自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

超市買既海鹽得5得?

男爵府

回覆樓主:

毛、

珍珠宮

cbeyond 發表於 16-9-21 00:08
其實使唔使咁驚呀, 掉水晶啫
其實係呢段時間發生的事令我驚,我本身亦預料唔到咁後果,而家千萬個後悔亦太遲,亦可能低估左水晶的可能性。而家只想快啲了事,身體希望今年內好番……唔好再黑仔落去……

珍珠宮

Jumboshrimp 發表於 16-9-20 23:33
水晶會有輻射?yes, for some

是用儀器測量後確認的嗎?yes

非也,用常識以及推理而已。

依你所言,有人用輻射設備加工水晶,充當貴價貨圖利。問題是,貴價水晶不是一時三刻可以賣出,會有一段時間擺放在水晶店內待售。這樣一來,售賣此類水晶的人豈非先行犧牲自己的身體健康,同時在等待水魚上吊?

珍珠宮

6299 發表於 16-9-21 17:38
明白曬。我都想快啲了結此事,只想可以過番之前正常生活,無病無痛。麻煩曬jm謝謝! ...

其實之前水寶寶跟你說的話,當中有些哲理,不要簡單地看過就算。人有高低週期,無論高峰抑或低谷,都不會長時間停留在那裡,就像月亮的圓缺一樣,是變動的。當遇到低潮時,做好本分,沒事別找事,有事不怕事,靜候低谷過去。

至於身體健康問題,假如西醫幫助不大,可以考慮試試看中醫。有時候遇上西醫不知道原因的情況,中醫卻有辦法解決。華人來說,夫婦看中醫調理好身體再生孩子,是很普通的事。夫婦的身體健康狀況猶如以前唱片公司的母版,母版質素高,生產出來的唱片也是高質之作。

男爵府

引用:Quote:weiwei6686 發表於 16-9-21 09:53 我

原帖由 甄太太 於 16-09-21 發表
我都是零感覺,見到靚就買,戴靚野個人感覺良好!
me 2
最緊要靚

珍珠宮

試過兩次帶粉晶,兩次都係一除就有拖拍,之後就無玩水晶,感覺玉更適合我

珊瑚宮

6299 發表於 16-9-21 17:42
其實係呢段時間發生的事令我驚,我本身亦預料唔到咁後果,而家千萬個後悔亦太遲,亦可能低估左水晶的可能性 ...

凡事有因, 才有果。
一堆碎石, 真係有咁大能力令生活大轉變?
檢視番自己生活, 做好本分最重要。
心態好, 運氣亦會好。

男爵府

朗月~月 發表於 16-9-20 22:04
不知道有沒有人帶完月亮水晶石,有什麼不同了?!
可以分享下嗎?

我有帶月亮石吊咀,好耐之前朋友送的,近幾個月先帶番,so far冇咩特別事,我一向感應唔到水晶的,只覺得涼涼哋

珍珠宮

平平常常 發表於 16-9-21 21:44
其實之前水寶寶跟你說的話,當中有些哲理,不要簡單地看過就算。人有高低週期,無論高峰抑或低谷,都不會 ...
其實我明白jm用意,但身體突然病得連睇3個醫生亦唔識睇,幸終遇到識睇亦做了小手術,但仍未知報告結果亦未好番,呢段時間亦有其他黑仔事,所以我先咁

珍珠宮

cbeyond 發表於 16-9-21 23:08
凡事有因, 才有果。
一堆碎石, 真係有咁大能力令生活大轉變?
檢視番自己生活, 做好本分最重要。
明白的,可能咁啱時間上的巧合,而家盡快放置好佢地,同時要調整好自己心態,要正面方向諗,辛苦了各位jm的解答。

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

超市既海鹽得5得?

首頁

尾頁

跳至