

Please check PM
靚靚mona 寫道:
Dear M34,

你的無奈、失望,我好明白,加上你已經做了那麼多努力。有時我覺得有沒有bb其實是個天決定的,『命裹有時終須有、命裹無時莫強求』,請你別誤會我不是在撥冷水,我是希望你可以振作一點吧,你應該放鬆一點,或是可能是你太緊張,所以才沒有成功呢?我見有很多bk 媽媽,她們說一放鬆自己很快就成功了,你可能試一下這個方法,成功是屬於有毅力的人,亦是上天給你的考驗,只要能過關,成功就是你,我精神上支持你,加油

我都是試了很久都沒有成功,可是我從來沒有感到不快樂,因為我是一個很相信緣份的人,我覺得我命中如果註定是有小朋友的話,他遲早會來找我的,只是現在時間未到,就由他吧,緣份不是可以由我們控制,希望可以解開你的小小心結,想找人聊天,你可以pm給我。

mona

水晶宮

我現在都15, 16, 今年34, 有個快5歲仔仔, 三月份先想有第2個, 試了2個cycle都唔得.......我唔係講風涼話.....因為上一個攪咗超過一年先有, 我同老公好健康經常跑步打波, 驗過又正常但都咁難有, 呢D嘢真係要由上天安排。

我本身好支持版主的決定, 隨着自己年紀增長要顧慮的就雙倍增加,今個cycle忽然唔想試, 因為突然發現自己的經濟壓力好大, 生多個負擔唔起, 家庭收入得4萬多, 供車供樓加工人, 我同老公尚有爸媽要養,而家先剛剛好, 好怕到退休時個細路仲讀緊書等.......

好煩

大宅

hi 高齡產婦,

Thanks a lot!!!

別墅

i am 高齡產婦 too if I do have bb.. but I do not have any at this moment... approaching 34 la

首頁

尾頁

跳至