自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

my005 發表於 21-4-8 21:35
對。
吓!而家改左7+7咁好嘅

珍珠宮

sharon26788 發表於 21-4-7 17:48
我老公3星期前係珠海隔離,最早果班車過去,10幾個人,仲可以揀酒店,第一架車係去住複式500幾,好多人揀第 ...
請問你知吾知300蚊間酒店叫乜名?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

希望打完針check埋唔洗再隔離

侯爵府

回覆 sharon26788 的帖子

請問隔離時可唔可以同老公又或仔女同房呀??

kckammy

大宅

要追呢個PO,好有用。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kckammy 發表於 21-4-9 09:27
回覆 sharon26788 的帖子

請問隔離時可唔可以同老公又或仔女同房呀??

若仔女唔大,朋友話可以一房喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

朋友政府車車到佢返屋企,跟手有人响佢屋企前後門裝左CCTV,再加封條,佢話好似睇戲抄家嗰款封條,確保朋友無得出去喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

咁我問佢有無得叫外賣呀?佢話佢無叫外賣,所以佢唔知。

而佢係叫佢啲附近親戚,响佢返到前買定幾日食物放雪柜咋。

大宅

回覆樓主:

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

loved 發表於 21-4-9 09:12
請問你知吾知300蚊間酒店叫乜名?

老公話「星耀酒店」

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kk80400 發表於 21-4-8 21:48
佢去武漢......見佢去咗茶顏悅色, 但好失望佢冇買.....可能要排成8個鐘啦, 佢就係影下間舖
...

而家微團可以送落香港,150人仔一杯

侯爵府

loved 發表於 21-4-9 09:08
吓!而家改左7+7咁好嘅

深圳有屋可以申請,不過好麻煩,唔可以有其他人

侯爵府

rolandbb 發表於 21-4-7 21:47
若果係公事要去廣州,首先都係要响深圳灣過關?廣州地址可唔可以填公司地址?咁樣的話會唔會派去廣州D酒店 ...

一定係深圳隔離

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sharon26788 發表於 21-4-9 13:44
而家微團可以送落香港,150人仔一杯

哇 係咪真架?人地排隊要800人仔杯喎,150人仔平好多喎,不過都唔敢買,話哂係奶類品,送到香港會變
日本の平安を祈ります

侯爵府

kk80400 發表於 21-4-9 14:17
哇 係咪真架?人地排隊要800人仔杯喎,150人仔平好多喎,不過都唔敢買,話哂係奶類品,送到香港會變
...

真,好多港人食開牌子雪糕雪條都可以落嚟,中午到屋企乾冰都仲有,雪條仲出緊煙,硬過放我雪櫃

珍珠宮

sharon26788 發表於 21-4-9 13:42
老公話「星耀酒店」
Thank you

珍珠宮

sharon26788 發表於 21-4-9 13:45
深圳有屋可以申請,不過好麻煩,唔可以有其他人
明白,吾該曬

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sharon26788 發表於 21-4-9 14:24
真,好多港人食開牌子雪糕雪條都可以落嚟,中午到屋企乾冰都仲有,雪條仲出緊煙,硬過放我雪櫃:ha ...

E..... 又真係得甘喎 係微信?
日本の平安を祈ります

侯爵府

kk80400 發表於 21-4-9 14:54
E..... 又真係得甘喎 係微信?

係啊,微信團購

珍珠宮

sharon26788 發表於 21-4-9 15:00
係啊,微信團購

個apps叫微信團購?
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至