自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

如果陳太咁講, 又真係失哂分, 得意忘形過頭. 可能佢選舉時真係好大壓力, 而家好似吐氣揚眉咁. 講真對手都唔係咩善男信女. 陳太一話出選, 以前手袋黨/手帕交個個失蹤, 你都咪話唔心淡.

原文章由 March 於 07-12-4 14:19 發表

頭先聽收音機新聞,呢句說話係完全出算陳XXX 把口 聽完後覺得佢好無品格。

大宅

我只知有機會比佢得志, 一定會語無倫刺

原文章由 Sania 於 07-12-4 14:24 發表
我唔知其他人點, 但我希望陳太羸係因為我唔想葉劉選到. 唔想香港立法局太傾斜向某一方. 至於支唔支持陳太, 現在言之尚早, 要睇陳太呢八個月表現.

P.S. 我唔係香港選區, 我只係幫口叫人轟葉劉出議會. ...

洋房

原文章由 lumlum_mum 於 07-12-4 14:27 發表
咁前文後理係點?

講清楚d, thanks

咁我又無聽到前文後理,
因為TVB新聞一播第一句就係陳太把聲:
「呢d係咪叫跌落地拿返咋沙呢?仲有幾個月就下年選舉,民主派會小心研究步處 ...」

至於呢d係指咩?

就唔多知,
但新聞話係指葉劉喎。

洋房

陳太都一樣遮

原文章由 鳳梨 於 07-12-4 14:28 發表
我只知有機會比佢得志, 一定會語無倫刺

洋房

原文章由 Sania 於 07-12-4 14:28 發表
如果陳太咁講, 又真係失哂分, 得意忘形過頭. 可能佢選舉時真係好大壓力, 而家好似吐氣揚眉咁. 講真對手都唔係咩善男信女. 陳太一話出選, 以前手袋黨/手帕交個個失蹤, 你都咪話唔心淡....

所以陳太尋晚上商台李慧玲個節目,
佢話第一個要多謝的人係任關佩英,
因為第任關佩英一個撐佢~~

之前助選活動任關佩英都搞到陳太喊哂

男爵府

我都覺得佢太得意忘形, 其實佢今次都係險勝, 應該大方d, 有d氣度. 見到宜家d政客個個都係咁, 全部都係口舌之爭既多, 做野既少, 亦都好唔理性, 得個嘈字, 真係心淡, 所以我零願唔投票, 無邊個選得落手.

[ 本文章最後由 G-Ma 於 07-12-4 14:42 編輯 ]

男爵府

前文係主持人問陳太, 葉太話打破左6:4定律, 仲有好多得著, 覺得自己已經win左. 跟著陳太就講左番咁既說話.
的聽完之後打左個突, 點解咁無風度既.

大宅

陳太話葉太"跌落地拿返咋沙"

陳太話葉太"跌落地拿返咋沙"我都聽到,葉太話笑容唔夠人好,職位唔夠人高,兩家都有壓力度至語無倫刺.

禁止訪問

子爵府

咁係因為今朝商台(8點幾)個主持話

葉劉對住咪前咁樣講

" 都無咗6 4 喇 哪諗吓, 我都係拎到4成半,佢都係拎5成半之嘛 ",個主持緊主話"佢都係咁 吓.. 其實係宣告緊自己勝利+喎"

咁問陳太有乜回應, 咁陳太先咁樣回應....

"唔.....哩啲係咪跌落哋那揸沙呢? 我個得無雖要揣測........."
係有前因先會咁回應....唔係無端端拎個彩.....

(我今朝都聽晒)
原文章由 yvomak 於 07-12-4 14:22 發表
我喺收音機聽新聞時訪問陳太時講既! 絕對事實!

[ 本文章最後由 heiheikeikei 於 07-12-4 15:01 編輯 ]

子爵府

政客都係人, 都有情緒表達. 呢個選舉工程都唔係咁易頂, 連呢兩位咁有經驗既阿太都失言. 可想而知.

禁止訪問

男爵府

原文章由 blee427 於 07-12-4 14:41 發表
前文係主持人問陳太, 葉太話打破左6:4定律, 仲有好多得著, 覺得自己已經win左. 跟著陳太就講左番咁既說話.
的聽完之後打左個突, 點解咁無風度既.

今朝我聽住收音機。
陳太講這番,回應主持問她, 葉劉說自己打破「六四定律」, 贏了十四萬票。
對方( 即泛民)都派出最大張皇牌出來----言下之意,是自己,如她所言, 「真的贏了」:mrgreen:

我聽了不只一次葉劉的「勝利宣言」:mrgreen:
不只輸了當日講, 昨天一樣講。今日早上都講:mrgreen:

這是輸了 該有的風度? 不正是「跌左落地拿番『炸』沙」?

有民建聯強大back-up, 預計十四萬鑼票,都可以少咁幾千

葉劉, 到底意難平:mrgreen: 她可以改變衣著,改變不屑表情, 不過, 諷刺的言語,到底改不來。

我聽完她的「勝利宣言」才打了個突。:mrgreen:

[ 本文章最後由 小米米 於 07-12-4 15:01 編輯 ]

洋房

回覆 #1 小米米 的文章

Come on! 大方 d 啦!:mrgreen:

伯爵府

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

原文章由 a1234 於 07-12-4 14:55 發表
Come on! 大方 d 啦!:mrgreen:

你唔好傻啦:mrgreen:
我不會跟葉劉一般見識。:mrgreen:
輸左咪輸,反正明年佢點都入局, 何不挑釁說對手搬出皇牌,都只係贏自己咁少, 又說自己打破六四定律呢?
come on, 放過洋回流, 不是學曉洋人得風度?

我見有人唔清楚陳太說「跌左落地拿番『炸』沙」的前文如何, 我咪告訴大家我今朝聽到甚麼。:mrgreen:

禁止訪問

子爵府

咁係因為今朝商台(8點幾)個主持黃永話 :

葉劉對住咪前都係咁樣講 :

" 都無咗6 4 喇 哪諗吓, 我都係拎到4成半,佢都係拎5成半之嘛 ",個主持緊主話"佢都係咁 吓.. 其實係宣告緊自己勝利+喎"

咁問陳太有乜回應, 咁陳太先咁樣回應....

"唔.....哩啲係咪跌落哋那揸沙呢? 我個得無雖要揣測........."

我有成段錄音㗎....

男爵府

原文章由 babesiu 於 07-12-4 15:01 發表
輸咗都唔洗頭dup dup咖吓嘩? 我估葉太咁講只係向選民交代同作賽後檢討, 為下次選舉再好好準備姐. 唔覺得佢係唔服輸或衝著陳太而講bor.

我只是原文交待葉劉如何說自己而已
她是否不服輸? 是否需要三番四次講:
對方都搬出最大那張皇牌出來, 我已經打破左佢地的「六四定律」,我覺得自己贏左……

如果陳太單單一句「跌左落地拿番『炸』沙」都可以令人覺得她不是, 我真的不知先挑釁人家「對方都搬出最大那張皇牌出來, 我已經打破左佢地的「六四定律」,我覺得自己贏左……」
的葉劉應怎形容。:mrgreen:

男爵府

原文章由 heiheikeikei 於 07-12-4 15:03 發表
咁係因為今朝商台(8點幾)個主持黃永話 :

葉劉對住咪前都係咁樣講 :

咁問陳太有乜回應, 咁陳 ...

多謝你啊

有沒有link?

以正視聽。

首頁
12345...8

尾頁

跳至