跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 #37 曉晴 的文章

今次正常, 大約30lbs, bb 38 wks提早開刀 10/3 , 重3.8 kgs. 如果足月,應該重過家姐. 但今次我陀得好辛苦, Dr 又話bb size 大咗 2 wks, so 提早開刀

男爵府

早~

原文章由 Noelmama 於 08-3-17 22:58 發表
今次正常, 大約30lbs, bb 38 wks提早開刀 10/3 , 重3.8 kgs. 如果足月,應該重過家姐. 但今次我陀得好辛苦, Dr 又話bb size 大咗 2 wks, so 提早開刀

咁你有無打妹妹pat pat呀? 咁曳豬豬~

係呢, 仲未見ak出現~~

大宅

如果唔提早開刀,等足月生,咁第2日o既報紙頭條,應該會係...

剖腹產巨嬰 破開埠紀錄
港產婦誕下20 磅小公主

別墅

回覆 #42 一一B 的文章

早晨呀咁多位,

唔好意思, 遲到添 !!

noelma, 恭喜晒...祝bb快高長大, 身體健康, 聽聽話話...家姐有無幫手湊bb呀, 佢實好開心啦!!

別墅

noelma, 恭喜, 恭喜!!! 多咗個bb, 喺咪好開心, 生活充實咗好多好多呢??!!!! 祝bb身體健康, 身心愉快!

小祖, 嗰兩間都係我佬同我的母校, 比較有信心, DBSPD係直資, 而我母校係官立小學.

別墅

冠樂尋日打完流感針,而家發緊燒呀,唔知會燒幾耐呢?
我個名叫樂樂b,媽咪最鍾意叫我做蕃薯b嫁!

大宅

回覆 #1 yokomama 的文章

大山

咦...你尋日又話等過完大海玩先打o既?

醫生話打流感針後發燒,10先得1個。估唔到冠樂同子韜一樣咁「幸運」!!!

上次子韜打完後第2日開始燒,大半日就退~

[ 本文章最後由 小袓 於 08-3-18 18:52 編輯 ]

大宅

眨下眼停課已經有一個星期喇~想請問各位小怪獸日日響屋企點打發時間?搗蛋?睇電視?定其他?

大宅

Hi, 咁耐無見, 各位好嗎???

我諗我應該係最遲個位啦, 呢排好多野做呀, 仲要阿仔咁早就放假, 真係攞我命!!!

上星期日,阿仔學校搞咗返去福田考劍橋英文, 晨早6:00就出發, 點知去到過關至發現阿仔個回鄉証已過期, 惟有等到9點即場做個臨時証, 之後自己再打的去學校, 個日真係累到我想死呀!!!

noelma,

恭喜晒, 阿妹似唔似家姐呀!!!

別墅

回覆 #1 小袓 的文章

我屋企的怪獸咪日日響度睇電視 - 兒童台, DVD, 玩佢嘅Thomas火車囉~
:;pppp:

大宅

回覆 #2 EmiCheng 的文章

Emi

你返黎拿!!!!等左你幾日喇~我仲以為你改左電話無收到我sms...

定殷學校又幾好喎~安排學生考劍橋英文試,咁要唔要比錢架?同埋點解要去到福田咁遠?

係呢,出年9月定殷就升小一喇喎,你有無考慮報考邊間學校?

大宅

小祖,

子轁近排好嗎, 有無俾係嚇親呀!!!
定殷幾好, 只不過係又曳咗同成日駁咀囉!!!

因佢參加咗學校搞架劍橋英文興趣班, 所以就有試考!

至於小一, 我地梗係希望入到油麻地天主教或陳守仁啦!!!

別墅

Emi,

好耐無見啦!! 諗起定殷駁咀真係好攪笑!!

係呢, 想問下大家有無買邊款椅比佢地坐嚟做功課架, 有無好介紹??

大宅

襯家

暫時為止子韜寫字做功課都係響餐檯上進行,坐自己將Highchair law。佢將Highchair可較高低,而且由細坐到大都得,所以我無話特別買檯椅比佢呀。

你有無去反狗城睇下?另外,中環ToysClub我知有兒童書檯仔連椅賣。你得閒去睇睇丫~

Emi

子韜無比我嚇親,嘻嘻。因為佢仲嘈過我~佢把口,唔停架!自己一個人玩,都可以不停發出噪音,扮車聲...火車聲...同咇咇聲,煩死!!!

定殷細個時駁咀已經好叻~家陣佢再大d,無估錯佢應該日日激到你成隻生蝦咁...

[ 本文章最後由 小袓 於 08-3-19 11:40 編輯 ]

男爵府

大家好~ 請收pm.

男爵府

原文章由 akwong 於 08-3-19 10:57 發表
係呢, 想問下大家有無買邊款椅比佢地坐嚟做功課架, 有無好介紹??

我o係trendyland買左d摺檯櫈比佢做功課咋.

男爵府

emi,
好耐無見喇~

大宅

ak,

妹妹依家幾大同幾重呀, 蓁蓁係咪仲係好enjoy湊妹!!

你去megabox 架Spotlight睇呀, 佢d卡通木枱椅好靚架, 如果要淨色就去姨媽傢私啦!!

11b,

細佬依家仲有無咁易咳呀!!!

男爵府

原文章由 EmiCheng 於 08-3-19 13:30 發表
11b,

細佬依家仲有無咁易咳呀!!! ...

托賴尚算ok.
係12月同1月都試過咳, 睇左兩三次, 食埋抗生素先得, 不過比起最worst時, 已經touchwood好好多喇.

咁定殷呢?

男爵府

原文章由 一一B 於 08-3-19 11:47 發表
大家好~ 請收pm.

thank you

首頁
12345...7

尾頁

跳至