潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 想問香工問題?睇

gutgut22,

多謝你比意見我, 我地計劃係大埔開, 都要實際計o下條數先知開唔開到. 有問題再問你.

再次多謝你.

別墅

maychui,
我之前都想過在kwai fong開鋪...已落了大訂.
(大家樂樓上果層,叫潮流廊II期)因為之前一期做得好好,
我SEARCHING左好耐...覺得有得做,但始終因經驗不足,
未攪掂自己貨源就急急腳落訂..
其實我都去過你地之前講既地方:香工/佐敦/長沙灣/深水步,
我仲去左大陸虎門添... 唉,香工少少貴而且款式好多鋪
都有,佐敦/長沙灣就貴到癲,深水步就CHEAP過頭....
卒之攪到TART訂囉....唉!一次好痛苦既回憶!
不過都希望比到意見你啦...

**依家我就同一位在上海做FASHION DESIGN既好朋友
攪賣衫...佢DESIGN & 搵既款都好靚架! 因為佢識朋友多.
暫時都係SELL 比 FRIENDS & 公司客, 諗住遲D
反應好D先再算囉...見步行步!!

佐敦地址:倫敦廣場隔離...向番佐敦方向...呢有間意粉屋
果度呀, 好易搵!! :-( :-( :-(

子爵府

1.兩件佢都批,但其實好多時因為咁,佢地又做埋零售,佢地個批發價可以同零售價差唔多!
2.部份可以兩三對,但有d係要齊碼!
3.初頭一定現金,熟左可俾支票!
4.唔知
5.去香工小心睇貨,我發現到好多深水埗貨喺香工批貴價,明明平價tee廿零蚊批價,去到香工就話韓仔tee批70up,一係自己認到d款,一係自己要識睇d貨值幾多價錢!
maychui 寫道:
aprilcyy,

我個妹計劃係商場開鋪賣衫, 佢完全係新手, 打算o係香工入貨, 我地有幾個問題, 唔知你可唔可幫忙呢 :

1) 買衫通常幾多件起?
2) 買鞋又要幾多對起呢?
3) 係咪要比現金?
4) 佐敦兩座大廈和銅鑼灣批發地址大約係邊度呢?

最後, 你鋪位係邊, 等我地去搵下你, 先多謝你幫忙!!!

複式洋房

唔好意思呀!!呢論太忙,好少上網。
對於想開時裝店既人,我有d意見,你地參考下啦!
我公司本來做開出口,但因為想開門店(街鋪),所以從批發做起,一來批發場做起,一來租金平d,二來想以小d既成本試下開店既運作。因為我想開零售店既地方要成12-15萬租,全無開店經驗,風險成本太大。
e家個批發店租金只係2萬,開業成本唔計貨都只係10萬,而批發店又唔駛裝修得太靚,所以搞一間批發店唔貴。
但開店至今都有成年,最大問題就係個sale好唔好,會影響個生意好大。所以如果自己睇唔到鋪,一定要有個好而又有經驗既sale.如果唔係d貨幾好都未必會做到生意。而我自己又無時間自己睇鋪。
好似我都想問大家,如果你好鍾意間店D野,價錢咁但個SALE好似唔太SHOW你,你會唔會唔買?換轉係我,個SALE既服務一定對我買唔買有關啦!
另我人PM我話搵唔到我間店,係因為一樓個場因為改建,我由C62搬左去B13A。

:-D :-D :-D :-D :-DApril C

民房

羅貨

羅貨除了虎門, 好似廣州都有, 好似話款都OK, Young D, 不過確實位置就唔知...我都系聽人講......
有無人知亞 ??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我去過香工批衫...than問她價(女裝)....嘩!!重貴過出面買....我現在都無在香工批衫了.......我現在到大陸拿貨....d衫都ok ka...

[ 本文章最後由 adaleung0716 於 07-7-25 10:36 編輯 ]

大宅

香工sale?

on sale now????

quote]原文章由 adaleung0716 於 07-7-25 10:33 發表
我去過香工批衫...than問她價(女裝)....嘩!!重貴過出面買....我現在都無在香工批衫了.......我現在到大陸拿貨....d衫都ok ka... [/quote]

大宅

請問開始大減價未, 是否星期六可做零售?

首頁

尾頁

跳至