跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 klcn 的帖子

其實係好彩居多, 哥哥比佢打得好, 卻遇個帶數比佢高3級既高手, 佢由輸緊6比1追成7比7, 最後輸1分, 但全場替佢打氣,總算係雖敗猶榮

別墅

回覆 elainepuika 的帖子

你好,
上星期六我去左寶舊開放日,我問過D老師收生的情況,她講去年自行收生全部都係在該校畢業生或現在讀緊該校生。我聽了之後, 我大仔應該入到該校機係0囉。
咁我想問下你, 咁你大仔個時係自行定統一收左?

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女今年入讀寶舊小一,眼見好多同學仔亞哥家姐都係喺度讀, 一係就父母OR亞哥家姐係畢業生, 而D同學仔都有好多有弟妹....

別墅

回覆 Amymo0525 的帖子

我先生和本人分別係舊墟上,下午校n年前既畢業生,所以大仔當年第一階段收左
至於上年, 以我所知係第一階段時, 父母係畢業生都派唔入既大有人在

別墅

開左學近一個月啦, 大家幾好嗎? 1A班都幾痛苦呀, 剛過去一個星期, 星期三中默, 星期四英測, 星期五英默...
我集合左幾位同班家長係WHATSAPP開左個群組, 大家互通學校消息都真係幾好, 最緊要可以互相勉勵, 如果唔係人都癲

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:開左學近一個月啦,+大家幾好嗎?+1A班都幾痛

原帖由 elainepuika 於 13-09-27 發表
開左學近一個月啦, 大家幾好嗎? 1A班都幾痛苦呀, 剛過去一個星期, 星期三中默, 星期四英測, 星期五英默...
...
so far 我同亞女都叫做ok適應...不過有幾次亞女係房做做下功課訓著左...所以我諗住下個月唔搭校車自己湊...因為太早起身喇...寧願辛苦啲自己湊等佢訓多幾個字

我地1E班尋日默中文...今日默英文同小測...功課量暫時不算多...平均六樣到...

子爵府

引用:開左學近一個月啦,+大家幾好嗎?+1A班都幾痛

原帖由 elainepuika 於 13-09-27 發表
...
1b班都ok,默左一次中,一次英,黎緊星期三第二次英文,功課都可以,六樣左右,但要温埋書,佢就好攰!要獎要氹先肯温書

大宅

1D 班都ok, 默咗2次英文, 嚟緊wed默中文, 幸好一早已通知默書有得預早溫習; 今日開始第一堂泳班不過唔比著保暖衣

點解睇唔到??

別墅

開學一個月, 都現在仍攪不清:
1.通識是帶GENERAL STUDIES書嗎?
2. 常識同館課就帶中文常識書嗎?
3. 普通話書只需要有普通話課時先帶嗎?
4. 英文QUIZ CH 1 其實是要測甚麼呢? 只需要熟讀課文第一課就可以嗎? 老師又沒有給回WORKBOOK...
5. 昨天因預先有活動出席不到家長會, 請問有沒有甚麼重要資訊發放呢?
不好意思, 太多不明白的地方.

首頁

尾頁

跳至