想生BB

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

py903,
你身體都幾弱,但你都好勁呀! 終於都得咗.
我未有,但好心急因為age問題,可能我會考慮下做IUI先.
bobochow

男爵府

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO经验分享

christmaslily,

Pls check PM, thanks!
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我都想要你個中醫呀。。。我都想做"高龄"產婦呀!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

別墅

恭喜你,呢段時間記得萬事小心,祝你生個健康小寶貝
christmaslily 寫道:
(我的PC只能打简体中文,SORRY!)

等了4年多了,我终于可以在这里同各位BK姐妹分享BINGO的喜悦。我同无数希望怀孕的姐妹一样,为了生BB,任何方法都试,由最初普通妇科,到帮衬私家不育,IUI, IVF, 从满怀希望,到失败,失望,伤心,放弃,从相信科学,到信命,风水,求神许愿。。。。我以前对中医不以为然,去年开始中医调理,半年后终于成功自然怀孕,现在已经10周,预产期是明年1月。我已是高龄,在我已经用平常心去面对自己生儿育女时,BB悄然来临,我和HUBBY无比欢欣和感恩,同时我真诚地多谢BK姐妹,多年来陪伴我度过低落的日子,互相鼓励,教我各种方法,解答我疑问,我对不育的认知,大部分都是从BK姐妹处学的。不育这条路好艰辛,幸得到你们的扶持,我才成功。所以,各位姐妹特别是准”高龄”妈妈,不要灰心 ,不要放弃,加油呀!祝早日得尝所愿!

別墅

py903,

恭喜你,你都要小心身體,吾好追車,搬重野,吾好凍親,小心飲食....take care
py903 寫道:
bobochow,
我自問無christmaslily咁偉大, 我曾經都想過放棄, 唔想再做第二次ivf........ 三年前唔知點係, 特然好想生bb, 但我身體一向都唔好, 經常性貧血, 一年入醫院輸血兩至三次, 子宮有個廇, 又唔可以切(廇), 自己試左一年都唔得, 醫生說....我咁好難自己有, 所以兩年前第一次做ivf...失敗了, 旦旦唔大, 無心跳, 仲攪到細菌感染, 變成腹膜炎要入醫院....好慘, 之後我個私家醫生係咁叫我調理好身體再試過, 呢兩年他不停叫我, 我就懶懶間, 又怕, 又驚, 竟然係個醫生....唔係老公或99, 因為我係qm做政府, 他說很多人想做要等好久, 所以到今年四月尾我又再放第二次旦, 兩星期前巳照到心跳, 但醫生說, 雖然有心跳但仲好細, 明天又再反qm check, 希望有進步啦, 當然以我的身體仲有很多關要過.....一齊努力啦 咁你呢, 又分享下.

複式洋房

eebabybaby,
多謝!! 我會努力也會小心! 你呢......有了bb未? 又有無心路歷程.

複式洋房

bobochow,
我真的唔勁......只係傻下傻下咁...好彩掛! 我由開始放旦到現在每天都和bb說: {你由一粒旦旦開始, 我好似沒有機會問你想唔想來呢個世界, 如果你唔想就自己離開, 如果想留底就乖乖地, 一起努力健康成長, 我會盡力給你一切一切!}
你都要快些決定, 因我都唔細 , 希望你iui一次成功! 祝福你

複式洋房

10週啦......現在怎樣, 辛苦嗎? 請問你跟著下來是否有很多checking要做, 因我係QM做IVF的, 都唔知係唔係所有checking都係QM做. 你是否看私家?

複式洋房

hi py903 和各位姐妹,多谢祝福。
我很感恩,从验到有左到而家,我一D捂舒服都无,食得训得,每日都返工,仲好忙添。只是成日去厕所,捂忍得,试过争D濑添 中医比我D安胎药捂错!

PY903,恭喜你呀,IVF 成功左!我过两个星期就CHECK OSCAR。希望顺利啦! 听医生讲之后仲有TEST要做,因为高龄

我是看私家,我做野好忙,无时间排公立。你几周呀?照到胎未?

複式洋房

放心啦, 你過兩星期check oscar 一定無問題, 我會祝福你的 到時check 完上來講下係怎樣, 等我有個心理準備!
你工作咁忙, 記得抽多點時間休息.

我和你一樣成日去厕所, 試過最勁一晚到早上8點共去過5次 :-( 今日反QM check 完 bb 比兩星期前大個左, 現在8週, 醫生說ok, 巳有心跳, 又過一關 , 過兩星期再check多次, 如果一切順利才轉去產前.

所有BINGO的準媽咪一齊努力啦

複式洋房

karenyeungchu, cuteb, jo10, pinkypiggy, littlelam88,

pls check pm.

複式洋房

恭喜哂! 我已是超高齡, 而且上兩介月剛流產. 不過我會再來.
可否PM你個中醫資料給我. 一齊努力啦! 祝妳事事順利喔!

民房

Christmaslily,
Would you mind pm your chinese medical doctor to me as well?
Million thanks!

民房

Dear christmaslily,

Can you also pm the info of Chinese ec to me. Thanks! :lol:

複式洋房

py903,
我7周CHECK到心跳,激动到喊。。。 :lol:
我除左返工,其他一概不做,成个大爷甘喀啦 你有无食业酸和补品?

複式洋房

恭喜哂! 可否PM你個中醫資料給我.

Thanks!

複式洋房

我第一次反QM check, 醫生話見唔見到心跳呀, 閃下閃下個到, 其實當時我又驚又喜, 什麼都看不到, 只能睇到一粒黑白色雪花物體, 到7週去私家醫生時, 他教我怎樣睇.....見到及聽到心跳聲就好開心, 有小小眼濕濕..... 昨天反QM check 又大過左, 醫生說都ok, 過兩星期反去再check. 現在每天除了瞓就是食, 都係什麼也沒有做, 我未有b前巳開始吃葉酸及鈣片, 到7週時私家醫生仲加多隻維他命給我, 初期仲有飲花膠湯, 現在無啦, 因為飲到怕, 開始覺得好飲 現在多數飲魚湯....覺得好好味 比前食多左生果, 每日飲奶一大杯仲有一定食旦 你呢有食什麼, 交流一下.

大宅

Re: 各位准”高龄”妈妈,不要灰心 – BINGO

christmaslily :
希望你生個肥肥白白, 健健康康的BB,
你好幸福呀 !, 能夠成功 ! 小心身體, 不要給自己太大壓力,
你可否介紹你的中醫給我, 我都想調理身體生BB,
Thank you !

複式洋房

MICKY0205 AND TRENDY, PLEASE CHECK PM。

PY903,我D饮食同你差捂多,我有食燕窝同OR胶。暂时未食钙片,饮奶应该够钙呱?

你捂使返工嘎,好幸福喔

你会私家定政府生啊?预产几时?相信你同我一样都赶到做猪妈妈

仲有,我平时D裤已经擆捂到,但又未擆到孕妇衫,点算

大宅

Chrismaslily,

Can you PM me too, I have been trying for 4 years to get preganant too. :-(
We share, pray and support for each others, come and join us!
哈拿小組 
主辦:香港教會更新運動
對象:經長時間等候生育,經歷懷孕困難的女性(已信主或未信主均可)
日期:每月第二個週六2:00 pm – 4:00 pm

首頁
12345...12

尾頁

跳至