自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 雪~bb 於 09-3-26 17:38 發表
唔好話擺野起門口啦
有次我去媽咪屋企
咁咪除鞋入屋
走果時對鞋俾人偷左一隻呀
但其他幾對又冇俾人偷
唔知點解而家d人咁賤格架~
偷一對我當你冇錢買鞋都算
偷一隻....你單腳架咩 ...

我諗佢都係有心整蠱居多:;pppp:我都試過成對高踭鞋俾人偷咗,攪到我第朝返工幾乎無鞋著

大宅

如果樓主放休隻羊響門口樹, 唔知會唔會比佢順手牽埋呢?
我之前都試過放地墊係走廊門口, 點知第二晚返屋企唔見響地下, 原來洗地, d清潔工人攝咗係鐵閘, 但, 第三朝出去返工就唔見咗, 就見到係轉彎間屋門口 (我住y形公屋)

男爵府

原帖由 anita0725 於 09-3-26 19:05 發表
如果樓主放休隻羊響門口樹, 唔知會唔會比佢順手牽埋呢?
我之前都試過放地墊係走廊門口, 點知第二晚返屋企唔見響地下, 原來洗地, d清潔工人攝咗係鐵閘, 但, 第三朝出去返工就唔見咗, 就見到係轉彎間屋門口 (我住y形公 ...

咦~~都好明目張膽噃﹗

水晶宮

我屋企都係擺傘住門口個傘架到架..
不過會經過我屋企得樓上果家人..所以唔擔心, 同埋平傘咪擺出面囉, 貴野自己收埋落床下底!

子爵府

畀面勳章

我以前唔係住樓係住屋,一梯得兩伙,我住3樓,2樓得一伙地下更唔會用我地條樓梯,我對面屋果家乞兒經常偷我d遮...我d遮又唔係貴野,總之次次落雨天前後都唔見一把,有次仲要撞到對面屋個女人個阿媽用緊我把遮(佢媽久唔久會來探孫)點解咁肯定係我?因為把遮係印左我99間公司名...:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

其實放野o係走廊真係唔係幾好,
好似我隔離屋咁,
日日放對污糟鞋出黎,
仲要對住我門口,
我真好好想掉鬼左佢!!!!!
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

首頁

尾頁

跳至