跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解你有個好媽媽章.

原帖由 hallonatalie 於 10-6-10 13:08 發表
但係我屯門呢邊無池學呢

子爵府

Nat

我想問屯門區有邊o的好好的中學?

原帖由 wawa 於 10-6-15 11:23 發表
點解你有個好媽媽章.

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

wawa,

先前有個 lucky draw 遊戲, 我嬴返嚟架 ...

原帖由 wawa 於 10-6-15 11:23 發表
點解你有個好媽媽章.

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

wawa,

我屋企附近有梁球琚, 譚伯羽, 陳瑞芝 ...

原帖由 wawa 於 10-6-15 11:50 發表
Nat

我想問屯門區有邊o的好好的中學?

子爵府

乜呢o的都有得嬴呀! 恭喜你呀!

原帖由 hallonatalie 於 10-6-17 12:07 發表
wawa,

先前有個 lucky draw 遊戲, 我嬴返嚟架 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Natalie,

等我同你傾喇

預祝各位父親節快樂

原帖由 hallonatalie 於 10-6-9 11:18 發表
Cat,

都無人同我傾 ... 梗係少 post 喇 !

我哋幼稚園上個月已經派晒通告 "報暑期班", 都無乜出血, 淨係幫囡囡囝囝各報 1 樣玩下囉, 唔係咁長假期, 都唔知做乜好 ...

...

瑪瑙宮

Louis ma,

係咩, 乜妳提早 "退休" 喇 ...

原帖由 lgf 於 10-6-19 15:00 發表
Natalie,

等我同你傾喇

預祝各位父親節快樂

男爵府

natalie

你可以報工聯會,我二家姐幫佢2個囝囡報左,都幾好,上年佢囝囝學完summer course 都識得游,又教佢自己換衫,沖涼,仲叫佢地數5樣野後才走,但囝囝都試過唔記得拿番5元,我囝囝學左成年都游得麻麻地,而家我幫佢轉去第二間睇左下有冇進步,但好難就到時間

我抽左幾次lucky draw 都唔得,你咁好彩抽到
原帖由 hallonatalie 於 10-6-10 11:22 發表
Cat,

無呀, 我想報康文署游泳班, 都好 full 下 !

仲搵緊去邊度報游泳班 ... mouth:mouth:" />

別墅

想請教各位mama
我女現讀k2..我想講出嚟問您地,我係咪好大問題 每一次我女唔識做好簡單嘅字..我就會好嬲咁鬧佢,例如一橫一棟寫出嚟就係十都寫唔到.過後我就好心痛好想 出嚟
所以我好想知道及想請教各位mama點樣面對處理子女功課

子爵府

Cat

下學期的相要上網download的, 我pm 了網址比你了.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

你好,

其實我囡而家都係讀 k2 ,佢係做功課時佢都有令我好勞氣架 ..... 不過調轉去諗, 我地眼中應為好簡單嘅字 , 對佢地甘細既人仔黎講可能要寫出黎都好辛苦 LOR !

放開 D 啦, 而家先 K2 我估係功課上既爭坳仲有好長時間 .... 退一步 relax 一 d 先, 耐心 d 教佢寫就算唔令你都唔好幫佢擦 .... 等佢交番去比 miss 改, 真係唔令既下次番黎叫佢寫好 d !! 有時 miss 講 1 句, 比我地講 3 句既好 ..... 總之記住以唔傷害你地關係係大前題先 , 其他慢慢再執番正啦

原帖由 joey.yeung 於 10-9-13 01:01 發表
想請教各位mama
我女現讀k2..我想講出嚟問您地,我係咪好大問題 每一次我女唔識做好簡單嘅字..我就會好嬲咁鬧佢,例如一橫一棟寫出嚟就係十都寫唔到.過後我就好心痛好想 出嚟
所 ...

子爵府

佢地年尾出世係會差o的, 但到小一會追番的.

原帖由 chickenwing2006 於 10-9-30 03:30 發表
你好,

其實我囡而家都係讀 k2 ,佢係做功課時佢都有令我好勞氣架 ..... 不過調轉去諗, 我地眼中應為好簡單嘅字 , 對佢地甘細既人仔黎講可能要寫出黎都好辛苦 LOR !

放開 D 啦, 而家先 K2 我估係功課上既爭坳仲有 ...

男爵府

而家佢讀幼稚園你都咁緊張,第時要默書考試咁你點算,放鬆些,其實佢肯寫又認到個字都好叻,你讚佢多些佢會好開心,寫又寫得靚,唔好下下閙,佢唔開心時你又唔開心,嚇到佢以後唔寫字到時你仲驚
原帖由 joey.yeung 於 10-9-13 01:01 發表
想請教各位mama
所 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

祝各位兔年事事順利, 身體健康, 生活愉快

首頁

尾頁

跳至