自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

schricky 發表於 20-12-25 16:05
咁其實夫家唔係因為佢反口而指責佢啦,老人家只係想保護個孫女,又唔係唔佢結婚.....
其實佢都要另組家庭 ...

嗰女人可能驚將小朋友俾返老人家湊,會連層樓都要轉名

公爵府

eledak 發表於 20-12-22 19:32
女親友30多歲時喪偶,帶住當年衹兩歲的女兒。
先夫怕後父對女兒不好,要遺孀承諾在女兒出身自立前(大學畢業 ...

當然會守承諾 但繼續拍

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

lojo11 發表於 20-12-25 19:43
係, 我都會咁諗... 但唔明佢6299會諗到個男友會對個孫女有非份之想... 諗到咁dirty
...

係呀,好多改嫁女人都冇諗到咁dirty, 就算個女話比媽媽聽佢都唔信,呢啲新聞成日都出現㗎啦。今日睇新聞先有一個台灣女仔13歲,比個繼父搞到宮外孕,好多男人係咁賤。

子爵府

eledak 發表於 20-12-25 19:21
係。。我媽同個爺嫲係親戚關係。。
呢件事上面,講真我係覺得個嫂有d慘。。
老實講,我都有個女,爲乜都好 ...

睇你嘅瞄述,前6299,先夫都係信唁過個新抱,尤其個先夫出d咁嘅條件,不過好多人對做空姐都有唔好嘅印象⋯⋯

珍珠宮

小艾美 發表於 20-12-26 01:27
但係當初答應了先夫先有遺產喎。如果當時唔答應,分分鐘一元都分唔到。
答應完人拎埋錢,之後又話要同男人 ...

沒有人知道不答應先夫會如何處理遺產,現在所有人都知道了就算答應的下場。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

bbc2018 發表於 20-12-25 23:42
其實您不易在網上透露其他人咁多私人資料!

我只係睇到男方家人那邊一早已經好大問題

我覺得呢單野上硬報紙

因為有話題性

翡翠宮

畀面勳章

女人嫁錯郎的後果。其實如果老婆知道先夫有不治之症就立即離婚,大家條路都好行好多,當時同人講情義,但先夫同男家只當佢係外人。
日日是好日

大宅

回覆樓主:

其實要睇每個人嘅價值觀和責任感,自小屋企教落如果做唔到嘅就唔好亂咁應承人,做人做事都應該要無愧於心

大宅

asweetmom 發表於 20-12-25 20:12
媽媽再婚又損失了女兒甚麼權利呢?媽媽錯過這次,還有第三春嗎?媽媽的死活反正就不用考慮,呵呵呵!
...

大把損失。
首先,如果佢阿媽死先過個後父,媽咪名下嘅遺產,配偶係優先繼承,個女可以冇屋住。
其次,如果佢阿媽同後父離婚,名下嘅資產,都應該要比後父分一半,係可以打官司,等打完都五勞七傷。
個男人用咗幾多年時間呢?三年咋

老人家心態好簡單,個仔留低嘅嘢,留俾佢老婆同佢個女,而除咗呢兩個人之外,任何人都唔應該有機會分到。所以最好將層樓轉返比老人家名,老人家得一個仔,到老人家死咗就一定係俾返孫女。

婚前遺囑亦都可能因為結婚失效。一係咁啦,婚前協議+婚後遺囑,仲要再將手頭上嘅物業轉名,個男人都肯結婚,就應該唔係為錢

幾十歲人追求真愛要小心d

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pi0219 發表於 20-12-26 13:30
我覺得呢單野上硬報紙

因為有話題性

已上報

伯爵府

+3金熱血

bmw6828 發表於 20-12-26 18:47
已上報

我寫既野都上報

大宅

talktime 發表於 20-12-22 21:20
大學畢業快都要20-22歲喎!女親友都50+,㸃再生?
倒不如問下女兒同後父可否相處更好!
...

問係無用的,一來未相處過點知呢? 二來睇人呢啲咁複雜的事情,連大人都會睇錯,何況係一個12歲的小朋友

水晶宮

麟媽媽 發表於 20-12-26 12:11
係呀,好多改嫁女人都冇諗到咁dirty, 就算個女話比媽媽聽佢都唔信,呢啲新聞成日都出現㗎啦。今日睇新聞先 ...

唔好話非分之想、阿媽再婚再生、對個女絕對大影響

珍珠宮

jesski 發表於 20-12-29 15:18
問係無用的,一來未相處過點知呢? 二來睇人呢啲咁複雜的事情,連大人都會睇錯,何況係一個12歲的小朋友
...

12歲反叛期,凡事都要尊重佢意見!

首頁

尾頁

跳至