跳至

首頁

尾頁

男爵府

samkee 發表於 16-12-13 01:56
是的,要做一個table, 列出不同貨幣及相對金鎊價值。
我都無做每個月的表,只用一張A4, 簡單列出申請日計的 ...

係呀,唔成功,要申請上訴,可以補文件先
唉,我張總計表都係做申請嗰日,我真係唔明佢想點,我港紙加英鎊係夠,佢無提過港幣戶口,講黎講去都係話我英鎊戶口入邊唔夠錢。
我努力咗先

大宅

草八刀 發表於 16-12-13 17:36
係呀,唔成功,要申請上訴,可以補文件先
唉,我張總計表都係做申請嗰日,我真係唔明佢想點,我港紙加英鎊 ...

唔成功,無計你港元存款,要了解清楚個原因。 係文件交代不清楚?定個金額計算有問題所以佢唔計,你最好審核多次有關的資料,如銀行月結單之類。

我找番我申請時的資料,備有一張A4的存款結算表。表內列出:
- 要求的存款金額
(如1大2小,年度要求 £27200 x 2.5yr + 16000 base = £78000)
(如1大人,年度要求18600 x 2.5yr +16000 base = £62500)
- 6個月開始及結束的存款金額,如申請日期是1/12/2016, 那有一個表格是總合1/6/2016 時的存款總額; 另一表格是總合 1/12/2016 存款總額,並匯算至£。 要兩者都要大於要求的申請金額。
- 如有多個戶口,應也註明戶口號碼及貨幣金額,方便官員核對。
- 在月結單內,這6個月都要最好任何時間都保持存款大於要求金額,若有小於的情況可能是官員不計算的理由。

有呢個表,應應清楚交代金額合乎要求。希望幫到你。

男爵府

samkee 發表於 16-12-14 05:42
唔成功,無計你港元存款,要了解清楚個原因。 係文件交代不清楚?定個金額計算有問題所以佢唔計,你最好審 ...

好詳細,唔該晒

首頁

尾頁

跳至