自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

rebeccalin 發表於 23-4-7 23:05
咁橋呀,我地都買左長城雪條 。我地去八達嶺長城,不過聼導遊講話慕田峪長城景色更靚,可以分享多 ...

長城雪條好吃嗎

公爵府

牛年勳章

俙俙媽咪 發表於 23-4-13 12:33
長城雪條好吃嗎?

幾好食。我地係古北水鎮都食左雪糕,圓明園食左士多啤梨糖葫蘆和朱古力味天鵝雪糕,玫瑰味荷花雪糕,荷花雪糕非常推薦,玫瑰味好香,係街邊水果檔買的士多啤梨26.6人仔一公斤,好甜。
attach0/tmp/phpxBtqlM
attach1/tmp/phpyLXkOv
attach2/tmp/phpDYSlhf
attach3/tmp/phpiQKuKY
attach4/tmp/phpjezKdI

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

再來津門故里~(三日兩夜天津之行)
其實天津的景點唔多,五大道和古文化街係必去的景點。五大道有好多名人故居和特色建築。我地係攜程租左一間五大道的民宿,係百幾年歷史的老房子,据附近餐廳的老闆話這種老洋房政府不允許進行外圍裝修,衹可以裝修入面。所以當兩個仔女見到外圍的環境就叫我退房去租酒店住,好外面睇上去好似鬼屋 。好在打開門還算企理。唔講咁多,去片啦,世紀鐘,全鋼鐵結構的解放橋,瓷房子,民園體育場,民國風味的街景,古文化街,可以乘坐遊覽五大道的馬車。其實金融街那邊的夜景和海河夜景都唔錯的,不過我地有其他安排,就冇夜遊了
attach0/tmp/phpuiLHU5
attach1/tmp/phpccGQ4t
attach2/tmp/phpSXabfS
attach3/tmp/phpEPOMpg
attach4/tmp/phpML8GAE
attach5/tmp/phpwK3PL2
attach6/tmp/phpOMUbXq
attach7/tmp/phpMFJF8O
attach8/tmp/phpo0ygkd

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

繼續第二日的天津行程:參觀天津一間大學,亞仔話大到行到腳痛 ,亞女終於食左佢期待已久的內地大學飯堂學生餐,各地風味都有選擇,味道好好。三餸一飯都係十幾蚊。下午朋友請我地去左天津水上公園的茶社飲茶,係仿杭州西湖的茶社,環境好幽雅,茶好香。晚餐係慈禧親臨過的天津狗不理總店,我覺得幾好食,但老媽子同兩個仔女食唔慣。食完去左天津塔睇夜景同埋上面有間貓圖書館,不過祇有三隻貓,上去費用係一百人仔一個人,玩貓就70人仔八分鐘,唔建議去,且天津夜景好一般。後來我地去左大悅城的貓cafe繼續玩貓,158三個人玩四十五分鐘,呢件貓cafe唔錯
attach0/tmp/phpFEoKUt
attach1/tmp/phpC7IZcJ
attach2/tmp/phpFuHovY
attach3/tmp/php2GAXNd
attach4/tmp/phphMCH6s
attach5/tmp/phpEqhCpI
attach6/tmp/phpbKmFIX
attach7/tmp/phpgxyP1c
attach8/tmp/phpljL3ks

大宅

2024年龍年勳章

rebeccalin 發表於 23-4-14 02:37
繼續第二日的天津行程:參觀天津一間大學,亞仔話大到行到腳痛 ,亞女終於食左佢期待已久的內 ...

內地大學同學來自五湖四海,口味選擇多好多,十幾蚊真係好便宜,之前去廈門大學都有試學生餐,不過貴好多

伯爵府

rebeccalin 發表於 23-4-14 01:37
幾好食。我地係古北水鎮都食左雪糕,圓明園食左士多啤梨糖葫蘆和朱古力味天鵝雪糕,玫瑰味荷花雪糕,荷花 ...

食左好多野 荷花雪糕好靚

子爵府

回覆 AJW2010 的帖子

可以 PM 司機資料我嗎?

伯爵府

回覆樓主:

復活節想去北京玩耐啲時間
帶高小學生,微信見好多館可以睇
多謝樓主分享

首頁

尾頁

跳至