自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

setrea 發表於 22-10-29 10:02
近排真係身邊多咗好多人中,好多係少出去食飯或唔出去食飯嘅都中
...

大吉利是講句,我兩公婆返工日日出街食都未中

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近排真係身邊多咗好多人中,好多係少出去食飯或唔出去食飯嘅都中
...

大吉利是講句,我兩公婆返工日日出街食都未中

男爵府

Nbs 發表於 22-10-29 11:50
我老公暫時都可以,佢無喉嚨痛,係低燒同少少咳
我預我會中嘅,不過未有唔舒服,就玩住先喇
...

我一家都係中呢隻款

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Nbs 發表於 22-10-29 12:09
係呀
我仲要準備咗40 份禮物仔比佢halloween 返學校派。。。我都好失望
...
不過都可以教小朋友唔係樣樣野都可以順風順水,所以要學識珍惜

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

多飲暖水,盡量爭取休息!

祝早日康復!

水晶宮

畀面勳章

Nbs 發表於 22-10-29 09:56
之前喺其他post提過,我同屋企人同男家女家連工人total 20+人只有一人中過,終於今日輪到我哋喇。
生活好似 ...

面膜不妨做下,運動就未必做到了,新冠係攻擊個肺,發燒周身痛的話,拉下筋有幫助

男爵府

我9月中過,一家4口只我一個中,打齊針只需要隔7天,時間其實好快過,食food panda、打機、煲劇,不過過程係幾辛苦,我咳得多但冇喉嚨痛,不過慘在胸骨痛足2個幾月都未好。祝早日康復

水晶宮

Nbs 發表於 22-10-29 09:56
之前喺其他post提過,我同屋企人同男家女家連工人total 20+人只有一人中過,終於今日輪到我哋喇。
生活好似 ...

下次唔好答呢啲post啦,小氣呀
祝早日康復!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

早日康復

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

早日康復呀!您都要保重

水晶宮

20162016 發表於 22-10-29 15:10
下次唔好答呢啲post啦,小氣呀
祝早日康復!

Haha 其實我都諗過
不過我答唔係想懶勁,係想大家唔使太緊張
眼見呢3 年covid 其實誘發咗好多焦慮/潔癖/情緒問題出嚟

琴日我地先喺到講,幾時會中,未中反而仲囉囉攣

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

早日康復

伯爵府

回覆樓主:

保重

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

Nbs 發表於 22-10-29 15:26
Haha 其實我都諗過
不過我答唔係想懶勁,係想大家唔使太緊張
眼見呢3 年covid 其實誘發咗好多焦慮 ...

我一家都未中, 但係我冇以前咁嚴謹, 會出街tea下, 反正只我一人小心都冇用, 阿仔班中已有三個中了, 加上佢日日出去食lunch, 仲高危。

水晶宮

esmehouse 發表於 22-10-29 14:35
不過都可以教小朋友唔係樣樣野都可以順風順水,所以要學識珍惜

係呀
佢一諗起又喊
我都教緊佢"too bad thats life"
同埋佢識得話返咗學都無人知啦
我又教埋佢無人知唔等如可以做"壞/錯"事。。。

esmehouse    發表於 22-10-29 22:30

水晶宮

wtcys 發表於 22-10-29 16:38
我一家都未中, 但係我冇以前咁嚴謹, 會出街tea下, 反正只我一人小心都冇用, 阿仔班中已有三個中了, 加上佢 ...

我老公都係堂食中,但佢返工又唔可以唔堂食
佢話隔離枱嗰人係咁咳。。。

珍珠宮

可能要全香港人,每人中一次先安樂。
如果响內地,拉人兼封艇

寶石宮

2024年龍年勳章

...

真係唔知點解
幸福可以好簡單

珍珠宮

我發覺屋企十三歲以上家庭冇咁易中,反而老人家十二歲以下真係比例上較易中,冇根據,只係見身邊朋友個案

首頁

尾頁

跳至