在職全職

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

Re: 有無住大圍媽咪

Dora830

你好。上年我個仔讀K1時,佢有眼濕濕,校車姨姨安慰佢,過幾天就無事了。
請問你在那裏上校車? 我在大圍火車站。校車部不肯在我家設站,我要搭多一程村巴,非常不方便。原本想考慮其他保姆車,但又無門路。

大宅

Hi~~

我住美城苑, 係全職媽咪, 阿仔歲半, 不過我想兩歲比佢讀幼兒園, 然後搵返野做, 歡迎我嗎?
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

大宅

jeanniecheng ,

聽人講培正係一條龍, 校風樸素, d學生品德好好個喎, 請問難考入嗎? 要坐幾耐校車呀?
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

別墅

Hello !!~~~~ GRCFAMILY,

I also live in "" Ka Tin Court ""...... he he ^^

別墅

jeanniecheng 寫道:
Dora830

你好。上年我個仔讀K1時,佢有眼濕濕,校車姨姨安慰佢,過幾天就無事了。
請問你在那裏上校車? 我在大圍火車站。校車部不肯在我家設站,我要搭多一程村巴,非常不方便。原本想考慮其他保姆車,但又無門路。

hi!! jeannie :

我個囡不是讀培正的. 因為面試時單獨見老師所以哭,fail..:mrgreen: 我o地考唔到... 不過當時考到都唔知點算 婆婆話她太小,搭校車辛苦喎... 所以最後在婆婆樓下返幼稚園(婆婆在樂富住的). 今年K2了. 她上學很開心的. 不過我姑奶的女兒是讀培正的.

DORA

複式洋房

型男卓培:

培正幼稚園d學生可以全部直升小學 (這是我選培正的主要原因之一)。但中學就唔係,不過都有一個很大的百分比是留給小學的。

培正面試是一組小朋友一起玩,老師從旁觀察和問問題,家長在外等候。我覺得這樣小朋友便不會太害怕。只要小朋友不哭就可以了。

我在大圍火車站上車的時間是8:15am,校車應該是8:45am左右到學校。我覺得ok。不過放學就耐d, 我在希爾頓中心落車,要45分鐘車程。

複式洋房

Dora830

請問你個囡是不是交由婆婆照顧的,那麼你放工會唔會接返屋企?
我個仔以前未讀k1時都是由婆婆照顧的,週末我才接返。

男爵府

GRCFAMILY 寫道:
Hi looby,

我個女叫瑤瑤﹐應該同你個女同班﹐有時間大家聯絡下﹗

CRCFAMILY:
Hi!
係呀!我囡囡同瑤瑤一班!因為成日聽到李主任叫瑤瑤!
皮膚好白,臉圓圓,長頭髮o個個就係我囡囡,
:mrgreen:

洋房

Hello, 我住顯徑, 個女今年四歲, 讀緊N3, 得閒傾下計。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有一個小朋友讀美林村道光k2
一個小朋友在丁孫惠珠讀N1

大宅

Hi, adaleung,
我也是住在大圍的,請問美林邨道光和丁孫惠珠好嗎?因我也有小朋友想報讀。謝謝﹗
adaleung0716 寫道:
我有一個小朋友讀美林村道光k2
一個小朋友在丁孫惠珠讀N1

大宅

adaleung0716,
我之前住過大圍村, 唔知我地有無見過面呢? 我都想幫阿仔報丁孫惠珠, 不是要等到出年3月

複式洋房

Hi looby,

你個女叫什麼名呀﹖佢番學慣唔慣呢﹖

男爵府

Looby, GRCFAMILY

有沒有睇手冊,10月21日是親子旅行日.你會唔會去呀?我會預早請定假去.

別墅

Jeannie :

我囡囡是星期一至五在婆婆家,星期五晚回大圍,星期日回婆婆到. 平日我有二天在我媽家留宿的. :lol:

不過現在開始頭痕.. 小學想她回大圍住但放學又沒有人可照顧,很煩呢 :cry:

所以開始考慮有什麼安排方法了

Dora

別墅

Hi!! 穎mami :

做咩你隻"哈母太郎" 個樣o甘驚?? :mrgreen:

男爵府

hanako 寫道:
Hello !!~~~~ GRCFAMILY,
I also live in "" Ka Tin Court ""...... he he ^^

我都係住 Ka Tin Court 架!

dora830 寫道:
因為面試時單獨見老師所以哭,fail..

我個囝上年都考過,佢冇喊,不過都係fail!

穎mami:
hello,係到又見到你!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

[quote]
mak 寫道:
Hi, adaleung,
我也是住在大圍的,請問美林邨道光和丁孫惠珠好嗎?
我feel 好二間d teacher 都好細心好
道光都好不過小朋友有好多faction都要家長一齊造又好多時都要戴物品,不過d faction 都能令小朋友學好多....
而丁孫惠珠令我仔仔學懂自己吃飯,村鞋......etc.
學懂自立 ?-( :-P

複式洋房

Hi heiB,

我有睇手冊﹐但唔見有旅行日﹐會唔會K1同K2唔一齊去呢﹖等我今晚再睇下﹐如果有﹐我梗去啦﹗

男爵府

在手冊的第一頁,有全年的活動.好似Yiu Yiu 今早要將手冊交回學校的.你星期五再check check.

首頁
12345...9

尾頁

跳至