跳至

首頁

尾頁

公爵府

原帖由 NO.1YUET 於 10-1-9 01:58 發表
上書房very good.

無錯,阿仔剛畢業, d老師真係好有愛心的.
啟思....太商業化了, 聽聞d老師流動性都幾大.

男爵府

學費同雜費幾錢一學期?

原帖由 bkfans123 於 10-1-14 22:30 發表

無錯,阿仔剛畢業, d老師真係好有愛心的.
啟思....太商業化了, 聽聞d老師流動性都幾大.

民房

有無媽媽睇過梁漢輝醫生?真係

http://finance.discuss.com.hk/vi ... mp;authorid=3904262

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

hi all, I will give birth to my 3rd baby, nice to meet you. I live in block 27.

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

我個大女都讀緊上書房, 佢都讀得好開心! HFC啟思我就唔清楚.

原帖由 LittleKids 於 10-1-11 18:59 發表
上書房的老師有愛心和耐性,但啟思的老師態度不是很友善。

複式洋房

我住係43座, 囝囝啱啱3歲, 以下係我O既經驗:
我可以話啟思完全唔得, 老師無愛心, 我親眼見到D老師呼渴D學生, 仲惡過我地鬧仔. 我個小朋友返咗幾日就唔肯返. Admin 又唔得, 返學之前問Admin買書包, 佢話去學校有得買, 去到先話返學第一日老師先比個我地! 問佢第一日應該著咩校服, 佢話著校服&黑鞋(即唔係運動服), 但我一返到學校, 見到其他學生居然著運動服!!!!都算, 但入到課室, 個班主任問我點解唔著運動衫!仲有好多......

大宅

啟思出次開放日有去睇過, 不過沒有機會問老師上學情況. 之後又去了路德會.
現在等路德會interview.

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章

Hi~ 你地好! 我住Blk 28
我有朋友又係住杏花...佢都話啟思完全唔得...老師無愛心...聖道明就貴得黎唔值...
所以我揀左路德會...都係有朋友推薦讀過好

大宅

HI, 我唔係住正喺杏花村, 但係都住柴灣, 可以容許我加入你地呢group嗎? 我仔15個月啦, 而家都搵緊n1學校. 見你地講果3間, 我都有諗過, 但係聽聞好似上書房比起另外2間既雜費貴di, 唔知係咪呢? 上書房係咪都有外籍老師? 1班有幾多人? sorry 多野問咗少少.

別墅

聽完以上意見己放棄左啟思, 因上書房係"備取"所以又報了聖道明, 這間好嗎?

洋房

開放杏花邨現有海濱長廊予公眾使用

在筲箕灣段海濱長廊,由於經過愛秩序灣海濱花園後,便被山勢阻隔,研究建議興建一條高架天梯,或在近海岸水平興建懸臂式海濱板道,從而繞過香港海防博物館,以達至杏花邨。研究並建議搬遷筲箕灣避風塘附近的船隻修理工場,開放筲箕灣污水處理廠及筲箕灣魚類批發市場的臨海地方,以便提供連貫的海濱長廊。至於柴灣段海濱長廊,研究建議探討沿柴灣貨物裝卸區提供行人道的可行性,及開放杏花邨現有海濱長廊予公眾使用

港島東海旁研究第二階段公眾參與活動 starts

Pls submit yr comments.....

http://www.pland.gov.hk/pland_en/p_study/prog_s/island/new_tc.html

大宅

help: take care bb /kids

if you need someone for help to take care new born bb or kids, pls pm contact. I can introduce for u/heng fa chuen neighborhood only.

男爵府

醒目開學勳章

oh no...is creative really that bad??????? coz I chose it for my son for next year K1 already

複式洋房

各位mama,

剛買了杏花, 想換全屋水喉, 有無好嘅師父介紹?

我囡囡2歲, 幾時有敘會呀?

大宅

supercook,

Please comment on the effects to Heng Fa Chuen residents, especially those with a seaview flat, please.

原帖由 supercook 於 10-5-23 19:05 發表
在筲箕灣段海濱長廊,由於經過愛秩序灣海濱花園後,便被山勢阻隔,研究建議興建一條高架天梯,或在近海岸水平興建懸臂式海濱板道,從而繞過香港海防博物館,以達至杏花邨。研究並建議搬遷筲箕灣避風塘附近的船隻修理工場,開放筲箕 ...
s

大宅

唏. 鄰居禾. 結果我地去了路德會.

其實杏花的優點是清靜, 如果開放海邊就只會雜左. 夏天到釣魚人已經多了.

首頁

尾頁

跳至